Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Indul a német gyorsjelentési szezon is

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. április 23.   09:26

Erste kommentár Holnap eldördül a startpisztoly Németországban is. Az SAP gyorsjelentésével megkezdődik a DAX indexe komponenseinek gyorsjelentési sora. A technológiai vállalat holnap hajnalban 73,8 centes egy...

Erste kommentár

Holnap eldördül a startpisztoly Németországban is. Az SAP gyorsjelentésével megkezdődik a DAX indexe komponenseinek gyorsjelentési sora. A technológiai vállalat holnap hajnalban 73,8 centes egy részvényre jutó eredményt tehet majd közzé a tavalyi 52,9 centtel szemben. Ugyanakkor a gyorsjelentési szezon a Bloomberg által gyűjtött ellenzői konszenzus alapján nem lesz túl fényes. Az összesített eredmény 15 százalékkal csökkenhet, hogy aztán a következő negyedévben több mint 40 százalékkal bővüljön. A technikai kinézet alapján már erre koncentrál a piac. A múlthét szerdán indult korrekció hamarosan befejeződhet, s ha a 12.650 pontos szint áttörésre kerül, akkor komolyabb emelkedés jöhet. Persze ehhez az kellene, hogy a most induló gyorsjelentési szezonban a várakozásoknál jobb eredményeket lássunk.


A mai napon a DAX a kezdeti csökkenést követően akár enyhe pluszban is zárhat. A BUX esetében is kismértékű emelkedést várunk.

Ismét nyomás alatt az Apple

Az Apple vezetésével ismét lefelé fordultak pénteken a vezető amerikai tőzsdék. A Dow 0,8%-kal, az S&P500 0,9%-kal, a Nasdaq 1,3%-kal esett vissza.


További 4%-kal estek a pénteki napon az Apple részvényei, miután a piac ismét az iPhone X értékesítések miatt kezdett el aggódni. Nemrégiben az egyik legnagyobb félvezetőgyártó számolt be arról negyedéves gyorsjelentésében, hogy gyengébb keresletet tapasztal a magasabb kategóriás okostelefonok piacán. Azóta több elemzőház, köztük a Morgan Stanley is visszavágta az idei gazdasági évi iPhone leszállításokra vonatkozó előrejelzését (210 millió vs. 217 millió), mindezt a gyengébb kínai beszállítói adatokra hivatkozva. A vállalat gyorsjelentése május 1-jén érkezik, ebből kiderülhet, hogy mik igazak a félelmekből. Mindenestre a vállalat bevételei egyre diverzifikáltabbak, ráadásul a jelentésben tőkejuttatási programjának nagyobb mértékű emelését jelentheti be, így az okostelefon-piac gyengébb növekedési üteme nem valószínű, hogy túl nagy érvágás a cégnek.


Vizsgálódnak a versenyjogi hatóságok az USA két vezető telekommunikációs cége, az AT&T és a Verizon háza tája körül. Az ügyhöz közel álló források szerint a cégek megnehezítették előfizetőik számára, hogy szolgáltatót váltsanak. Több forrás szerint az Apple és más okostelefon-gyártók is panasszal éltek.


Közel a Walmart ahhoz, hogy többségi tulajdonrészt szerezzen India vezető online kereskedelmi cégében, a Flipkartban. Az ügyhöz közel álló források szerint erre két héten belül sor kerülhet, és a végösszeg valahol 12 milliárd dollár környékén lesz majd. Az indiai piac hatalmas potenciált rejthet magában, így mindenképpen fontos mérföldkő lehet ez a Walmartnak.


Az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin bejelentette, hogy utazást tervez Kínába, melyet megelőzően óvatos optimizmusát fejezte ki a kereskedelmi vita lehetséges megoldásával kapcsolatban.

Nincs megállás, tovább zuhant a japán elnök népszerűsége

Kisebb csökkenés jellemezte ma az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,3%-ot, a Hang Seng és a Shanghai index 0,4%-ot csökkent.


A friss közvélemény-kutatások szerint tovább csökkent a japán miniszterelnök, Shinzo Abe népszerűsége, miután nem csitulnak a botrányok. Az elfogadottsági rátája már csak 29%, az eddigi legalacsonyabb mióta betölti a miniszterelnöki tisztséget. A megkérdezettek 38%-a szerint pártelnöki megbízatásának lejártával szeptemberben, míg 23%-a szerint azonnal le kéne mondania. A miniszterelnök népszerűségének drasztikus csökkenése a reformok továbbvitelét is megkérdőjelezi.


Kim Dzsongun bejelentette, hogy Észak-Korea a hétvégén felfüggeszttette nukleáris- és rakétakísérleteit is, sőt bezárja a nukleáris kísérleti telepét is, de ez egyelőre nem azt jelenti, hogy megsemmisítené már létező atomfegyvereit. A döntést Amerika, Dél-Korea és Japán is üdvözölte, bár utóbbi konkrét időpontot is szabna az atomfegyverek leszerelésének idejére, mégpedig 2020-at. Trump szerint azonban majd csak az idő döntheti el, hogy mennyire sikerül jó és betartható megállapodást kötni Észak-Koreával.


Az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin Kínába utazhat, hogy a kereskedelmi megállapodásokról tárgyaljon, ami csökkentheti a protekcionizmus miatti piaci félelmeket.


Az előzetes áprilisi adatok alapján a japán beszerzési menedzser index értéke a korábbi 53,1 pontról 53,3 pontra emelkedett.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben