Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megint megvan a kétharmad és megint van kereskedelmi aggodalom az USA-ban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. április 9.   09:13

Erste kommentár Ugyan az előrejelzések sima többséget jeleztek előre a Fidesznek, ezzel szemben – meglepetésre – kétharmad született harmadszorra is. Alapvetően a korábbi gazdaságpolitika folytatására számítunk,...

Erste kommentár

Ugyan az előrejelzések sima többséget jeleztek előre a Fidesznek, ezzel szemben – meglepetésre – kétharmad született harmadszorra is. Alapvetően a korábbi gazdaságpolitika folytatására számítunk, azaz szigorú kordában tartott költségvetésre, és támogató kamatpolitikára. Így a választások kapcsán nem várunk árfolyamhatást a piacon.


Ugyan Amerika megijedt, de ez hasonlónak tűnik a korábbi német index mozgáshoz. Itt is recsegnek a kritikus szintek, többször tesztelésre kerülnek, majd megjelenik az erő, amit most például a német DAX indexben is láthatunk. Hiszen a pénteki amerikai zuhanás ellenére a DAX emelkedni készül ma. Itthon is emelkedésre számítunk a ami napon.

Kína után Oroszországgal szemben is keményen fellépett Trump

Pénteken ismét szakadtak az amerikai piacok. Az S&P 2,2%-ot, a Nasdaq és a Dow 2,3%-ot zuhant. Továbbra is a Kínával való kereskedelmi háború tartotta nyomás alatt a piacokat. Főleg a gépipari vállalatok (pl. a Caterpillar és a Boeing) árfolyama csökkent jelentősen, hiszen nagyarányú exportkitettséggel rendelkeznek Kínával szemben.


Közben a viszony nemcsak Amerika és Kína, de Oroszország és Amerika között is egyre fagyosabb a hangulat, ugyanis újabb Oroszországgal szembeni szankciókat helyeztek kilátásba 7 orosz oligarcha és 17 kormánytisztviselő ellen. Az érintettek tulajdonában álló részvénytársaságok (pl. a RuszAl alumíniumipari vállalat) árfolyama nagyot esett a szankciók hírére. Az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium ugyanakkor támogatásáról biztosította a szankcióval sújtott cégeket.


Újabb cég gyűjthetett adatokat a Facebookon keresztül. A CubeYou összes alkalmazását felfüggesztették a legnagyobb közösségi portálon, amíg le nem zárulnak a vizsgálatok. A CubeYou állításai szerint ők nonprofit egyetemi kutatásokat végeztek, de a Cambrdige Analytica botránya után még a Facebbok is fenntartásokkal kezeli ezt.


A Boeing pénteken a zárást követően bejelentette, hogy 12,3 milliárd dolláros megrendelést kapott az American Airlinestól, 47 darab 787 Dreamlinerre.

Jelentős fizetési mérleg többlettel zárt Japán

Vegyes teljesítményt mutattak az ázsiai piacok. A Shanghai index 0,2%-ot, a Nikkei 0,5%-ot, a Hang Seng 1,2%-ot emelkedett.


Japán folyó fizetési mérleg többlete 2100 milliárd jen (19,6 milliárd dollár) többletet mutatott februárban, ami október óta a legmagasabb érték, de enyhén elmaradt a 2200 milliárd jenes várakozástól. A magas többlet kapcsán egyből elkezdtek arra spekulálni, hogy Japán lehet Trump vámpolitikájának következő célpontja, bár a tőzsde teljesítményén nem látszottak ezek a félelmek.


Shinzo Abe japán jegybankelnöknek ismét magyarázkodnia kellett, ugyanis egyes katonai dokumentumokból úgy látszik, hogy 2003-ban, az Irakban szolgáló japán katonák (elvileg katonai tevékenységet nem, csak humanitárius tevékenységet végeztek) ellenőrzése nem volt teljes. Abe népszerűsége már eddig is mélyponton volt, így különösen rosszkor jött számára az újabb botrány.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

5% feletti tulajdonos az MTel-ben

A Brandes Investment Partners által a Magyar Telekomban birtokolt szavazati jogok aránya 2018. február 12-én meghaladta az 5%-ot.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben