Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

9.0% SocGen Protect Multi Hungary 2018-2019

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2018. február 2.   12:28

Ezzel a termékkel a magyar részvénypiac három legnagyobb szerepelőjének teljesítményéből részesedhet. A magyar részvénypiacot tömörítő BUX index tavaly 23%-ot emelkedett, amivel a világ 30 legjobban teljesítő tőzsdeindexe közé került. Az idei évet pedig egy csaknem 4%-os emelkedéssel ind indította az index. A struktúrában szereplő 3 termék (OTP, MOL, Richter) a BUX indexnek csaknem 90%-át teszi ki. A struktúrában szereplő mindhárom terméket szorosan követik és elemzik az Erste hazai és régiós elemzői.

OTP:

  • Közép-kelet Európa meghatározó bankcsoportja, mely Magyarországon piacvezetőnek számít. Nemrégiben több országban is akvizíciókat hajtott végre piaci részesedésének és költséghatékonyságának növelése érdekében.
  • A bank teljesítménye folyamatos javulást mutat, melyet az elemzői várakozások és a célárak emelése is követett.
  • A bank tőkemegfelelése és jövedelmezősége is Európa élvonalába tartozik.
  • A 12 hónapos konszenzus szerinti célár 11.001 forint.
  • 10 elemző vételre, 5 tartásra, 3 pedig eladásra javasolja a részvényeket.
  • árfolyam: https://www.bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/OTP
  • kockázat: ha a hitelportfolió minősége ismét romlani kezdene egy globális recesszió miatt, illetve ha a kamatmarzsok a vártnál tovább maradnak nyomás alatt

MOL:

  • Integrált olajipari vállalat, vagyis az olaj kitermelésétől, a finomításon át a kiskereskedelmi tevékenységig a teljes értékláncot felöleli. Jelenlegi fő fejlesztési iránya a finomítás, a petrolkémia és a kiskereskedelmi hálózat fejlesztése, alkalmazkodva a változó iparági kihívásokhoz.
  • Az elmúlt évi környezetben eredményének hozzávetőlegesen 2/3-át a finomítási és kereskedelmi tevékenység adja, míg 1/3 származik a kitermelésből. A mostani magasabb olajár hatására az arányok enyhén az upstream vagyis kitermelési irányba tolódtak el.
  • A 12 hónapos konszenzus szerinti célár 3.515 forint
  • 7 elemző vételre, 5 tartásra, javasolja a részvényeket ás nincs rá eladási ajánlás
  • árfolyam: https://www.bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/MOL
  • kockázat: Geopolitikai konfliktus következményeként visszatérő rendkívül magas olajár összenyomná a finomítói marzsokat. 

Richter:

  • A Richter gyógyszergyártó vállalat elsősorban nőgyógyászati készítményeiről ismert. Bár sokan hazai vállalatnak tartják, árbevételi szerkezetére ez nem igaz, hiszen árbevételének mindössze 10%-a származik belföldről.
  • Egyre jobban nyit az originális (újonnan kifejlesztett, innovatív) gyógyszerek irányába, ami a jelenlegi és a jövőbeli növekedésnek is a kulcsmotorja. Ennek bizonyítéka két új készítménye az Esmya és a Cariprazine is. Előbbi a méhmióma, utóbbi pedig a kognitív betegségek (skizofrénia, bipoláris mánia) kezelésére alkalmas. Ezek a készítmények már főleg az amerikai és nyugat európai piacokat célozzák. Ezzel régiós szereplőből egyre inkább globális szereplővé igyekszik válni a Richter.
  • A 12 hónapos konszenzus szerinti célár 7.383 forint.
  • 8 elemző vételre, 3 tartásra, javasolja a részvényeket ás nincs rá eladási ajánlás
  • árfolyam: https://www.bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/Richter
  • kockázat: Az új készítmények (Esmya és a Cariprazine) vártnál lassabb felfutása, az engedélyeztetések kiterjesztésének esetleges elakadása

 

Frissítve: 2018.01.29

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben