Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Amerikában is jóváhagyták a Monsanto felvásárlását

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. május 30.   10:10

Akár már nyáron jöhet az előrehozott választás Komoly vérengzés volt tegnap az európai részvénypiacokon. A FTSE100 és a CAC40 1,3%-ot. a DAX 1,5%-ot esett. Dél-Európa még ennél is gyengébben teljesített, az IBEX...

Akár már nyáron jöhet az előrehozott választás

Komoly vérengzés volt tegnap az európai részvénypiacokon. A FTSE100 és a CAC40 1,3%-ot. a DAX 1,5%-ot esett. Dél-Európa még ennél is gyengébben teljesített, az IBEX 2,5%-ot, a FTSE MIB 2,7%-ot zuhant.


Az olasz pártok nyári előrehozott választást szeretnének elérni a köztársasági elnöknél. Olasz médiaértesülések szerint július 29-én vagy augusztus 5-én tarthatják az előrehozott választást, de korában már szeptember eleje is felmerült, mint lehetséges dátum. Egy korai előrehozott választás leginkább az Öt Csillagnak és a Ligának kedvezne.


A szakértői kormány megalakítása sem halad könnyen Olaszországban. Bár már azt várták, hogy tegnap bejelentik az új, átmeneti kormány minisztereit, erre végül mégsem került sor. Ma újra egyeztet a lehetséges miniszterekről a kormányalakítással megbízott Carlo Cottarelli és az olasz elnök. Közben mindegyik parlamenti párt jelezte, hogy nem támogatja a szakértői kormányt, ettől függetlenül ügyvivő kormányként elláthatná feladatkörét az alakuló kormány.


Nem csak az olasz részvényekből, de a kötvényekből is menekültek a befektetők. A 10 éves olasz államkötvények hozama 3,3% körül is járt és a 10 éves német államkötvényekkel szembeni hozamfelár meghaladta a 300 bázispontot is, míg áprilisban még csak 110 bázispont volt a hozamkülönbözet.


A Moody’s 4%-ról 2,5%-ra csökkentette Törökország idei növekedési kilátását, miután az emelkedő kamatok és a szigorúbb hitelkondíciók miatt csökkent az ország növekedési potenciálja.


A török jegybank londoni befektetőkkel folytatott találkozójáról megjelent hírek alapján a jegybank az infláció függvényében kész az újabb kamatemelésre, ezt a június 4-én megjelenő májusi inflációtól teszik függővé. Egyúttal megígérték, hogy nem tesznek lépéseket a tőkekorlátozás irányába. Kérdés, hogy ezeket mennyire gondolják komolyan és mennyire szánták csak a piac megnyugtatásának.

Az utolsó akadály is elhárult a tranzakció elől

Az amerikai versenyfelügyelet is jóváhagyta, hogy a Bayer felvásárolja a Monsanto-t, ezzel az utolsó fontosabb akadály is elhárult a 66 milliárd dollár értékű tranzakció elől. A jóváhagyásra csaknem 2 évet kellett várni és feltételként szabták bizonyos eszközök értékesítését, ezekről azonban már korábban megállapodott a Bayer a BASF-fel egy 9 milliárd dolláros tranzakció keretében, így már ez sem okoz problémát. Megítélésünk szerint a felügyeleti jóváhagyás mindhárom érintett cég (Bayer, Monsanto, BASF) számára pozitív. A következő napokban várhatóan Kanada és Mexikó is jóváhagyja majd a tranzakciót.

Nyugtatja a befektetőket az UniCredit vezére

Az UniCredit vezére szerint az elmúlt hetek részvényárfolyam zuhanása fundamentálisan nem indokolt. Szerinte a fundamentumok stabilak és a piac túlreagálja az olasz eseményeket. Az UniCredit 42 milliárd eurónyi olasz államkötvény állománnyal rendelkezik, ami miatt aggódnak a befektetők, ugyanakkor az UniCredit vezérigazgatója kényelmesnek nevezte ezt a volument. Az UniCredit részvények árfolyama 1 hónap alatt közel 25%-ot zuhant, így nyilatkozatával igyekezett nyugtatni a piacokat.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben