Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Európa növelte külkereskedelmi többletét

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. február 16.   09:55

120,8 milliárd eurós kereskedelmi többlet USA-val szemben Mérsékelt optimizmus jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,1%-ot, a FTSE100 0,3%-ot, a CAC40 1,1%-ot emelkedett. Az Eurostat adatai alapján az EU 120,8 milliárd eurós kereskedelmi...

120,8 milliárd eurós kereskedelmi többlet USA-val szemben

Mérsékelt optimizmus jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,1%-ot, a FTSE100 0,3%-ot, a CAC40 1,1%-ot emelkedett.


Az Eurostat adatai alapján az EU 120,8 milliárd eurós kereskedelmi többlettel zárta 2017-et az USA-val szemben, míg egy évvel korábban csak 113,1 milliárd euró volt a külkereskedelmi többlet.


A Bild című újságban a német EU biztos, Günther Oettinger arról beszélt, hogy Németország hozzájárulása az EU-s költségvetéshez növekedhet. Ennek egyik oka a Brexit, másrészt például a terrorizmus megállítása növekvő költségeket okoz.

Tisztázták a BMW dízelmotorját

A német közúti közlekedési hatóság (KBA) legújabb tesztje szerint az euro 6-os BMW 320d dízelmotorok károsanyag kibocsátása megfelel a normálisnak és nem találtak olyan csaló eszközt, ami befolyásolta volna a teszteredményeket. Egy korábbi vizsgálat gyanúsnak találta ezeket a motorokat, így most pozitív a BMW számára, hogy sikerült tisztáznia magát.

A Niki légitársaságtól bérel gépeket a Lufthansa

A Lufthansa bejelentette, hogy lízing keretében átveszi a Niki légitársaság járatainak és alkalmazottainak nagy részét. A Lufthansa korábban szerette volna felvásárolni a csődbe ment Nikit, de akkor azt versenyjogi aggályok miatt nem engedték a hatóságok.

Jelentős költségcsökkentési tervek a Siemens leányvállalatánál

A Siemens Gamesa Renewable Energy nevű társaság, melynek 59%-os tulajdonosa a Siemens, komoly költségcsökkentést tervez. A német-spanyol szélkerékgyártó vállalat 400 millió eurós költségmegtakarítást tervez elérni 2020-ig.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben