Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csata volt, de háború nincs

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. április 16.   09:13

Erste kommentár Szombat hajnalban az amerikai-angol-fracia haderő robot repülőgépekkel célzott csapást hajtott végre a harci gázt előállító eszközök ellen. A szövetségesek jelentése szerint orosz katonák...

Erste kommentár

Szombat hajnalban az amerikai-angol-fracia haderő robot repülőgépekkel célzott csapást hajtott végre a harci gázt előállító eszközök ellen. A szövetségesek jelentése szerint orosz katonák és orosz haderő nem sérült a támadásban, sőt az ott állomásozó orosz légvédelem nem is avatkozott be. Annak ellenére, hogy most nem értesítették az oroszokat, a mostani támadás nagyon hasonló volt a korábbihoz. Mivel a sokak által várt komolyabb háborús helyezet nem alakult ki, ezért a piacok egyelőre megnyugodtak. Ez alól kivétel Hongkong, ahol intervenciót hajtottak végre a hongkongi dollár védelmében, amely alapján a piac arra spekulál, hogy valamiféle monetáris szigorítás jöhet, s ez hűtheti az ingatlanpiacot és a kínai fellendülést.


A DAX emelkedést tervez a mai napon, s a BUX index is követheti ebben, de a rövidtávú indikátorok vegyes képet mutatnak, így a mozgás visszafogott lehet.

Megtörtént a szíriai válaszlépés, higgadtak maradtak piacok

Enyhe csökkenéssel zártak pénteken a vezető amerikai részvényindexek, miután a kezdeti pozitív nyitást követően lecsorgás volt jellemző. A Dow és a Nasdaq 0,5%-kal, az S&P500 0,3%-kal esett vissza. Ezzel összességében az elmúlt héten ismét csökkenésnek indult a volatilitás az amerikai részvénypiacokon, ráadásul mindezt a Szíria körüli feszültségek ellenére. A kérdés, hogy ez már vajon egy hosszabb trend kezdete-e?


Légicsapást mért szombaton az USA, Franciaország és az Egyesült Királyság Szíriára, aminek keretében főként a vegyifegyverek előállításához és tárolásához szükséges objektumokat vették célba. Ez hasonló volt a 2017 áprilisi légicsapáshoz és szintén a szíriai kormány által feltételezett vegyifegyver-használat volt a kiváltó ok. Az USA szerint a légicsapás sikeres volt, Szíria ezt tagadta. A szofisztikáltabb orosz légvédelmi rendszerek nem aktiválódtak a hírek szerint, amiből arra lehet következtetni, hogy az oroszok nem kívánnak tettlegességig fajuló válaszlépést tenni. Ezt az is megerősítette, hogy a hétvégén Vladimir Putyin úgy nyilatkozott, hogy amennyiben további hasonló támadásra sor kerül, az káoszhoz vezethet, azonban a mostani támadás miatt nem helyezett konkrét válaszlépést kilátásba. További válaszlépésként az USA a mai nappal gazdasági szankciókat helyezhet kilátásba Szíria ellen. A hírek különösebben nem rengették meg a piacokat, sem a menedékeszközök, sem az amerikai határidők nem mutatnak eddig jelentősebb elmozdulást.


Emmanuel Macron francia elnök egy televízió interjúban azt mondta, hogy meggyőzte Trumpot, hogy az amerikai csapatok hosszabb távon maradjanak Szíriában, azonban a Fehér Ház ezt nemrég cáfolta.


Elmaradt a várakozásoktól a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexe márciusban. A mutató 97,8 pont lett a várt 100,3 ponttal és az előző havi 101,4 ponttal szemben. Ezzel együtt is az utóbbi 17-18 év csúcsa körül tartózkodik az index.


A mai napon a Bank of America eredményével folytatódnak a nagybankok jelentései. A pénteki kereskedésben a kezdeti pozitív árfolyam reakciókat visszaesés követte, azután, hogy a lakossági hitelezés terén tapasztalható éles verseny miatt kezdtek el aggódni a befektetők.

Intervencióra kényszerült a hongkongi jegybank

Csökkenés jellemezte az ázsiai piacokat ma reggel. A Hang Seng 1,8%-ot, a Shanghai index 1,9%-ot csökkent, miközben a Nikkei 0,3%-ot emelkedett.


A hongkongi jegybanknak intervenciókkal kellett beavatkoznia a hongkongi dollár védelme érdekében, így elkezdek saját devizát vásárolni. Bár a gyenge oldalt könnyű védenie a jegybanknak, azonban az eddig követett ultra laza monetáris politika végét jelentheti a mostani beavatkozási kényszer. A laza monetáris politika pedig eddig támogatta az ingatlanárak és a részvénypiac szárnyalását is, így indokoltnak tűnik a mostani részvénypiaci félelem.


Az S&P változatlanul hagyta a japán államadóság „A+” besorolását, viszont az eddigi stabil kilátásokat pozitívra módosította.


Tovább zuhant a japán miniszterelnök, Shinzo Abe népszerűsége. A Nippon TV tegnap este közzétett felmérése alapján új mélypontra, 26,7%-ra csökkent az elnök népszerűsége, ami már a reformok véghezvitelét is fenyegeti.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

OTP közgyűlési összefoglaló

Az OTP pénteki közgyűlése jóváhagyta a 219 forintos egy részvényre jutó osztalékot. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató elmondta, hogy csak Európában, elsősorban Kelet-Közép Európában keresnek felvásárlási célpontokat. Továbbra is bíznak abban, hogy övék lehet a Banca Romaneasca, végső döntés 1-2 héten belül várható. Wolf László hozzátette, hogy 60-70 fiókot zárhatnak be külföldi leányoknál.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben