Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Növekszik a félelem

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. május 29.   09:16

Erste kommentár Tegnap a kezdeti hozamcsökkenést nagy hozamemelkedés követte az olasz piacon azután, hogy a várható új választások kapcsán a vezető pártok EMU-ellenes retorikája erősödött, miközben pl....

Erste kommentár

Tegnap a kezdeti hozamcsökkenést nagy hozamemelkedés követte az olasz piacon azután, hogy a várható új választások kapcsán a vezető pártok EMU-ellenes retorikája erősödött, miközben pl. a Liga támogatottsága jelentősen növekedett az utóbbi időszakban. Így az olasz 10 éves hozam már közelíti a 3 százalékot, azaz a magyar szintet. Mindeközben a német hozam hatalmasat csökkent 30 bázispont alá. Ezek a mozgások egyértelműen a félelem fokozódását jelentik a piacon, amit a részvényárfolyamok mozgásából is láthatunk. Az érdekesség, hogy ebben a mozgásban a magyar piac inkább a védett övezethez tartozik a befektetők gondolkodása szerint, hiszen a magyar10 éves hozam is csökkent kis mértékben. Érdekes, hogy a lengyelek nagyjából szinten maradtak az elmúltnapokban, miközben a csehek inkább emelkedtek. Az is igaz, hogy korábban nálunk volt egy nagyobb hozamemelkedés és a cseh és lengyel 10 éves hozamok is sokkal mélyebben, 1,9 és 1,3 százalék körül vannak, a magyar 3 százalék körüli szinthez képest. Egy szó mint száz, a feszültség növekszik, s ez nem jó a részvénypiacok szempontjából.


Így talán nem meglepő, hogy a német DAX további csökkenésre készül a mai napon. Természetes támasz 12.700 pont környékén van, ahol a korábbi (kis) fordított váll-fej alakzat nyakvonala és a 200 napos mozgóátlag is van. Mindeközben a magyar piac egyre inkább túladottnak tűnik. Az OTP vesszőfutása az MSCI átsúlyozás befejezésével (május 31) érhet véget. A Richter esetében a mai napon a legpesszimistább elemző 5.695 forintról 5.470 forintra csökkentette a célárfolyamot. Pedig a korábban beszakadt rubel árfolyam visszatért a korábbi szintre, azaz erről az oldalról csökkent a profitra nehezedő nyomás. Összességében a hangulat továbbra sem fényes. Ennek ellenére a mai napon már talán inkább oldalazás jöhet a BUX indexben.

Hamarosan már csak OLED-ben utazhat az Apple

Visszatérnek ma a hosszú hétvégéről a tengerentúli piacok. A határidős indexek jelenleg nem mutatnak érdemi változást a pénteki záró értékekhez képest, napközben azonban ez még változhat.


Dél-koreai lapértesülések szerint 2019-től minden új okostelefonjánál OLED kijelzőt használhat az Apple. Ezzel a váltás hamarabb menne végbe, mint ahogyan arra a legtöbb elemző számított. Az OLED kijelző voltak az egyik oka annak, hogy az új iPhone X-re 1.000 dolláros árcédula került, ami miatt a vártnál visszafogottabb mértékben fogyott. Így ez merész lépés lenne az Apple-től. Mindenesetre, ha ez valóban így lesz, akkor abból például az OLED kijelzők terén komoly fejlesztéseket eszközlő Universal Display profitálhat.


James Bullard, a St. Louis-i Fed elnöke szerint elképzelhető, hogy a Fed már most elérte azt az egyensúlyi kamatszintet, ami se nem stimulálja, se nem fogja vissza a gazdaságot. Emiatt ő nem feltétlenül emelne tovább az alapkamaton. Bullard ezen nézetével azonban elképzelhető, hogy egyedül van a régiós Fed elnökök között.

További nyitást ígér a kínai jegybank

Az eladók uralták az ázsiai piacokat. A Nikkei 1%-ot, a Hang Seng 0,7%-ot, a Shanghai index 0,5%-ot csökkent.


A kínai jegybank elnöke egy konferencián arról beszélt, hogy a kínai tőke- és pénzpiacoknak további nyitásra van szükségük. A pénzügyi szektort és a devizaárfolyamot is olyan területnek nevezte, ahol reformokra és további nyitásra van szükség.


A japán munkanélküliségi ráta áprilisban a várakozásnak megfelelően 2,5%-on stagnált.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Saját részvényt vett az MTel és a Richter

A Magyar Telekom 193.600 darab saját részvényt vett 417 forintos átlagáron, míg a Richter 25.000 darabot vásárolt 5.291 forinton május 25-én.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben