Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Európában is beindult a gyorsjelentési szezon

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. január 30.   09:38

2020 év végével megszűnik a britek EU tagsága Jellemzően enyhe emelkedést mutattak tegnap az európai indexek. Bár a FTSE100 stagnált, a DAX 0,1%-ot, a CAC40 pedig 0,2%-ot emelkedett. Peter Praet, az EKB vezető közgazdásza szerint csak akkor lehet az...

2020 év végével megszűnik a britek EU tagsága

Jellemzően enyhe emelkedést mutattak tegnap az európai indexek. Bár a FTSE100 stagnált, a DAX 0,1%-ot, a CAC40 pedig 0,2%-ot emelkedett.


Peter Praet, az EKB vezető közgazdásza szerint csak akkor lehet az eszközvásárlási programot leállítani, ha bizonyítottnak látják, hogy az infláció az EKB támogatása nélkül is a jegybanki 2%-os inflációs cél felé tart. Leszögezte, hogy a program kivezetésével kapcsolatban még semmi nincs eldöntve. Valószínűleg próbálta a piacot egy kicsit megnyugtatni a jegybanki beavatkozás tartósságát illetően.


2020. december 31-gyel szakadna el teljesen Nagy-Britannia az EU-tól, az európai pénzügyminiszterek tegnapi döntése alapján. Ez körülbelül 1,5 éves átmeneti periódust jelentene, melyben Nagy-Britanniának lényegében joga nem, csak kötelessége keletkezne, ugyanis már nem vehetnének részt az uniós döntéshozatalban, de még a vámunióhoz tartoznának és be kéne tartani az európai unió szabályait. A dátum nem számít meglepetésnek, viszont a javaslat jelenleg nem tartalmazza a meghosszabbítás lehetőségét.

Vegyes számok az SAP gyorsjelentésében

Az SAP közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését, mellyel kezdetét vette az európai gyorsjelentési szezon is. Míg Amerikában az adóváltozások okoznak jelentős egyszeri tételeket, addig Európában az IFRS15 számvitelre való átállás befolyásolja a cégek 2018-as várakozásait. Az SAP a negyedik negyedévben 2,36 milliárd eurós operatív eredményt ért el, ami azonban elmaradt a 2,39 milliárd eurós várakozástól. Ugyanakkor a társaság megemelte 2018-as eredményvárakozásait, miközben a 2020-as célokat változatlanul hagyták. 2018-ra 7,3-7,5 milliárd euró közötti operatív eredményre számít a társaság, míg korábban 7,1 milliárdos eredményt jeleztek előre. Ezt az emelést két tényező indokolja, egyrészt a számviteli szabályok változása (IFRS 15), ami körülbelül 200 millió euróval javítja az operatív eredményt. A másik tényező pedig, hogy az SAP ma bejelentette, hogy 2,4 milliárd euróért megvásárolja a Callidu Software céget, ami felhőalapú szolgáltatások nyújtására specializálódik. Ez a tranzakció szintén pozitívan befolyásolja a várható árbevételt és eredményt.

Tolódik a Bayer versenyhatósági vizsgálata

Az európai versenyfelügyeleti hatóság 1 héttel meghosszabbította a Bayer és a Monsanto közti tranzakció elbírálásának határidejét. Így az eredetileg tervezett március 5. helyett csak március 12-én fognak dönteni. A hírnek nincs jelentősebb hatása. Az óriási tranzakciót az európai mellett az amerikai versenyhatóságok is vizsgálják.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben