Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Meg se alakult, máris megbukott az olasz kormány

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. május 28.   09:54

Erdogan a lakosság segítségét kérte Vegyes teljesítményt nyújtottak pénteken az európai indexek. A DAX 0,7%-ot, a FTSE100 0,2%-ot emelkedett, míg a CAC40 0,1%-ot csökkent. Olaszországot továbbra is az eladók dominálták, a...

Erdogan a lakosság segítségét kérte

Vegyes teljesítményt nyújtottak pénteken az európai indexek. A DAX 0,7%-ot, a FTSE100 0,2%-ot emelkedett, míg a CAC40 0,1%-ot csökkent. Olaszországot továbbra is az eladók dominálták, a FTSE MIB 1,5%-ot esett. Ma Amerika mellett Angliában is munkaszüneti nap van, ami kihathat az európai kereskedésre is.


Az olasz elnök nem volt hajlandó kinevezni az euró-szkeptikus pénzügyminisztert, ezzel kudarcot vallottak a kormányalakítási törekvések. Giuseppe Conte visszaadta kormányalakítási megbízatását, így a legvalószínűbb kimenetelnek a szakértői kormány alakítása tűnik, ami pozitív lenne a piac számára, hiszen nem valósulnának meg az euró-szkeptikus kormányzati elképzelések. Abban, hogy az elnök nem nevezte ki a pénzügyminisztert, valószínűleg a múlt héten tapasztalt negatív piaci reakciók is szerepet játszhattak, illetve az is, hogy a Moody’s felvetette Olaszország leminősítését. Ha sikerülne szakértői kormányt alakítani, az várhatóan év végéig vezetné az országot, majd ezt követően előrehozott választás jöhetne, melyen akár már Berlusconi is indulhatna miniszterelnök jelöltként. A márciusi választás óta a Liga népszerűsége jelentősen növekedett, míg az Öt Csillag és a Forza Italia népszerűsége is csökkent. Az Öt Csillag és a Liga most az elnököt szeretné leváltani, mert szerintük túllépte alkotmányos hatáskörét. A piaci fogadtatás pozitív, az olasz államkötvények hozama csökkent arra, hogy szakértői kormány alakulhat és nem valósulnak meg azok a szélsőséges elképzelések, melyek az elmúlt hetekben napvilágot láttak.


Erdogan elkeseredettségében a török lakosságot kérte meg, hogy védjék meg a török lírát azáltal, hogy dolláros és eurós megtakarításaikból török lírát vásárolnak. A török elnök a líra gyengülését a külföldi hatalmak összeesküvésének tulajdonította beszédében, vagyis a tényleges lépések helyett az ellenségkeresésre koncentrál csak.


Spanyolországban is kormányválság van kibontakozóban. Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be Mariano Rajoy miniszterelnök ellen egy korrupciós bírósági ügy miatt.

Csaknem 5 millió autót hív vissza a Fiat csoport

A Fiat-Chrysler csoport 4,8 millió autót hív vissza Amerikában a fék lehetséges meghibásodása miatt. A hiba szoftveresen orvosolható, így jelentős költséggel nem jár az autógyártó számára, így a visszahívás kapcsán negatív árfolyam reakcióra nem számítunk.

Hamarosan megkaphatja az amerikai jóváhagyást is a Bayer

A Bloomberg értesülései szerint akár már kedden engedélyezheti az amerikai igazságügyi minisztérium (versenyfelügyelet) a Bayer számára a Monsanto felvásárlását, amivel az utolsó fontos akadály is elhárulhat a tranzakció elől.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben