Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vezércserével folytatódik az olasz játszma

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. május 31.   09:50

Újabb fordulattal folytatódik az olasz kormányalakítás Jó hangulatban emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 0,8%-ot, a DAX 0,9%-ot emelkedett. Az olasz tőzsde szárnyalt, a FTSE MIB 2,1%-ot emelkedett. Újabb fordulattal...

Újabb fordulattal folytatódik az olasz kormányalakítás

Jó hangulatban emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 0,8%-ot, a DAX 0,9%-ot emelkedett. Az olasz tőzsde szárnyalt, a FTSE MIB 2,1%-ot emelkedett.


Újabb fordulattal folytatódik az olasz kormányalakítás. A tegnap délutáni bejelentés alapján mégsem szakértői kormány jöhet, hanem ismételten a Liga és az Öt Csillag fut neki a kormányalakításnak, viszont új gazdasági minisztert javasolnak, akit remélhetőleg már az olasz elnök is elfogad. Azonban az elutasított gazdasági miniszternek sem kell szomorkodnia, várhatóan külügyminiszteri pozíciót kaphat az alakuló kormányban. A személycserével együtt a legszélsőségesebb javaslatok is lekerültek az asztalról. A hírre a piacok pozitívan reagáltak, azonban számos kérdés még mindig nyitott maradt.


Közben azért az előrehozott választásra való felkészülés is zajlik a háttérben. A La Republica értesülései szerint a Liga és az Olaszország Fivérei nevű párt választási szövetségre lépne. Ezzel a két jobboldali párt szövetkezne egymással. A hír érdekessége az, hogy ha még lesz is előrehozott választás, akkor sem ismert a szabályrendszer, hiszen a szakértői kormány egyik feladata lenne az új választási rendszer megalkotása. A Liga támogatottsága a márciusi választáson elért 17,4%-ról 25%-ra emelkedett, az Olaszország Fivérei pedig 5% körüli támogatottsággal rendelkezik, vagyis a jelenlegi felmérések alapján a két párt együtt nem lenne képes kormányalakításra.


Megugrott májusban a német infláció (2,2%), felülmúlva a múlt havi 1,4%-os és a várt 1,8%-os értéket is. Utoljára tavaly februárban volt ilyen magas a német infláció.

Márka stratégiája átalakítására készül a Fiat

A Fiat Chrysler vezérigazgatója, Sergio Marchionne jelentős átalakításokra készül. Amerikában beszüntetnék a Fiat márka értékesítését, miközben a Jeep és a Ram értékesítését globálissá tennék. Elsősorban az SUV-ra és a luxusautókra terveznek koncentrálni a magasabb jövedelmezőség és a magas kereslet kapcsán. Az Alfa Romeo-t és a Maseratit is különálló divízióvá alakítják, ami azt is jelentheti, hogy a Ferrari mintájára akár tőzsdére is vihetik ezeket a részvényeket.

Mexikó és Kanada is rábólintott a Bayer megállapodásra

A Bloomberg értesülései szerint Kanadában és Mexikóban is jóváhagyták a Bayer-Monsanto tranzakciót, így ez a korlát is elhárult, bár ennek az amerikai jóváhagyást követően már jóval kisebb a jelentősége.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben