Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kezdenek megnyugodni a piacok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. február 8.   09:24

Erste kommentár Miközben a hozamok már oszcillálva mozognak a technikai szintek felé, azaz fölfelé, addig az EURUSD keresztben egyre erőteljesebbé válik a fordulat. Persze kérdés, hogy a 30 napos mozgóátlagot át...

Erste kommentár

Miközben a hozamok már oszcillálva mozognak a technikai szintek felé, azaz fölfelé, addig az EURUSD keresztben egyre erőteljesebbé válik a fordulat. Persze kérdés, hogy a 30 napos mozgóátlagot át tudja-e ütni az árfolyam. Különben technikailag az a német hozam az 1-1,2 százalékos tartományba, míg az amerikai 10 éves 3 százalék környékére emelkedhet. Azaz nincsenek messze az elsődleges szintektől. Mindeközben a nagy esést követően a piac megnyugodni látszik. Őrült emelkedést követően (december-január), őrült gyors korrekció volt. Egyelőre a támaszok a legtöbb esetben működtek, de a technikai ellenállás szintek nem lettek még visszatesztelve (DAX, S&P500), vagyis az a helyzet állt elő, hogy a ma várható csökkenés ellenére még majd mehetünk valamennyit fölfelé a közeljövőben, hogy aztán folytassuk a csökkenést (valameddig). A hosszabb távú kilátások pedig továbbra is jónak mondhatók! Ezt a ma reggel megjelent kínai és német kereskedelmi adatok is alátámasztják.


Összességében a DAX és a BUX index estében is csökkenésre számítunk a mai napon.

Tartja az ütemtervet a Tesla, megoldódhat az amerikai költségvetés helyzete

Tovább tart a hullámvasút az amerikai piacokon, az S&P500 tegnap 1%-os pluszból 0,5%-os mínuszba fordult nap végére. Eközben a Nasdaq 0,9%-kal esett, a Dow azonban csupán 0,1%-kal.


A vártnál kisebb veszteségről számolt be a Tesla negyedik negyedéves gyorsjelentésében, ráadásul Elon Musk szerint 2018-ban eljöhet a fordulat és fenntartható módon profitábilissá válhat a cég. Az egy részvényre jutó tisztított veszteség 3,04 dollár lett a várt 3,20 dollárral szemben, míg a 3,3 milliárd dolláros árbevétel megegyezett a konszenzussal. A Model 3-ra korábban bejelentett gyártási ütemhez ragaszkodik a cég, azaz a mostani negyedév végére heti 2.500 darab gördülhet le a futószalagról, míg a második negyedév végére már heti 5.000 darab. A vállalat előrejelzése szerint 2018-ban kicsivel több pénzt égethet el, mint 2017-ben (3,4 milliárd dollár), ami kicsit agresszívabb költekezést vetít előre, mint amit az elemzők vártak. Az árfolyam 0,5%-os esést mutatott piaczárás után.


Az Amerikai Szenátus republikánus és demokrata vezetői tegnap bejelentették, hogy megállapodásra jutottak a költségvetés kérdésével kapcsolatban, és egy 2019. március elejéig szóló költségvetési tervezetet dolgoztak ki. A szenátusi szavazás a tervezetről ma várható, valószínűleg jóváhagyják, majd szintén még ma a Képviselőház is szavazhat. Ha ők is megszavazzák, két év alatt 300 milliárd dollárral növelheti a költségvetés mozgásterét a mostani limitekhez képest, aminek kicsivel több, mint a felét hadi kiadásokra fordíthatják. Infrastruktúrafejlesztésre valóban 20 milliárd dolláros extra keret kerülhet elkülönítésre. A migráció kérdését a tervezet nem érintette.


Az elmúlt napokban tapasztalható részvénypiaci volatilitás ellenére továbbra is támogatja az alapkamat fokozatos emelését John Williams, a San Francisco-i Fed elnöke. Véleménye szerint a gazdaság jó úton halad, ezt pedig az utóbbi napokban megnövekedett részvénypiaci voaltilitás nem befolyásolja. A piac ezt kicsit másképpen gondolja, ugyanis a márciusi kamatemelés valószínűsége az elmúlt napok fejleményeit követően 10%-kal visszaesett, noha így is 90% közelében áll.

Összezavarta a kínai külkereskedelmi adatokat a holdújév

Vegyesen teljesítettek ma az ázsiai indexek. A Nikkei 1,1%-ot, a Hang Seng 0,3%-ot csökkent. A Shanghai index viszont 1,4%-ot esett, valószínűnek tartjuk, hogy Kínában a kormányzati beavatkozás hatására elhúzódnak a pozíciózárások, ezzel bár elkerülték a méretes esést hétfőn, de pár napig elnyújtották a csökkenő trendet.


Kínában az export 11,1%-kal, az import pedig 36,9%-kal ugrott meg év/év alapon januárban, dollárban számítva. Mindkét érték meghaladta a piaci várakozásokat. Az adatot befolyásolhatta az is, hogy idén a holdújév későbbre esik, mint tavaly, így az egyhetes leállás időzítése jelentősen befolyásolja a külkereskedelem alakulását is. Emellett a nyersanyagok áremelkedése is jelentős hatást gyakorolt.


A japán jegybank elnöke, Haruhiko Kuroda ismét megerősítette, hogy még túl korai a jegybanki lépések kivezetéséről tárgyalni. Nyilatkozata nem okozott meglepetést.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben