Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kapott az Amazon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. március 29.   09:15

Erste kommentár A Trump környezetéből származó hírek jól odaütöttek az utóbbi időben az amúgy jól teljesítő Amazon részvényeknek. Az elnöknek és barátainak nem igazán...

Erste kommentár

A Trump környezetéből származó hírek jól odaütöttek az utóbbi időben az amúgy jól teljesítő Amazon részvényeknek. Az elnöknek és barátainak nem igazán tetszik a vállalat térnyerése, ami szerintük veszélyezteti a kis hagyományos boltokat, amelyek így megszűnhetnek. Sőt az Amazon felületén keresztül értékesítő cégek a helyi adókat sem feltétlenül fizetik meg. Vagyis kormányzati fellépések várhatók a technológiai óriás ellen, s ez több mint 4 százalékos mínuszba küldte tegnap a részvényeket a tegnapelőtti nagyobb esést követően. Ez pedig megint „jó hatással” volt a technológiai részvényekre. Így a Nasdaq kiesett az emelkedő trendcsatornából. Ha ez így marad, akkor az komoly változásokat fog jelenteni a piacon, hiszen egy hosszú és komoly emelkedő trend érhet véget. Ráadásul a technológiai szektor sokáig vezetője volt a piacnak. Ezért sem szerencsés ez a változás.


Itthon is hasonló romlást láthattunk. A Richter volt sokáig a vezető, majd ismert okok miatt (is) jelentős esést mutatott fel. Hiába vette át a vezetést az OTP, amely azóta is jól viselkedik, ennek ellenére a piac viselkedése jelentősen megváltozott.


A mai napon emelkedést várunk mind a BUX, mind a DAX index esetében.

Nem kímélik a Tesla-t

Kisebb megnyugvás volt tapasztalható tegnap a tengerentúli részvénypiacokon a megelőző napok nagy csapkodását követően, bár a technológiai szektor továbbra is nyomás alatt maradt. Az S&P500 0,3%-kal, a Dow 0,4%-kal, a Nasdaq 0,9%-kal esett.


Tovább estek a Tesla részvényei a negatív hírfolyam közepette, amit a fontos 290 dolláros szint letörése csak súlyosbított kedden. A Moody’s leminősítését követően tegnap a Morgan Stanley egyenlő súlyozáson tartotta a cég részvényeit, ez azonban nem jelentett megnyugvást a befektetőknek és végül közel 8%-kal esett az árfolyam. A bizonytalanságot az egyik balesetet szenvedett Tesla kigyulladása körüli vizsgálata is növeli, valamint az, hogy sikerül-e teljesíteni a mostani negyedév végére a Model 3 kitűzött gyártási ütemét (2.500 darab/hét).


2,7%-ról 2,9%-ra felfelé korrigálták a negyedik negyedéves amerikai GDP-t a végső becslés során, ami főként a kedvezőbb fogyasztói kiadásoknak volt köszönhető. A GDP nagyjából 70%-át kitevő fogyasztói kiadások évesített növekedési üteme 4% lett a várt 3,8%-kal szemben, amiből az látszik, hogy már az adóreform előtt is rendkívül dinamikusan nőtt a belső fogyasztás. Ez egyébként az egyre növekvő amerikai kereskedelmi hiányból is kitűnik.


Lapértesülések szerint hackertámadás érte Boeing-et, amit a vállalat később maga is elismert. Az eset hivatalos közlemény szerint nem okozott fennakadást a gépek gyártási ütemében és csupán kisebb operációkat érintett.

Megvan a koreai csúcstalálkozó időpontja

Mérsékelt emelkedést mutattak ma az ázsiai indexek. A Hang Seng 0,4%-ot, a Nikkei 0,5%-ot, a Shanghai 1,0%-ot emelkedett.


Miniszteri szintű tárgyalások kezdődtek ma a két Korea közti határvonalon Észak és Dél Korea közti csúcstalálkozóról. A felek már megállapodtak az április 27-i időpontban. Az egyeztetéseket jövő héten folytatják, amikor főleg a biztonsági kérdéseket fogják megvitatni.


Közben elkezdtek egy másik találkozót is előkészíteni Dél-Korea és Japán között, melyet előreláthatóan júniusban tarthatnak.


A világ nagy részétől eltérően holnap az ázsiai piacok többségén lesz kereskedés.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Tovább veszi a saját részvényeket az MTel

A társaság a 2018-as bónuszokat a munkavállalói részvényprogramon keresztül fizeti ki, melyhez további 1,7 milliárd forintnyi saját részvényt fog venni.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben