Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mégiscsak populista olasz kormány jöhet

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. május 10.   09:48

A Liga és az Öt Csillag alakíthat kormányt Jól teljesítettek tegnap az európai piacok. A DAX és a CAC40 0,2%-ot, miközben a FTSE100 1,3%-ot emelkedett. Úgy tűnik az olasz elnök nyomásgyakorlása megtette hatását...

A Liga és az Öt Csillag alakíthat kormányt

Jól teljesítettek tegnap az európai piacok. A DAX és a CAC40 0,2%-ot, miközben a FTSE100 1,3%-ot emelkedett.


Úgy tűnik az olasz elnök nyomásgyakorlása megtette hatását és mégis képesek lesznek megállapodásra jutni a pártok. Úgy tűnik, a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia hajlandó hátralépni, ezzel választási szövetségese, a Liga kormányt alakíthat az Öt Csillaggal. A 630 fős parlamentben a Liga 125, az Öt Csillag pedig 227 hellyel rendelkezik, vagyis ketten együtt többségbe kerülnek a parlamentben, a Forza Italia pedig bizonyos kérdésekben szavazataival fogja kívülről támogatni a kormányt. Ezzel egy EU-szkeptikus, populista kormány jön létre, melyet a választásokat megelőzően is a legkevésbé piacbarátnak véltek. Tegnap a bejelentést megelőzően a 10 éves olasz és német államkötvény hozama közötti különbség 132 bázispontra tágult, ami ugyan a márciusi választás óta a legmagasabb érték, de összességében nem számít jelentős spreadnek. Az elmúlt 1 év átlaga 150 bázispont volt, korábban pedig még jelentősebb hozamkülönbség jellemezte a két államkötvény piacát.


Ma tartja kamat-meghatározó ülését a brit jegybank. A várakozások szerint nem várható a monetáris kondíciók megváltoztatása.

Magas profit az UniCredittől

A legmagasabb piaci várakozásokat is felülmúlta az UniCredit első negyedéves gyorsjelentése. A bank 1,1 milliárd eurós eredményt ért el, miközben a piaci konszenzus picivel 800 millió euró alatt volt és a legoptimistább előrejelzés is csak 913 millió euró volt. A bankcsoport már az árbevétel soron felülmúlta a várakozásokat, a várt 5 milliárd euró helyett 5,11 milliárd euró áramlott be, ráadásul a működési költségeket sikerült csökkenteni. A bank CET1 tőkemegfelelése 13,1% lett az előző negyedévi 13,7%-ot követően. A bank bejelentette, hogy jogi lépéseket fog tenni a Caius Capital ellen. A hedge fund azt állította pár nappal korábban, hogy az UniCredit hibrid elemei tévesen vannak tőkeelemként elszámolva, vagyis valójában a bank tőkemegfelelése gyengébb, mint ahogy az a kimutatásban szerepel.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben