Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elrugaszkodóban a DAX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. május 7.   09:04

Erste kommentár Habár a gyorsjelentési szezon nem túl fényes, hiszen a profitok három százalékkal csökkentek eddig a jelentési szezonban, az index mégis felülteljesítő. Az ok az elkövetkező negyedévek...

Erste kommentár

Habár a gyorsjelentési szezon nem túl fényes, hiszen a profitok három százalékkal csökkentek eddig a jelentési szezonban, az index mégis felülteljesítő. Az ok az elkövetkező negyedévek várható jobb teljesítményében keresendő. A DAX index így a csütörtöki megerősítőst követően folytatta az emelkedést, a korábbi erős ellenállásnak számító 12.650 pont fölötti szinteken. Ez alapján a nem túl távoli jövőben akár a korábbi csúcsokat is elérheti 13.600 pont környékén. Pedig Európában és a világban továbbra is számos bizonytalansággal kell számolnunk. Ilyen például az olasz kormányalakítás sikertelensége, ahol várhatóan elnöki, szakértői kormány fog alakulni, legalábbis átmenetileg. Ez pedig csak részben és átmenetileg oldhatja föl a patthelyzetet. Persze nem elhanyagolható tényező a dollár erősödése sem, amely számos DAX komponens cégnek segít a jobb eredmény elérésében.


A mai napon a DAX enyhén tovább emelkedhet, s a BUX index is követheti.

Összefog a két kávénagyhatalom

Különösebb hírek nélkül, a technológiai szektor vezetésével ismét kritikus szintekről pattantak fel a vezető amerikai indexek pénteken. A Dow 1,4%-kal, az S&P500 1,3%-kal, a Nasdaq 1,7%-kal emelkedett.


7,15 milliárd dollárt fizet a Nestlé a Starbucksnak azért, hogy mostantól ők is forgalmazhassák az amerikai vállalat bizonyos termékeit a Starbukcks kávézókon kívül. A befolyó összeget a Starbucks részvény-visszavásárlási programjának kibővítésére használná fel, amivel a 2020-as gazdasági évvel bezárólag összesen 20 milliárd dollárt költhet visszavásárlásra és osztalékfizetésre. A Nestlé arra számít, hogy az egyezség már 2019-től növeli a cég egy részvényre jutó profitját, míg a Starbucks esetében ez legkésőbb a 2021-es gazdasági évre tehető.


Azt követően, hogy a Fed előző heti kamatdöntő ülése után kihangsúlyozta a 2%-os inflációs cél szimmetrikusságának fontosságát, ezt William Dudley, a befolyásos New York-i Fed elnöke is megerősítette a Bloombergnek adott interjújában. Ebből arra lehet következtetni, hogy hiába látunk az elkövetkező hónapokban esetleg a 2%-os célnál pár tized százalékponttal magasabb inflációs adatokat, nem kell arra számítani, hogy gyorsít eddig kommunikált kamatemelési tempóján (nagyjából egy, 25 bázispontos kamatemelés negyedévente) a Fed.


Egyelőre nem hozott áttörést az USA és Kína közti hivatalos egyeztetés a kereskedelmi tárgyalások terén, azonban pozitívnak mondható, hogy a tárgyalások folytatódni fognak.

Már csaknem egy éve nem avatkozott közbe a kínai jegybank

Vegyesen teljesítettek az ázsiai piacok. A Hang Seng 0,4%-ot, a Shanghai index 1,3%-ot emelkedett, míg a 4 napos hétvégéről visszatérő japán Nikkei 0,1%-ot csökkent.


A kínai jegybank márciusban kinevezett elnöke bejelentette, hogy a jegybank már csaknem egy éve nem interveniált a devizapiacon, az árfolyamot csak a piac mozgatta.


Újságírói kérdésre válaszolva Trump elárulta, hogy már megvan az amerikai-észak-koreai találkozó helyszíne és időpontja is, azonban részleteket nem közölt. Mindössze annyit lehet tudni, hogy ha minden jól megy, akkor már májusban sor kerülhet a történelmi találkozóra.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Holnap jelent a Richter és a Waberer’s

Holnap tőzsdenyitás előtt teszi közzé 2018. I. negyedéves eredményét a Richter és a Waberer’s is.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben