Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az EKB a jövő héten tárgyalhatja a QE kivezetésének menetrendjét

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. június 6.   10:21

Több EKB tanácstag is felszólal különböző fórumokon Az európai piacok a kezdeti emelkedést követően lejtmenetbe kacsoltak a tegnapi napon. Így zárásra az egyenleg a legtöbb esetben negatív volt. A DAX is napközben még egy decens 1...

Több EKB tanácstag is felszólal különböző fórumokon

Az európai piacok a kezdeti emelkedést követően lejtmenetbe kacsoltak a tegnapi napon. Így zárásra az egyenleg a legtöbb esetben negatív volt. A DAX is napközben még egy decens 1 százalék fölötti emelkedést mutatott, hogy ez nap végére közel nullára olvadjon. A mai napon oldalazással indítottak az indexek, s ez szerintünk így is maradhat a nap folyamán.


Ugyan ma több EKB tanácstag is felszólal különböző fórumokon, már korábban kiszivárogtak olyan hírek, hogy a jövő heti EKB ülésen valamiféle döntés születhet az eszközsárlási program kivezetéséről. A jelenlegi forgatókönyv szerint szeptemberben érhet véget a program, de akár ez folytatódhat is. Különben sok piaci szereplő arra számít, hogy további fokozatosan csökkenő vásárlások lesznek a programban legalább év végéig. A jelenlegi olasz események fényében a jövő heti ülés szerepe fontos, hiszen egy gyorsabban dráguló finanszírozás, akár ki is végezheti az olasz költségvetést, s valamiféle újabb segélycsomaghoz is vezethet a centrum részéről. Mindeközben Magyarország politikai vezetői már egy újabb európai válságot vizionálnak, s ennek megfelelően túlbiztosított költségvetést terveznek kialakítani jövőre.

Egyre forróbb a talaj a Thyssenkrupp vezérigazgatójának talpa alatt

Azt követően, hogy az amerikai Elliot Management aktivista befektetési cég bevásárolta magát a Thyssenkrupp-ba, tegnap a német Handelsblattban már nyilvánosan elkezdett nyomást gyakorolni a vállalatra. A cég a vállalat vezérigazgatóját, Heinrich Hiesingert kritizálta élesen, illetve azt, hogy túlságosan bürokratikusan zajlanak a folyamatok a cégnél. Ahhoz azonban, hogy az Elliot Management valóban képes legyen változásokat elérni a cégnél, nagyon meggyőzőnek kell lennie, ugyanis jelenleg a vállalat részvényeinek 3%-át sem birtokolja, így igen sok részvényest kéne még maga mellé állítania.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben