Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Tovább eshet az arany

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2013. november 20.   11:09

S&P500: Korrekció kezdődött Kifulladt a lendület a tengerentúli börzéken, és a hétfői esést követően a tegnapi kereskedés is a korrekcióról szólt. A csökkenés valójában nem meglepő, hiszen az elmúlt napokban nagyot...

S&P500: Korrekció kezdődött
Kifulladt a lendület a tengerentúli börzéken, és a hétfői esést követően a tegnapi kereskedés is a korrekcióról szólt. A csökkenés valójában nem meglepő, hiszen az elmúlt napokban nagyot rallyzott az index, miközben eltávolodott a rövidtávú mozgóátlagoktól. A korrekció során az 1.775 pontos támaszt tesztelheti vissza az árfolyam, de akár a 20 napos mozgóátlagig is leszúrhat. A technikai kép azonban változatlan, a korrekció után folytatódhat az emelkedés, az 1.800 pontos lélektani szint felett a csatorna tetejénél, 1.830 pontnál látható a következő ellenállás. Ma este 8 órakor a Fed legutóbbi kamat-meghatározó ülésére figyelhetnek a befektetők.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 1.7751.800 1.830
EUR/USD: A 30 napos mozgóátlagig szúrt fel az árfolyam
A legutóbb említett 1,35-ös szintet és az emelkedő trendvonalat áttörte napon belül az árfolyam, és Bernanke Fed elnök tegnapi felszólalását követően felszúrt az EUR/USD a 30 napos mozgóátlagig. Ezt azonban gyors fordulat követte, és a délelőtti órákban 1,358-ról 1,352-ig zuhant vissza az árfolyam. Az említett forgatókönyv - amely szerint a 200 napos mozgóátlagig eshet az árfolyam – továbbra is érvényben van és a korrekció során kialakult ék alakzatból lefelé törhet ki a devizapár. Az esti Fed jegyzőkönyv publikálása után azonban nagy mozgás is lehet az árfolyamban.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 1,33 1,3221,358
Arany: 1.270 dollár alá eshet az árfolyam
A múlt heti pozitív korrekció után az arany visszazuhant az 1.270 dolláros támaszra. Nagy a valószínűsége, hogy a szint elesik, és tovább zuhan a kurzus. Az 1.270 dolláros szint alatt az 1.200 dollár környékén húzódó legutóbbi lokális mélypont lehet elérhető. A short pozíciókat 1.300 dollár alatti stop-loss megbízások kíséretében érdemes megnyitni.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
1.270 1.200 1.295
Lufthansa: Kitört az árfolyam
Két hete szinte megállás nélkül emelkedik a Lufthansa árfolyama, és időközben a 15 eurós szintet is áttörte a kurzus. Az utóbbi időben nagyon sokat emelkedett az árfolyam, miközben eltávolodott a 20 és 30 napos mozgóátlagoktól. Ezért egyre nagyobb a valószínűsége a korrekciónak, így a vételekkel kivárás javasolt. Pár nap korrekció vagy oldalazás után azonban érdemes lehet a piacra lépni, középtávon a 17,2 eurós ellenállást is elérheti a kurzus.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
15 16,8 17,2
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben