Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csúcsközelben a Nasdaq

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. június 5.   09:15

Erste kommentár Még mindig a technológiai szektorban van az erő a tengerentúlon. Ugyanis a Nasdaq történelmének legmagasabb záróért ékén fejezte be a kereskedést, és cirka 30 pontra megközelítette a...

Erste kommentár

Még mindig a technológiai szektorban van az erő a tengerentúlon. Ugyanis a Nasdaq történelmének legmagasabb záróért ékén fejezte be a kereskedést, és cirka 30 pontra megközelítette a történelmi maximumát. Mindeközben az S&P500 és a Dow Jones kissé lemaradó. A DAX-ban sem volt túl sok erő. Megint a defenzív szektorokat, az ingatlan-kapcsolt és a közmű cégeket vették, de a nyerő a Lufthansa volt a hétvégi bejelentésnek köszönhetően. A BUX index is határozottan visszament a váll-fej alakzat nyakvonala fölé és a 30 napos mozgóátlagon zárt. Mindeközben az MACD is vételi jelzést adott. Egy szó mint száz, az elmúlt hetek-hónapok után alapvetően egy törékeny pozitív hangulatot látunk a legtöbb piacon. Ugyanakkor nagyobbrészt óvatosnak tekinthetők a részvényárfolyam emelkedések, óvatosak a vevők. Ez alól a tegnapi BUX teljesítmény kivétel volt. Azt gondoljuk, hogy ebben jelentős szerepet játszottak az egyedi történetek (Richter, Esmya) és az MSCI átsúlyozás is, amely két hétig nyomást helyezett a piacra, ezen belül pedig az OTP-re is. Meglepő módon mégis a MOL emelkedte a legnagyobbat, amelynek különben a külső fundamentális környezete tovább romlott májusban, viszont az elindult kőolaj árfolyamcsökkenés segíthet jövedelmezőségének növekedésében a finomítói árrések növekedésén keresztül.


A mai napon a BUX és a DAX indexben is enyhe további emelkedésre számítunk.

Twitter, Netflix be, Monsanto ki

A technológiai szektor vezetésével tovább emelkedtek tegnap a tengerentúli részvénypiacok. A Nasdaq 0,7%-kal emelkedett, így ha szigorúan az index záróértékeit tekintjük, új történelmi csúcson tudott zárni. A Dow szintén 0,7%-kal, az S&P500 0,5%-kal került feljebb.


Azzal, hogy a német Bayer felvásárolja az amerikai vetőmaggyártót, a Monsanto-t, a részvény kikerül az amerikai részvényindexekből. Ennek ezúttal főként a Twitter örülhetett, ugyanis az ő részvényei kerülnek be a sok alap által is követett S&P500 indexbe. Piaczárást követően közel 4%-kal emelkedtek a vállalat részvényei a hírre. Emellett a kevésbé fontosabb S&P100 indexbe a Netflix került be a Monsanto helyett.


A San Francisco-i Fed elnöke, John Williams szerint (aki hamarosan a befolyásos New York-i Fed élére kerül) a Fed-nek a következő két évben folytatnia kéne az alapkamat fokozatos emelését az USA-ban. Véleménye szerint az egyensúlyi kamatszint három, 25 bázispontos kamatemelésnyire van az USA-ban, azonban itt nem kéne feltétlenül megállnia majd a Fed-nek. Ez akkor lenne indokolt, ha még az egyensúlyi kamatszint elérése esetén is tart a jelenlegi erős gazdasági növekedés, miközben az infláció 2%-on, vagy afelett tartózkodik.


Kódolással foglalkozó magáncéget vásárol a Microsoft 7,5 milliárd dollárért. A Github nevű cég akvizíciója segítheti a technológiai óriást abban, hogy egyre több ügyfél akarjon saját alkalmazásokat készíteni a Microsoft felhőalapú platformját használva.

Gyengeséget mutatnak az ázsiai szolgáltatóipari BMI-k

Kisebb emelkedést mutatnak a vezető ázsiai indexek a mai kereskedésben. A Nikkei 0,3%-kal, a Hang Seng és a Shanghai index 0,5%-kal emelkedik.


Japánban 52,5 pontról 51 pontra esett a Nikkei szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexe május hónapban, ezzel ismét az elmúlt másfél éves sáv aljára esett. A Markit elemzője a kereslet csökkenésének irányába mutató jeleket lát, ami kisebb aggodalomra ad okot. Mindez különösen annak fényében negatív, hogy Indiában a hasonló index értéke a növekedést jelentő 50 pont alá, 49,6 pontra esett az előző havi 51,4 pontos értékről. Ez esetben a szolgáltatók arra panaszkodtak, hogy az éles verseny miatt, nem tudták áraikat a költségeikkel megegyező ütemben növelni.


A kínai Caixin index adta a legtöbb okot a bizakodásra, ugyanis 52,9 ponton stagnált májusban az előző hónaphoz képest.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Tovább veszi saját részvényeit a Magyar Telekom

Az MTel 198.700 darab saját részvényt vett 421 forintos átlagáron június 1-én.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben