Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - 83,87%-nyi Lincare részvényt ajánlottak fel a Linde-nek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 8.   09:41

UnicreditAz Unicredit vezérigazgatója egy újságnak elmondta, hogy az osztalékról a jövő év elején dönthet a cég, és mértéke a piaci kondícióktól fog függeni. Azt is elmondta, hogy a bank tőkemegtérülési mutatója az elkövetkező két évben 5% alatt marad. Az olasz bankok nem teljesítő hitelállománya...

Unicredit
Az Unicredit vezérigazgatója egy újságnak elmondta, hogy az osztalékról a jövő év elején dönthet a cég, és mértéke a piaci kondícióktól fog függeni. Azt is elmondta, hogy a bank tőkemegtérülési mutatója az elkövetkező két évben 5% alatt marad.

Az olasz bankok nem teljesítő hitelállománya (NPL) elérte a 110,9 milliárd eurót májusban, ami 15%-os éves növekedésnek felel meg. Így a teljes hitelállományon belül az NPL ráta 5,6%-ra emelkedett az egy évvel korábbi 4,9%-ról. Ez nagyon alacsony a magyar 15% körüli értékhez képest. A bankrendszer leírásai 20%-kal 61 milliárd euróra növekedtek, vagyis a fedezettség 50% körül lehet. A belföldiek betétállománya 2,6%-kal növekedett, míg a külföldiek 375,4 milliárd eurót vontak ki az országból. (Ez jelentős tétel, ha figyelembe vesszük, hogy az olasz államadóság mintegy 1.600 Mrd euróra rúg.)

Az olasz bankok júliusban a júniusi 281,4 milliárd euróról 283,3 milliárd euróra növelték az EKB-től felvett hitelállományukat.
Linde
A Linde bejelentette, hogy sikeresen lezárta a Lincare-re tett nyilvános ajánlatát. Összesen a részvények 83,87%-át ajánlották fel, de egy további 10,73%-os csomagot is megvásárolhat még a cégben. A vételár részvényenként 41,5 dollár. A tranzakció lezárást követően a Linde 94,6%-os tulajdonosa lesz a cégnek, s a részvényesek megkérdezése nélkül be fogja olvasztani a Lincare-t a Linde-be. A maradék Lincare részvényeket pedig Linde részvényekkel fogja kifizetnie a 41,5 dolláros árnak megfelelően. A tranzakció során a Linde 82,83 millió részvényt szerez meg, ami valamivel több, mint 3,4 milliárd dollárba kerül neki. A jelenlegi árfolyam mellett 3,6 Lincare részvényért adnának egy Linde részvényt a számításunk szerint. Mivel 4,7 millió Lincare részvény marad a korábbi tulajdonosoknál, ezért mintegy 1,3 millió részvény kibocsátására lehet számítani. Ez mintegy 0,7%-os hígulást jelent, hiszen a cégnek jelenleg 185 millió részvénye van. A hír összegségében pozitív, de jelentős árfolyamhatásra nem számítunk, hiszen az események a piaci várakozásoknak megfelelően alakulnak.
BMW
Júliusban az előző év azonos időszakához képest 5%-kal, 135.537 darabra emelte gépjármű értékesítéseit a BMW csoport, ami magában foglalja a Minit és a Rolls Royce-ot is. Az értékesítés kiugróan, 22,5%-kal növekedett Kínában, miközben Európában mindössze 2,4%-os a növekedés.

Mind a három német luxusautó márka (BMW, Mercedes, Audi) az indiai piac irányába tervez lépéseket tenni. A gyártók a márka kisebb típusainak egyszerűbb változatával szeretnének piacot szerezni Indiában. Célcsoportjukat elsősorban a tehetős fiatal indiaiak alkotják.
Adidas
Szűkülő piacon sikerült növelnie értékesítéseit az Adidas golf felszereléseket előállító leányvállalatának, a TaylorMade-nek. A vállalat vezetője beszédében kitért a jövőbeli kilátásokra is, melyben Ázsiát, és azon belül is Kínát nevezte meg növekedési lehetőségként. Miközben a golfra fordított kiadások folyamatosan csökkennek az USA-ban, addig Kínában a sport rajongóinak tábora 5 év alatt 22%-kal növekedett.
E.ON
Az E.ON gyorsjelentését augusztus 13-án fogja csak közzétenni, de előzetes információkat már közölt a vállalat. A cég EBITDA várakozása az első félévre 6,7 milliárd euró, ami 55%-kal meghaladja a tavalyi év eredményét és az idei elemzői várakozásokat is. Ennek oka nagyrészt az, hogy a cég megegyezett az orosz Gazprommal a hosszú távú gázszerződésről, amelyről részleteket nem tudni, de árulkodó jel, hogy a szerződés bejelentésével egy időben a cégcsoport megemelte eredményvárakozásait. Az E.ON saját várakozása az év egészére 10,4 és 11 milliárd euró közötti EBITDA, valamint 4,1 és 4,5 milliárd euró közötti adózott eredmény.
Fiat
A Fiat 2013-ban 3 modelljének értékesítését kezdi el Dél-Koreában, melyhez a Fiat csoport tulajdonában álló Chrysler értékesítési hálózatát fogja felhasználni, vagyis az olasz autógyár úgy szerezhet új piacot magának, hogy az számára nem jár jelentős költségtöbblettel.
Bayer
A Bayer 12 millió eurós beruházást hajt végre Ausztráliában. Az új kutatóközpontban a búza mellett olajos magvak nemesítésével fognak foglalkozni. A fejlesztés költsége nem jelentős, részvényenként mindössze 1,5 eurócent, így árfolyamhatásra nem számítunk.

A DZBank az eddigi tartásról vételre módosította a Bayer részvényekre kiadott ajánlását.
Lufthansa
A Lufthansa tiltakozik az indiai Delhi reptere által alkalmazott magas díjak miatt és kilátásba helyezték, hogy ilyen magas díjak mellett az ázsiai átszállások esetén inkább más repteret fognak használni.
AXA
A Socgen 800 millió euró értékben értékesített jelzálog hiteleket az AXA ingatlan vállalkozása számára 10%-nál alacsonyabb diszkont mellett.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben