Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pozitív eredményről számolt be a Richter

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. április 4.   09:17

Erste kommentár Kedden a Richter közzétette a fázis III vizsgálat előzetes eredményét a Cariprazine (Vraylar) készítménnyel kapcsolatban. Eszerint a Cariprazine az I-es típusú bipoláris betegséghez...

Erste kommentár

Kedden a Richter közzétette a fázis III vizsgálat előzetes eredményét a Cariprazine (Vraylar) készítménnyel kapcsolatban. Eszerint a Cariprazine az I-es típusú bipoláris betegséghez társuló, major depressziós epizódokban is hatékony. A mostani vizsgálati eredmény birtokában kérvényezni fogják a törzskönyvezés kiterjesztését erre a betegségcsoportra is. Így az eddig kezelt betegségeknél szélesebb körben lehet majd a gyógyszert alkalmazni, ami pozitív az értékesítési volumenre is. A hír kedvező, de megfelelt a várakozásoknak. A vizsgálat eredménye és a kiterjesztés korábban is 2018-ra volt várható, így a mostani ütemezés is megfelel az eredeti menetrendnek.


A kedvező hír elég volt ahhoz, hogy a technikai és fundamentális alapon is túladott részvényben megjelenjenek a vevők. Az árfolyam tegnap kitört a csökkenő trendcsatornából, ezzel megnyílt a tér az emelkedés előtt.


Ma emelkedésre számítunk az európai és a magyar részvénypiacon is.

Tűzijátékkal indult a Spotify

Emelkedésnek indultak a kereskedés utolsó óráiban a vezető amerikai részvényindexek és ismét 1% feletti elmozdulást produkáltak. Az S&P500 1,3%-kal, a Dow 1,7%-kal, a Nasdaq 1%-kal emelkedett.


Ahogyan az várható volt, igen nagy volatilitással indult meg a kereskedés a Spotify részvényeivel tegnap. A New York-i tőzsde által előzetesen közzétett 132 dolláros referencia árhoz képest 165,9 dolláron nyitottak a részvények, majd végül 149 dolláron zárták a napot. A forgalom nagyjából 30 millió részvényt tett ki, ami rendkívül magasnak mondható.


Az USA közzétette az importvámmal sújtandó kínai áruk teljes listáját. A lista főként technológiai cikkeket tartalmaz. A lista közlésével egy 30 napos tárgyalási időszak nyílt meg, így még előfordulhatnak változások. Ha az importvámok életbe lépnek, Kína továbbra is a szemet-szemért elvet követné, így főként az amerikai technológiai cégeket érinthetné egy esetleges válaszlépés. Az Egyesült Államok és Kína továbbra is tárgyalásnak, így érdemes az innen érkező híreket figyelni.


Fehér Ház közeli források szerint Trump tweet-tornádóján kívül egyelőre nincs semmi konkrétum, amit az adminisztráció az Amazon ellen forralna.


A San Francisco-i Fed elnöke, John Williams lesz William Dudley utódja a befolyásos New York-i Fed élén. Williams Dudley-hoz hasonlóan inkább az enyhén szigorúbb monetáris politikát támogató tagok felé húz, így nagy változás ezáltal nem következik be.


A General Motorshoz hasonlóan esetleg a Ford is felhagyhat a havi értékesítési adatok közlésével és helyette negyedéves közlésre állhat át, ugyanis érdekesnek találták a GM lépését. A GM szerint a havi adatoknak túl nagy a volatilitása és többször félrevezetőek lehetnek a mögöttes trendet tekintve. Az utolsó teljes adatsor a következőket mutatta: A GM értékesítései 16%-kal ugrottak meg év/év alapon márciusban a várt 5%-os növekedéssel szemben, a Fordnál 3,5%-os növekedés volt a várt 1%-kal szemben, míg a Fiat Chryslernél 14%-os növekedés a várt 2%-kal szemben. Összességében 6%-kal növekedtek az amerikai autóértékesítések év/év alapon a várt 3%-os növekedéssel szemben. Ez évesített alapon közel 17,5 millió autót jelent, ami közel esik a 2016-os 17,55 milliós csúcshoz. Az elemzők egyelőre bizonytalanok, hogy ez csak egyszeri fellángolás, vagy esetleg megfordulhat a 2017-ben kezdődött csökkenő trend.

Csökkent a szolgáltatóipar optimizmusa Ázsiában

Hullámzó teljesítményt nyújtottak az ázsiai részvénypiacok. A Nikkei és a Shanghai index 0,3%-ot emelkedett, míg a Hang Seng 0,6%-ot csökkent.


Márciusban 52,3 pontra csökkent a kínai szolgáltatóipar beszerzési menedzser index értéke a Caixin felmérése alapján, ezzel alulteljesítve az 54.5 pontos várakozást.


Japánban is csökkent a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index, 52,2 pontról 51,3 pontra.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben