Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A kereskedelmi háború réme tovább lökte a piacokat lefelé

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. március 26.   09:40

Erste kommentár Habár a kereskedelmi háború réme tovább küldte a piacokat lefelé, azért érdemes megjegyezni, hogy a bejelentett intézkedések (50-60 milliárd dollárnyi áru érintett) hatásaiban...

Erste kommentár

Habár a kereskedelmi háború réme tovább küldte a piacokat lefelé, azért érdemes megjegyezni, hogy a bejelentett intézkedések (50-60 milliárd dollárnyi áru érintett) hatásaiban még nem olyan jelentősek. Vagyis a félelem az, ami hat a piacokra, akárcsak korábban a hozam emelkedés. Ugyan kismértékben csökkent most a 10 éves hozam szinte mindenhol (a németeknél nagyobb mértékben), ennek ellenére most is esnek a piacok. Most a félelem a kereskedelmi háború miatt megjelenő magasabb infláció és lassabb gazdasági növekedés miatt van, miközben a hozamcsökkenés a kockázatkerülésének köszönhető. Míg korábban a Goldilock keretében minden szép és jó volt, most szinte minden rossz, ami néha összezavarja a befektetőket. Sok esetben még korrekciót látunk (USA 200 napos mozgóátlag fölött), miközben számos helyen ezen már túlmutatnak a folyamatok (DAX 200 napos mozgóátlag alatt). Pedig a gazdasági kilátások továbbra is jók, de most inkább további bizonyítékokat vár erre a piac. Mindenesetre az elmúlt néhány napban kissé túladottá váltak a piacok, így jöhet egy kis emelkedés. A mai napon a BUX és a DAX index is a pozitív tartományban zárhat.

Ismét fontos szinten az S&P500, megkezdődtek a kereskedelmi tárgyalások

A mai naptól ismét a megszokott időben zajlik a kereskedés a tengerentúlon, miután nálunk is megtörtént az óraátállítás. Az amerikai piac magyar idő szerint 15:30-kor nyit és 22:00-kor zár.


Folytatódott a korrekció az USA részvénypiacain a pénteki kereskedésben, azt követően, hogy az USA és Kína közti bizonytalan kereskedelmi viszony továbbra is kockázatkerülést eredményezett. Az S&P500 2,1%-kal, a Dow 1,8%-kal, a Nasdaq 2,4%-kal esett. Ezzel az S&P500 ismét a 200 napos mozgóátlagra esett vissza, ami kritikus szint a folytatást illetően. Több mint két éve nem volt olyan, hogy az index egy napnál tovább tartózkodjon a nevezetes mozgóátlag alatt, így technikailag kifejezetten rossz jel lenne, ha ez most megtörténne. Amíg azonban ez nem következik be, addig korai farkast kiáltani.


Optimista az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin azt illetően, hogy a Kínával folytatott tárgyalások eredményeként nem kell végül az USA-nak bevezetnie a Trump által az előző héten elrendelt 60 milliárd dollárnyi árura kiterjedő importvámot. A két ország a Wall Street Journal szerint már a kínai piachoz való hozzáférésről folytat tárgyalásokat a legrangosabb gazdasági döntéshozók és tanácsadók közreműködésével. Eközben Kína tovább fontolgatja a válaszlépések lehetséges körét, a China Daily szerint ez valószínűleg repülőgépeket, chipeket és a turizmust érintheti.

Tovább nyomasztja Ázsiát a kereskedelmi háború

Az ázsiai piacok tovább folytatták a csökkenést, változatlanul az amerikai kereskedelmi háború kockázata nyomja lefelé a tőzsde indexeket. A Shanghai index 1,5%-ot, a Hang Seng 0,5%-ot csökkent, miközben a Nikkei 0,3%-ot emelkedett. Az elmúlt néhány nap esésének következményeként a Shanghai index és a Nikkei is a 200 napos mozgóátlag alá esett, ami negatív technikai jelzésnek számít.


A kínai tőzsde esetben a befektetők elkezdtek arra spekulálni, hogy az állami érdekeltségű alapok hamarosan megjelennek a piacon és vásárlásaikkal stabilizálják az árfolyamokat.


Shinzo Abe japán miniszterelnök támogatottsága tovább csökkent, míg elutasítottsága tovább növekedett. Népszerűségének rohamos romlását egy olyan tranzakció váltotta ki, mely során a feleségéhez kötődő iskola az államtól töredékáron juthatott hozzá földhöz. Mind a miniszterelnök, mind pedig a felesége változatlanul tagadja, hogy tudtak volna a tranzakcióról.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív, az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Waberer’s közgyűlési előterjesztések

A Waberer’s közgyűlési előterjesztései közt szerepel az igazgatóság felhatalmazása saját részvény vásárlására. A cél részvény alapú javadalmazási politika megvalósítása és részvényalapú munkavállalói ösztönzési rendszer működtetése. A megszerzett részvények és a társaság már meglévő saját részvényei együttesen egyszer sem haladhatják meg a Waberer’s jelen felhatalmazás megadásakor hatályos jegyzett tőkéjének a 10%-át.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben