Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább növekszik a feszültség

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. április 11.   09:45

Erste kommentár Trump állítólag 72 órán belül Szíria bombázását rendelheti el a valószínűsített kormánypárti gáztámadást követően. Az akcióhoz az USA...

Erste kommentár

Trump állítólag 72 órán belül Szíria bombázását rendelheti el a valószínűsített kormánypárti gáztámadást követően. Az akcióhoz az USA szövetségesei is csatlakoznának, miközben az oroszok továbbra is ellenlépésekkel fenyegetőznek, ha a szövetségesek megtámadják az oroszbarát kormányt. Ez pedig továbbra is nyomás alatt tartja rubelt, illetve az orosz részvénypiacot az esetleges további szankciók miatt. Mindenesetre tegnap már inkább korrigáltak az érintett cégek, hiszen olyan dologra estek hatalmasat, amitől csak félnek a befektetők. A Raiffeisenen is csökkent a nyomás és azt gondoljuk, hogy az OTP esetében is túlzó volt az eladási hullám az előző két napban. Ugyanis a rubel árfolyammozgása alapján maximum 1 százalékos leértékelődés lett volna indokolt.


A mai napon természetes korrekciót láthatunk a DAX indexben, amely után folytatódhat majd az emelkedés. A BUX index pedig magához tért azután, hogy az OTP lefelé húzta az indexet az elmúlt napokban.

Eddig jelesre vizsgázott Zuckerberg

Növelni tudták a kezdeti a pluszokat a tegnapi kereskedés során a vezető amerikai indexek. Az S&P500 1,7%-kal, a Dow 1,8%-kal, a Nasdaq 2%-kal került feljebb. Ezzel az S&P500 ismét a március második fele óta érvényben levő kereskedési sáv (2.560-2.680) tetejét közelíti, ahol a sávtetőn kívül a rövidtávú mozgóátlagok is akadályt képeznek. Ezen szintek áttörése hozhatna technikailag egy nagyobb emelkedést, ez azonban még várat magára. A jó hangulat továbbra is az USA és Kína közti látszólag feszült viszony enyhülésének volt köszönhető. Donald Trump Twitteren háláját fejezte ki Xi Jinping kínai elnöknek a tegnap tartott beszédét illetően, amiben a kínai gazdaság kinyitásáról beszélt.


4,5%-kal emelkedtek tegnap a Facebook részvényei azt követően, hogy Mark Zuckerberg jól helytállt szenátusi meghallgatásának első napján. A szenátorok nem kímélték a Facebook vezérigazgatóját, ígéreteinek hitelességét többen meg is kérdőjelezték, Zuckerberg azonban összeszedett válaszokat adott. Hangsúlyozta, hogy felelősséget vállal az elkövetett hibákért és, hogy a cég teljes erőbedobással azon dolgozik, hogy megfelelően kezelje a felhasználók személyes adatait. Emellett felhívta a figyelmet a Facebook pozitív társadalmi hatásaira is, példaként említve a Harvey hurrikánt követő gyűjtést a közösségi oldalon, aminek keretében 20 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.


A Wall Street Journal értesülései szerint újrakezdődtek a tárgyalások a Spint és a T-Mobile US esetleges egyesüléséről. Korábban a T-Mobile US anyavállalatának, a Deutsche Telekomnak és a Sprint többségi tulajdonosának, a japán Softbanknak a vezérigazgatói nem tudtak megegyezni a létrejövő vállalat irányítását illetően.


A legnagyobb amerikai bankok esetében akár enyhe reguláció is lehet végül a deregulációs lépésekből a Fed tegnap bejelentett tervei szerint. A közlemény szerint elképzelhető, hogy a legnagyobb bankok tőkemegfelelési kritériuma enyhébb mértékben emelkedhet, de jelenlegi tőkeellátottságuk alapján már többnyire teljesítik ezeket a szinteket. Ez enyhén negatív hír lehet a nagy bankoknak a kedvező várakozások után. A még nem végleges javaslat szerint a tőkemegfelelési kritériumok a jövőben az éves stressz teszteken elért eredményekhez lennének kötve.

Nem látni inflációs nyomást Kínában

Vegyes teljesítményt mutattak ma az ázsiai indexek. A Nikkei 0,3%-ot csökkent, míg a Shanghai index 0,8%-ot a Hang Seng 0,9%-ot emelkedett.


Márciusban a kínai termelői árindex 3,7%-ról 3,1%-ra lassult, míg az infláció 2,9%-ról 2,1%-ra csökkent. Mindkét érték elmaradt a várakozásoktól és arra utal, hogy nincs erőteljes inflációs nyomás Kínában sem. A termelői árindex csökkenésében akár a vámokról szóló hírek is szerepet játszhattak, annak ellenére is, hogy tényleges lépés a márciusi adatot még nem befolyásolta, inkább csak az üzleti hangulatot rontotta. Az infláció csökkenésében pedig az élelmiszerárak esésének lehetett jelentősége a holdújévet követő hónapban.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Jóváhagyták az MTel osztalékát

A Magyar Telekom közgyűlése tegnap jóváhagyta a részvényenkénti 25 forintos osztalékot. Az osztalékfizetés május 25-én kezdődik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben