Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Portfolió átrendezés a Commerzbanknál

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 9.   09:42

CommerzbankA Commerzbank ma reggel publikálta negyedéves gyorsjelentését. Az EPS 0,6 euró lett, szemben a várt 0,55 euróval, vagyis a tényadat 9,09%-kal múlta felül a várakozásokat. A bank Core Tier 1 mutatója 12,2%, ami magasan meghaladja mind az idei évre vonatkozó, mind pedig a szigorúbb jövő évi...

Commerzbank
A Commerzbank ma reggel publikálta negyedéves gyorsjelentését. Az EPS 0,6 euró lett, szemben a várt 0,55 euróval, vagyis a tényadat 9,09%-kal múlta felül a várakozásokat. A bank Core Tier 1 mutatója 12,2%, ami magasan meghaladja mind az idei évre vonatkozó, mind pedig a szigorúbb jövő évi követelményeket. Ezt a mutatót kockázatos eszközei súlyának csökkentésével érte el, ugyanis kockázattal súlyozott eszközértéke az elmúlt negyedév alatt közel 6%-kal csökkent, miközben a teljes eszközállományában nem látható jelentős csökkenés. Vagyis egyértelműen a portfolió átrendezését láthatjuk, melynek során a kockázatos kitettségeket a bank leépítette és helyette kevésbé kockázatos eszközöket vásárolt. A kockázat csökkentése ugyanakkor csökkenti a bank jövedelmezőségét is. Az adózás utáni második negyedéves eredmény 275 millió euró lett. A bank az elmúlt negyedév alatt 900 millió euróval csökkentette az úgynevezett GIIPS (Görögország, Olaszország, Írország, Portugália, Spanyolország) országokkal szembeni kitettségét. 404 millió eurós céltartalékot képzett a bank a veszteségekre, ami 90%-kal meghaladja az előző negyedévre képzett céltartalékokat, vagyis a bank arra számít, hogy az eddigieknél magasabb hitelezési kockázatokkal kell szembenéznie a következő időszakban. Annak ellenére is, hogy csökkentette kockázattal súlyozott eszközeinek állományát. A bank vezetői nem számítanak rövidtávon a piaci viszonyok stabilizálódására, és véleményük szerint a második féléves eredmény el fog maradni az első félévestől. A nehéz piaci környezet miatt a bank felülvizsgálja stratégiáját, novemberben teszi közzé új stratégiai tervét. Összességében a negyedéves gyorsjelentést a kilátások miatt inkább negatívnak neveznénk, azonban pozitívum, hogy a szükséges eszköz átalakításokat már végrehajtotta a társaság. A reggeli kereskedés során a részvények árfolyama 2,5%-ot csökkent.
BMW, Daimler
A BMW után a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes is publikálta a július havi kínai értékesítési adatait. Az előző év azonos hónapjához képest 2%-os a növekedés.
Arcelormittal
Az S&P után a Fitch is leminősítette az ArcelorMittal-t, igaz csak BBB- kategóriába, így az S&P-s besorolással ellentétben a Fitchnél még nincsenek spekulatív kategóriában a részvények.
Banco Santander, Banco Bilbao
A Banco Santander chile-i leányvállalata 52,3 milliárd dollár értékű 5 éves lejáratú kötvényt bocsát ki.

Mexikóban 14%-kal emelkedett a biztosítások állománya az első félév során. A hír pozitív a dél amerikai régióban terjeszkedő Banco Santander és Banco Bilbao számára is.
Total
A francia kormány bejelentette, hogy minden szóba jöhető lehetőséget megvizsgálnák a kiskereskedelmi gázolajár további emelkedésének megakadályozása érdekében. A hír negatívan érinti az üzemanyag kereskedelemmel is foglalkozó Total-t, hisz az árbefagyasztás profit marzsának csökkenését idézheti elő. A kedvezőtlen hír ellenére árfolyamhatással nem számolunk, ugyanis a Total nyereségének nagy részét a kitermelői tevékenység adja és a teljes profitnak csak elhanyagolható része származik franciaországi üzemanyag értékesítésből.
Lufthansa
A légi utaskísérők 97,5%-a megszavazta a sztrájkot tegnap a Lufthansa UFO nevű szakszervezeténél, amely a cégnél dolgozó utaskísérők 70%-át tömöríti. Az alkalmazottak magasabb fizetést szeretnének elérni, amelyre a cég eddig nem adott megfelelő válaszokat. Az utaskísérők augusztus 16-ra várják a cég újabb ajánlatát, addig nem kezdik meg a sztrájkot. A hír mindenesetre a mélybe küldte a részvény árfolyamát, amelyben így egy korrekció kezdődött. Egyelőre érdemes figyelni, mert a céget amúgy jónak tartjuk. Vagyis a jelenlegi korrekció, amely hetekig is eltarthat lehetőséget teremthet a jó beszállási pontokon való vételekre.
Nokia
A Nokia eladta a finn Digia-nak a Qt-t, az eddigi szoftver üzletágát, melyet 2008-ban 154 millió euróért vett a norvég Trolltech-től. A vételárat nem közölték. Ugyanakkor a korábbi vételár alapján becsülhető az esetleges maximális veszteség, amely legfeljebb 4 cent lehet részvényenként, azaz a jelenlegi részvényár maximum 2%-a. Összességében azt valószínűsítjük, hogy a tranzakció nincs jelentős hatással az értékeltségre. A Nokia különben azért tette meg ezt a lépést, mert egyértelműsíteni akarja, hogy a Windows operációs rendszert használja ezentúl. A Digia viszont egy új operációs rendszert akar kifejleszteni mobiltelefonokra, mint az Android, az Apple iOS, vagy a Windows 8. Na, ebbe tört bele a Nokiának a bicskája a Qt-vel, hiszen a Symbian nem jött be. Sok sikert a Digia-nak! A részletek ismerete nélkül inkább pozitívnak értékeljük a hírt, hiszen a Qt már csak egy fölösleges balansz lehetett cég testében, s valószínűleg a piac már teljesen nullára értékelte. Ezért inkább pozitív piaci reakcióra számítunk annak ellenére, hogy a tranzakció részletei nem ismertek.
Telefonica
A Telefonica 448 millió eurós szerződést nyert Katalónia tartománytól mobil és vezetékes telefon szolgáltatására az elkövetkező 10 évben. Számításaink szerint a kedvező hír 0,21 euróval növelheti a részvények árfolyamát.
Siemens
A China CNR büszkén jelentette be, hogy megszületett az első európai üzlete a nagysebességű vasúti komponensek terén. A Siemensnek ad el eszközöket 14 millió dollár értékben. A hír olyan szempontból pozitív, hogy a Siemens a jövőben esetleg kiterjesztheti kínai beszállítói bázisát és növelheti versenyképességét. Amúgy a tranzakció mérete elég kicsi ahhoz, hogy bármilyen hatással legyen a részvényárfolyamra.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben