Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Vártnak megfelelő eredmény az E-ON-tól

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 13.   09:44

E.ONMa reggel publikálta második negyedéves és egyben első féléves gyorsjelentését az EON. A közműszolgáltató vállalat eredménye a vártnak megfelelően alakult, ami azonban nem nagy meglepetés azok után, hogy a cég időközben többször is informálta a befektetőket saját várakozásairól, legutóbb ezt múlt héten tette...

E.ON
Ma reggel publikálta második negyedéves és egyben első féléves gyorsjelentését az EON. A közműszolgáltató vállalat eredménye a vártnak megfelelően alakult, ami azonban nem nagy meglepetés azok után, hogy a cég időközben többször is informálta a befektetőket saját várakozásairól, legutóbb ezt múlt héten tette meg, most pedig hivatalos formában is bejelentették az eredményt, melynek számai megegyeznek a múlt heti előzetes bejelentéssel. Az első féléves EBITDA nagysága 6,7 milliárd euró lett és az év egészére továbbra is 10,4 és 11 milliárd euró közötti EBITDA eredményt vár a cég, 4,1 és 4,5 milliárd euró közötti adózott eredménnyel. Az eredmény jelentősen meghaladja a tavalyi évit, melyhez nagymértékben hozzájárult a Gazprom-mal kötött megállapodás, mely az első félévben 1 milliárd euróval növelte az EBITDA mértékét. Ezt az eredményt úgy érte el a vállalat, hogy kitermelő tevékenysége jelentősen visszaesett az előző évhez képest. A visszaesés 48% az olaj, és 44% a gáz esetében, azonban ez az üzletág eddig sem volt jelentős a vállalaton belül. Az E.ON árbevétele összességében 23%-kal emelkedett, ezen belül jelentős a növekedés az optimalizálás területén, valamint Németországban és Oroszországban. Az adózott eredmény 3,1 milliárd euró lett szemben az előző évi 1 milliárddal.
ThyssenKrupp
A ThyssenKrupp ígéretéhez híven folytatta a leányvállalatok leépítését, és újabb üzemet választott le a vállalatból, melyet a Kingspan Group vett meg. Az tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a cég nyilatkozata alapján a gyors felügyeleti jóváhagyás után már az elkövetkező hetekben lezárhatják az üzletet.

A ThyssenKrupp amerikai leánya továbbra sem tett le arról, hogy befektetőt találjon az alabamai és brazíliai egységeire. Az utóbbi 3 millió tonna kapacitással rendelkezik. A cég már régóta küzd ezen egységek eladásával, így a hírnek nincs túl nagy jelentősége.

A Societe Generale 15-ről 16 euróra emelte a ThyssenKrupp célárfolyamát, miközben a Metzler befektetési ház a korábbi vételi ajánlását eladásra módosította.
Adidas
Az olimpia lezárultával az Adidas közzétette brit értékesítési adatainak alakulását. A vállalat vezérigazgatójának nyilatkozata alapján az első félévben 24%-kal nőttek a brit értékesítések és a statisztikák alapján ez a növekedés főleg az olimpiához kapcsolódó termékeknek volt köszönhető. A forgalom növekedése a londoni Oxford Street-en található legnagyobb Adidas áruházban is szemmel látható, hisz a boltba látogatók száma 82%-kal emelkedett az olimpia kezdete óta. A cég reméli, hogy a megnövekedett kereslet az év hátralévő részében is kitart.
Siemens
A Siemens indiai leányvállalata jelentős mértékű nyereségcsökkenésről számolt be a bizonytalan üzleti környezet miatt. A hír negatív, azonban véleményünk szerint árfolyamhatása nem lesz a bejelentésnek, ugyanis az indiai nyereség eddig is elenyésző volt a vállalat egészéhez képest, ráadásul a cég nemrég tette közzé negyedéves eredményét.

A Samsung és a Siemens leányvállalata,az Osram megállapodott a világító diódák szabadalmi kérdését érintő vitában. Az ügyről részleteket nem hoztak nyilvánosságra, de az Osram vezetője úgy nyilatkozott, hogy elégedettek a megállapodással.
Banco Santander, Banco Bilbao
A spanyol bankok nem fognak október előtt segítséget kapni az európai mentőalapból. A mentőcsomag első részlete 30 milliárd eurós segítséget nyújthatna a bankok számára, melyre a korábban reméltnél tovább kell várniuk. A hír egyértelműen kedvezőtlen a Banco Santander és a Banco Bilbao számára is.
Total
Az iraki olajminiszter felszólította a Totalt, hogy vagy a dél-iraki Halfaja mezőn levő részesedését adja el, vagy pedig váljon meg a kurdisztáni olajmezőitől, amelyeket nem olyan rég vett a Marthon Oil-tól. A hír azért érdekes, mert azt mutatja, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az északi olajkészletek iránt. Ez pedig jó a MOLnak, amely a Shaikan és Akri Bijeel mezőkön keresztül szignifikáns kutatási koncessziókkal rendelkezik a régióban.

A Total megvenné a Statoil 24%-os részesedését a Shtokman folyékony gáz projektben. A Gazpromnak egyébként 51%-os részesedése van a közös fejlesztésben, így a Total 49%-ra szaladna fel. Szerintünk a hír nincs jelentős árfolyamhatással a részvényre.
Infineon
Az Infienon jelenlegi vezérigazgatója, Peter Bauer egészségügyi okokra hivatkozva szeptember végétől lemond a cég vezetéséről, helyét Dr. Reinhard Ploss fogja átvenni.

A Citi vételről semlegesre minősítette vissza az Infienon részvényekre kiadott ajánlását.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben