Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az AbbVie és Intel hátán emelkedett Amerika

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. január 29.   09:39

Erste kommentár Új csúcsok születtek megint az Egyesült Államokban. Mindhárom jelentős index, az S&P500, a Dow Jones és a Nasdaq is új csúcsra emelkedett. Most az AbbVie és az Intel húzta az árakat, mivel mind a...

Erste kommentár

Új csúcsok születtek megint az Egyesült Államokban. Mindhárom jelentős index, az S&P500, a Dow Jones és a Nasdaq is új csúcsra emelkedett. Most az AbbVie és az Intel húzta az árakat, mivel mind a két cég jó eredményt tett közzé, s a kilátások is optimisták. Az Intel jó chip értékesítési kilátásokat adott meg, s osztalékát is emelheti. Az AbbVie pedig az egyszámjegyű, 9 százalékos társasági adó rátával lepte meg a befektetőket, amely ugyan emelkedhet a jövőben, de 2022-re is csak 13 százalék lesz. Egyrészt az elemzők ennél magasabb rátával számoltak, másrészt ez jelentős változás a korábbi, 31 százalékos adószinthez képest. Így nemcsak az AbbVie-t vették meg, hanem az egész gyógyszerszektort. Az S&P500 gyógyszergyártó indexe így egy sokéves tetőt tört át, amelyből az elkövetkező időszakban mintegy cirka 15 százalékos emelkedés jöhet. Ez pedig a peer group értékeléseken keresztül kihatással lehet az egész (világ) gyógyszerszektor árfolyamára, azaz akár a Richter árfolyamára is.


A mai napon mind a DAX, mind a BUX index esetében emelkedésre számítunk. A DAX esetében, ha áttörésre kerülne a 13 600 pont körüli szint, akkor az így kialakult csésze alakzatból, akár komolyabb emelkedés is jöhetne. Persze addig még több mint 200 pontot kellene az indexnek emelkednie, amelyet az EURUSD (legalább átmeneti) fordulata segíthet.

Az AbbVie erős számai húzták az egészségügyi szektort

A technológiai és az egészségügyi szektorok hátán újabb csúcsra mentek pénteken az amerikai indexek. A Dow 0,9%-kal, az S&P500 1,2%-kal, a Nasdaq 1,3%-kal került feljebb.


A nagy amerikai gyógyszergyártók részvényeit azt követően húzták meg, hogy az AbbVie negyedéves gyorsjelentésében 2018-as profitvárakozását 14%-kal emelte, amit többek között az adóreform kedvező hatásaival magyarázott. A cég részvényei végül 14% közeli pluszban zártak, de például a szektortárs Pfizer (aki holnap teszi közzé negyedéves számait) is új lokális csúcsra ugrott, közel 5%-os emelkedéssel.


A mai napon piacnyitás előtt a Lockheed Martin negyedéves számaival folytatódik a jelentési szezon, majd holnap a Pfizer mellett a McDonald’s is jelent. Emellett ma a személyi kiadások és jövedelmek decemberi egyenlege is napvilágot lát az USA-ból, ezzel együtt pedig a Fed által kiemelten figyelt inflációs adat (PCE) is.

Lefordultak az ázsiai piacok

Csökkenés jellemezte az ázsiai indexeket. A Hang Seng 0,6%-ot, a Shanghai index 1,8%-ot csökkent, míg a Nikkei stagnált.


Az év eleje óta tartó szárnyalást követően ma lefordultak az ázsiai piacok, ami természetes korrekciónak tekinthető.

Határidős piacok

A főbb határidős piacok közül egyedül a Nasdaq volt mínuszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben