Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szigorít a BoE, nyugtat az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. február 9.   09:47

Ismét kötvényeket adott el Görögország Egész nap gyengélkedtek az európai tőzsdék, de a zárásban felgyorsult a csökkenés. A FTSE100 1,5%-ot, a DAX 2,6%-ot, a CAC40 2,0%-ot csökkent. A várakozásoknak megfelelően a...

Ismét kötvényeket adott el Görögország

Egész nap gyengélkedtek az európai tőzsdék, de a zárásban felgyorsult a csökkenés. A FTSE100 1,5%-ot, a DAX 2,6%-ot, a CAC40 2,0%-ot csökkent.


A várakozásoknak megfelelően a brit jegybank tegnap nem változtatott a monetáris kondíciókon. Ugyanakkor a BoE kormányzójának nyilatkozata alapján gyorsabb kamatemelés jöhet Nagy-Britanniában. Mark Carney szerint a kedvező gazdasági környezet miatt a jegybank hamarabb kezdheti és magasabban lehet a kamatemelési pálya vége, mint azt korábban várták. A kamatemelési várakozások nagyot ugrottak a nyilatkozat hatására. A májusi kamatemelés valószínűségét most már 70%-ra árazza a piac, míg néhány napja még 50% alatt volt. Ezzel párhuzamosan a font erősödéssel reagált az euróval szemben.


Az EKB vezető közgazdásza, Peter Praet szerint ha szeptemberig nem gyorsul fel az infláció, akkor utána is indokolt az eszközvásárlási program folytatása. Szerinte türelemre van szükség ahhoz, hogy inflációs nyomás tartósan kialakulhasson. Az elmúlt napokban Praet folyamatosan a lazább monetáris politika szükségessége mellett érvelt.


Ismét kötvényeket adott el Görögország. 3,5%-os hozam mellett 3 milliárd euró értékben adtak el 7 éves lejáratú kötvényeket. Összesen 7 milliárd euró értékben érkeztek be ajánlatok a kötvényekre. A mostani kötvénykibocsátás fontos lépés a piacra való visszatérés szempontjából, ugyanis a mentőcsomag hamarosan, augusztusban lejár, így Görögország a tőkepiacokról lesz kénytelen finanszírozni magát. Az idei lejáratok még augusztus előtt esedékesek, így azok finanszírozása a mentőprogramból megoldott, a következő években pedig nincsenek kiugróan nagy lejáratai Görögországnak.

Megújul a Lufthansa

Rekord évet zárt 2017-ben a Lufthansa és bár a 2018-as foglalások is kedvezően alakultak eddig, a vezérigazgató szerint még túl korai kijelenteni, hogy sikerül-e idén felülmúlniuk a tavalyi eredményt. A Lufthansa tegnap bemutatta a légitársaság új arculatát is, melyet utoljára 1989-ben újítottak meg. Az új megjelenés letisztultabb, elhagyták belőle a sárga színt és csak sötétkéket és fehéret használnak.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben