Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az euró-dollár hátán szánkázik a DAX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. január 25.   09:18

Erste kommentár Tegnap csúnya akciót láthattunk a DAX indexben. A tegnapelőtti kitörés után jelentős csökkenés jött, ráadásul az index a korábbi kitörési szint alá esett vissza. Az álmoskönyvek...

Erste kommentár

Tegnap csúnya akciót láthattunk a DAX indexben. A tegnapelőtti kitörés után jelentős csökkenés jött, ráadásul az index a korábbi kitörési szint alá esett vissza. Az álmoskönyvek szerint ez nem túl jó jel, hiszen a behalt vagy fals kitörés általában a gyengeség jele. Az ok különben prózai. Az amerikai pénzügyminiszter Davosban azt találta mondani, hogy az USA-nak jó a gyenge dollár, amely felhívás volt keringőre. A dollár nagyot gyengült, s ezt már a DAX index komponensbe fektető befektetők sem tudták jó szemmel nézni, inkább a profitrealizálás mellett döntöttek, ami olyan jól sikerült, hogy egy nagyobbat esett az index. Ez mai is folytatódhat, legalábbis a kereskedés elején. Ha az EURUSD devizapárt nézzük, akkor kicsit zavarban vagyunk. Ugyanis az 1,25 környékéről, ahova már majdnem felszúrt az árfolyam (1,2459), már dollárerősödésnek kellene jönnie, legalábbis rövidtávon. Annak viszont a csúnya akciót bemutató DAX-ra nézve pozitív hatása lenne. Összességében megtörni látszik az év eleji rally, így nem árt az óvatosság.


A DAX esetében a mai napon csökkenésre, oldalazásra számítunk, s a BUX is hasonlóan viselkedhet.

Nem okozott meglepetést a Ford

Vegyesen zártak az amerikai részvényindexek tegnap. A Nasdaq a hozamemelkedés miatt alulteljesítő volt, végül 0,6%-os mínuszban zárt. Az S&P500 0,1%-kal került lejjebb, míg a Dow 0,2%-kal emelkedett.


Noha a vártnál magasabb árbevételt ért el a Ford a negyedik negyedévben (38,5 vs. 36,7 milliárd dollár), az egy részvényre jutó 0,39 dolláros tisztított profit csupán megfelelt a várakozásoknak. Ez pedig csak megerősíti a vezérigazgató elégedetlenségét a válság óta gyenge profitmarzs kérdésében. Mark Field szerint elérkezett a változás ideje, amiről a Ford január 16-i nagy bejelentése szólt, miszerint nagymértékben újragondolják modellpalettájukat. Érdemes lesz figyelni, hogy a következő negyedéves jelentések mikor fognak érdemi javulásról számot adni a marzsok tekintetében. Az árfolyam 0,6%-kal esett piaczárást követően.


Felülmúlta a Markit januári előzetes feldolgozóipari indexe az 55 pontos várakozást és 55,5 pont lett, amivel folytatódott a hónapok óta tartó emelkedő trend. A kedvező ipari kilátások mellett a szolgáltató szektorban nem volt hasonló mértékű az optimizmus, az erre vonatkozó index az előző havi 53,7-ről tovább csökkent 53,3 pontra, és elmaradt az 54,3 pontos elemzői konszenzustól.

Az erős jüan miatt fájhat Kína feje

Kisebb csökkenést mutattak ma az ázsiai piacok. A Shanghai index 0,2%-ot, a Hang Seng 0,4%-ot csökkent, a Nikkei viszont 1,1%-os csökkenésével ma is alulteljesítő volt, az erősödő jen negatív hatása miatt.


Az USDCNY árfolyam már csaknem visszatért a 2015. augusztusi szintre, ahonnan leértékelték a kínai jüant. Az erős jüan árfolyam felerősíti azokat a spekulációkat, hogy Kína valami új intézkedést vezet be az árfolyam erősödésének megállítása érdekében, annak ellenére is, hogy a többi devizával szemben nem látható ilyen mértékű erősödés.

Határidős piacok

A főbb határidős piacok közül egyedül a Nasdaq volt minimális pluszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben