Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A gyenge acélipari kereslet továbbra is kihat a ThyssenKrupp eredményére

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 10.   10:13

ThyssenKruppMa reggel jelentett a ThyssenKrupp. Az összehasonlításul szolgáló korrigált EPS mutató értéke -0,042 euró lett, szemben a várt -0,035 euróval. Az értékesítések nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakultak, sőt még minimális mértékben felül is múlták azokat. Különösen a Steel America nevű...

ThyssenKrupp
Ma reggel jelentett a ThyssenKrupp. Az összehasonlításul szolgáló korrigált EPS mutató értéke -0,042 euró lett, szemben a várt -0,035 euróval. Az értékesítések nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakultak, sőt még minimális mértékben felül is múlták azokat. Különösen a Steel America nevű leányvállalata teljesített gyengén, ugyanis az összes többi leánycég pozitív eredményről számolt be az év idei részében. Nem csoda, hogy már régóta arról hallani, hogy a ThyssenKrupp szeretné értékesíteni amerikai leányvállalatát. A cégcsoport EBIT marza egy év alatt csaknem harmadára, 1,3%-ra csökkent. Az árbevétel viszonylag kismértékben csökkent, de az adózás és kamatfizetés előtti nyeresége az előző évi érték harmadára esett vissza. Az eredmény annak ellenére csökkent, hogy egy év alatt több mint 10%-os létszámleépítést hajtott végre a cég. Kedvező hír, hogy a szükséges stratégiai átalakításoknak már nagyjából 90%-át végrehajtotta a vállalat, ez főleg üzembezárásokat jelentett és, hogy a következő negyedévre nagyjából azonos, vagy kissé jobb piaci kilátásokkal számolnak. Cash flow szempontból a CAPEX (capital expenditure) csökkentését tervezik az amúgy is eladásra szánt amerikai leányvállalatnál. A cégcsoport EBITDA-ja 1.560 millió euró (bevételének kevesebb, mint 5%-a), ami azonban az iparági sajátosságok miatt már csak 340 millió eurós EBIT eredményt jelent, melyből az adófizetés és a kamatok levonása után már 220 millió eurós adózott veszteség keletkezik az első kilenc hónapot nézve, ugyanakkor kedvező, hogy a legutolsó negyedévben már javulás és kismértékű profit látható.
Lufthansa
A Lufthansa a második negyedéves eredménye után július hónapban is növekvő kihasználtságról számolt be. A Lufthansa csoport 3,6%-kal 7,14 millió főre növelte utasainak a számát júliusban. A teherszállítási üzletágban a kapacitások csökkentésével sikerült növelni a repülőgépek kihasználtságát. A társaság vezetősége javuló árazási környezetről számolt be.

A Lufthansa esetében gyakorlatilag nulla a shortolt részvények mennyisége, és ez a részvény sem shortolható már egy ideje.
Nokia
A tegnapi tranzakciókat követően (Qt eladása, valamint 500 szabadalom 22 millió dollárért történő átpasszolása a Vringo-nak) a Swedbank a korábbi 2,5 euróról 2,8 euróra emelte meg a Nokia-ra vonatkozó célárfolyamát. A bank szerint a Nokia 2014-re egy kisebb, de nyereséges mobiltelefon gyártó lesz, amely közben nem fogja elfüstölni készpénzállományát.
Commerzbank
A Deutsche Bank vételről tartásra módosította a Commerzbank-ra vonatkozó korábbi vételi ajánlását.

1,2 millióval 34,1 millió darabra csökkentek július végére a Commerzbank eladási pozíciók. Ez a teljes részvénymennyiség 0,6%-a, és a napi forgalom kb. egyharmada, vagyis nem jelentős. (Különben tiltás van érvényben a shortolásra.)
BMW, Daimler
Nagy a vita az USA-ban Obama tervével kapcsolatban. Azt szeretné elérni az elnök, hogy 2025-re az USA-ban eladott gépjárművek üzemanyag fogyasztása a fele legyen a mostaninak. Szakértők szerint ez drágább és kevésbé biztonságos gépkocsikat eredményezne. A hírnek egyelőre nincs hatása a részvényárfolyamokra.

A Daimler estében a short pozíciók száma marginális volt július végén.
Unicredit
Az olasz bankszövetség szerint az olasz bankrendszer Tier 1 rátája meghaladja a 10%-ot. A szövetség szerint a hitelállomány minősége tovább romlott, s gyenge romlás 2013-ban is elképzelhető. Egyébként a tőkemegfelelés alapján az olasz bankrendszer erős.
BNP Paribas
A BNP Paribasra létesített short pozíciók állománya két hét leforgása alatt 22%-kal csökkent.
Infineon
Az Infineon esetében 5,4 millió részvény volt beshortolva július végén, ami 0,8 millióval kevesebb, mint két héttel korábban. Ez a teljes részvénymennyiség mintegy 0,5%-a, és a napi forgalom felére rúg, vagyis ebben az esetben sem jelentős. Egyébként az Infineon részvényeire is shortolási tilalom van érvényben.
AXA
Az AXA esetében a beshortolt pozíciók száma ugyan háromszorosára növekedett július utolsó két hetében, de így sem éri el a teljes kibocsátott részvénymennyiség 0,003%-át.
Banco Bilbao, Banco Santander
A Banco Bilbao estében a múlt hónap végén a kibocsátott részvények 0,1%-a volt shortolva, nem változott jelentősen a mennyiség július második felében sem. A beshortolt részvényállomány a napi forgalom ötöde, vagyis ez is teljesen jelentéktelen. A Banco Bilbao-ra is shortolási tilalom van érvényben.

A Banco Santander estében 20 millió darabra nőtt a beshortolt részvények mennyisége, ami a teljes részvénymennyiség 0,2%-a, viszont a napi forgalomnak mintegy 20-szorosa. Vagyis ebben az esetben a shortok esetleges visszavétele okozna árfolyamhatást. Egyébként a Banco Santander sem shortolható.
Fiat
A Fiat esetében 6,5 millió részvény volt beshortolva július végén, mintegy fél millióval kevesebb, mint 2 héttel korábban. Itt is azt találjuk, hogy a teljes részvénymennyiség 0,5%-áról van szó, ami a napi forgalom, mintegy 40%-a. A Fiat sem shortolható részvény.
Adidas
Jelentősen megnövekedett az Adidas short pozicióinak a száma, de még így sem jelentős.
Tovább tudott lassulni az infláció márciusban
SZTORI

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban

Ma tette közzé a KSH a márciusi fogyasztói inflációs...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben