Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Átállnak a hozamok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. január 30.   09:18

Erste kommentár Már egy jó ideje komoly hozamemelkedés zajlik a világban, amely az elmúlt hetekben vált egyre szembetűnőbbé. Például a német 5 éves hozam a december közepi mínusz 40 bázispont...

Erste kommentár

Már egy jó ideje komoly hozamemelkedés zajlik a világban, amely az elmúlt hetekben vált egyre szembetűnőbbé. Például a német 5 éves hozam a december közepi mínusz 40 bázispont környékéről mostanra 0 százalékra emelkedett, s úgy tűnik, hogy az emelkedésnek nincs vége. Ráadásul most már a 2015-ös szinteken járunk. Az amerikai 5 éves hozam pedig a szeptemberi 1,6 százalékról mostanra 2,5 százalékra emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a „csillagok szerencsés együttállása” szituáció véget érőben van. Az alternatíva költség emelkedik, ami viszont negatívan hat a részvények értékeltségére, hiszen csökkenti a jövőbeli pénzáram nettó jelenértékét. Így talán nem meglepő, hogy az erősen túlvett amerikai piacokon (S&P500 50 éve nem látott magas értékű RSI) egyre gyakoribbak az esések, amely kihat a nemzetközi piacokra is. Mindeközben megindult a német gyorsjelentési szezon az SAP negyedik negyedéves számaival. Az eredmény vegyes, a negyedik negyedév gyenge lett, míg az idei eredmény az IFRS számviteli szabályok változása miatt jó lehet. A 2020-ig tartó masszív növekedési célok nem változtak. Különben a DAX esetében 6 százalékos eredménybővülést vár a piac ebben a jelentési szezonban. Az év során az üzemi eredmény több mint 20 százalékkal bővülhet a DAX komponensek esetében.


A mai napon csökkenést várunk mind a DAX, mind a BUX indexben, aminek a 20 napos mozgóátlagok szabhatnak határt.

Újabb hiteles forrás: Nem fogy eléggé az iPhone X

Végre megkönnyebbülhetett tegnap az S&P500 index, miután az 1960-as évek eleje óta nem látott túlvettségét szüntette meg (RSI indikátor szerint). Ezt egy 0,7%-os korrekció formájában tette, hasonlóan a Dow Jones-hoz. A Nasdaq az emelkedő hozamok ellenére továbbra is felülteljesít, „csupán” 0,5%-ot esett.


A japán Nikkei hírügynökség információi szerint a 2018-as első negyedévre csupán az előzetesen tervezett mennyiség felét, 20 millió darab iPhone X-et fog legyártani az Apple. Ennek az lehet az oka, hogy a vártnál kevesebb fogyott a készülékből az ünnepi vásárlási szezon vége fele a tavalyi utolsó negyedévben, ami mind az amerikai, mind az európai, mind a kínai piacot érintette. A fogyasztók valószínűleg nem hajlandók megfizetni a telefon kiugróan magas árát (999 dollár az USA-ban), miközben igazán nagy forradalmi újítás nincs benne. A csillagászati ár egyébként főként a Samsung által gyártott hajlított, OLED kijelzőknek köszönhető. Az alacsonyabb kategóriás iPhone 8 és 8 Plus gyártási ütemén valószínűleg nem változtat a vállalat. Az Apple csütörtökön amerikai piaczárás után teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, ahol minden bizonnyal fény derül a részletekre az iPhone X sorsával kapcsolatban. Ez persze a vállalat beszállítóira is nagyobb mértékben kihathat, de hogy mekkora mértékben, az csak majd az áprilisban megjelenő első negyedéves gyorsjelentésekből derülhet ki. Az Apple árfolyama tegnap 2%-ot esett a híreket követően.

Az erős japán kiskereskedelem ellenére adták az ázsiai piacokat

Tovább folytatódott az ázsiai piacok csökkenése. A Shanghai index 1%-ot, a Hang Seng 1,1%-ot, a Nikkei 1,4%-ot zuhant.


Decemberben a japán munkanélküliségi ráta 2,8% lett, ami minimális emelkedést jelent a korábbi és egyben a várt 2,7%-hoz képest.


A japán kiskereskedelmi forgalom decemberben 3,6%-kal haladta meg az egy évvel korábbi értéket, ezzel, jóval felülmúlta a 2,2%-os piaci várakozást.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben