Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Salvini tovább emeli a tétet

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. május 29.   09:48

Ismét lépett a török jegybank Olaszország ismét lehúzta az európai tőzsdéket. A DAX és a CAC40 is 0,6%-ot csökkent tegnap, míg az olasz tőzsdeindex, a FTSE MIB a pozitív nyitás ellenére is 2%-os mínusszal zárta a...

Ismét lépett a török jegybank

Olaszország ismét lehúzta az európai tőzsdéket. A DAX és a CAC40 is 0,6%-ot csökkent tegnap, míg az olasz tőzsdeindex, a FTSE MIB a pozitív nyitás ellenére is 2%-os mínusszal zárta a napot, főként a bankszektor részvényei teljesítettek gyengén.


Az olasz államfő Carlo Cottarellit, egykori IMF-es szakembert bízta meg a szakértői kormány megalakításával, ami megnyugtathatta volna a piacokat, hiszen piacbarát szakértői kormány megalakulásával kecsegtet és így legalább átmenetileg elhárult egy euró-szekptikus kormány kockázata. Csakhogy az előrehozott választás középtávú kockázatai megnövekedtek. Főleg a Liga vezetője, Matteo Salvini erősen EU-ellenes beszédét követően, de az Öt Csillag Mozgalom is egyre inkább Eurózóna ellenes álláspontra helyezkedett. Salvini szerint Németország, Franciaország és a brüsszeli politikusok beavatkoznak az olasz belpolitikába és az előrehozott választást igyekszik az olasz szabadságról szóló népszavazásként interpretálni. Ez értelemszerűen elrémisztette az európai befektetőket, az olasz államkötvények hozama tovább emelkedett, az olasz és a német 10 éves államkötvények közti hozamkülönbözet már 230 bázispontra tágult.


Ismét lépett a török jegybank. Ezúttal a kamatstruktúra egyszerűsítése mellett döntöttek. Az egyhetes repo kamatot 16,5%-ra emelték, ami körül 150 bázispontos, szimmetrikus sávban lesz az egynapos jegybanki betét, illetve hitel kamata. Mostantól az egyhetes repo lesz az új benchmark kamatszint. Az úgynevezett „late liquidity window” kamatot, amit múlt héten emeltek meg rendkívüli kamatdöntés következtében, most 16,5%-ról tovább emelik 19,5%-ra. Az új kamatok június elsejétől érvényesek. A jegybanki döntésre a török líra erősödött a dollárral szemben, az USDTRY árfolyama 4,5 közelébe esett.

Új gyárakkal terjeszkedik a VW Kínában

A következő 8 éven belül 3 új gyárat tervez alapítani a Volkswagen kínai vegyesvállalatával közösen. Az új gyárakban főleg a SUV és az elektromos modellek előállítására fognak koncentrálni.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben