Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újra itt a hozam emelkedés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. május 15.   09:20

Erste kommentár Megint elindultak fölfelé az amerikai és az európai hozamok. Tegnap nagyot emelkedett a német és az amerikai 10 éves hozamszint. Így az amerikai hozam újra 3 százalék fölé emelkedett, s...

Erste kommentár

Megint elindultak fölfelé az amerikai és az európai hozamok. Tegnap nagyot emelkedett a német és az amerikai 10 éves hozamszint. Így az amerikai hozam újra 3 százalék fölé emelkedett, s közelíti a lokális csúcsot 3,03 százaléknál. Ha ezt áttöri, akkor 3,15-ig emelkedhet a hozamszint. A német hosszú hozam esetében a 66 bázispontos szint áttörése esetén a közeljövőben meglehet a lokális maximum 80 bázispontnál. Ez negatívan hat a piacokra, amelyek inkább lefelé mozoghatnak a mai napon.


Az MSCI döntött, s a tegnap esti közlemény alapján 234 kínai cég kerül be a feltörekvő piaci indexbe 0,4 százalékos súllyal, ami 0,8 százalékra emelkedhet augusztusban. Ugyanakkor a small-cap indexbe június 1-jével bekerül az Opus.


A mai napon összességében mind a BUX, mind a DAX index esetében kismértékű csökkenésre számítunk. Ezen az sem segít, hogy a magyar GDP a várakozásoknál (4,2 százalék) jobb lett (4,4%).


 

Komolyabb szereplővé válhat az online hirdetési üzletben az Amazon

Pozitív kezdés után minimális emelkedéssel zárta a tegnapi napot az amerikai részvénypiac, miután az ismét felfelé kapaszkodó amerikai hosszú hozamok elbizonytalanították a befektetőket. A Dow 0,3%-kal, az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-kal emelkedett.


Egy új hirdetési platformmal kísérletezik az Amazon, amivel a kereskedők saját termékeiket tudnák más honlapokon hirdetni vásárlóik számára. A vállalat csupán most kezdett el kiválasztott kereskedőket meginvitálni a platform tesztelésére, amire a hónap hátralevő részében kerülhet sor. Ezzel hosszabb távon akár a Google számára is komolyabb konkurenciát jelenthet majd az Amazon.

234 kínai cég örülhet az MSCI tagságnak

Csökkentek a főbb ázsiai indexek. A Nikkei 0,1%-ot, a Shanghai index 0,2%-ot, a Hang Seng pedig 1,2%-ot esett.


Az MSCI bejelentette, hogy 234 kínai „A” sorozatú részvény kerül be a feltörekvő piaci indexbe. Ezek közül a legnagyobb az ICBC (Industrial and Commercial Bank of China), a China Construction Bank, és a Petrochina. A kínai részvények megkötésekkel kerülnek be, elméleti piaci közkézhányaduknak mindössze 2,5%-át kapják meg, így összesített súlyuk csak 0,39% lesz a feltörekvő indexen belül. Következő lépésként augusztusban duplázzák a most bekerült részvények súlyát.


Tegnap az ázsiai piacok zárását követően publikálták a kínai hitelezési statisztikát. Ez alapján áprilisban a vártnál aktívabban bővült a hitelezési aktivitás.


A ma reggel érkezett adatok alapján a kínai kiskereskedelem a várt 10,0% helyett mindössze 9,4%-kal bővült, miközben az ipari termelés 7,0%-os növekedése felülmúlta a várakozásokat. Az áprilisi az első adat, melyet nem befolyásoltak az év eleji ünnepek és megerősíti azt a képet, hogy lassuló ütemben bővül a kínai gazdaság.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Saját részvényt vett az MTel

A Magyar Telekom további 157.800 darab saját részvényt vásárolt 448 forintos átlagáron május 11-én. A részvényeket az ösztönzési rendszerhez veszi.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben