Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tízéves csúcson az újautó-értékesítés az EU-ban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. január 17.   09:13

Erste kommentár Tavaly az európai új gépkocsi értékesítés 15,6 millió darabra ugrott, amely 10 éves csúcs. Ezt mindannak ellenére sikerült elérni, hogy decemberben 4,8 százalékkal csökkent az...

Erste kommentár

Tavaly az európai új gépkocsi értékesítés 15,6 millió darabra ugrott, amely 10 éves csúcs. Ezt mindannak ellenére sikerült elérni, hogy decemberben 4,8 százalékkal csökkent az eladott autók száma, ami 1,14 millió egység eladását jelentette. A világ autóértékesítése egyébként folyamatosan növekszik, míg 2000-ben havonta mintegy 3,5 millió gépkocsi talált új gazdára, addig ez 2017-ben már 7 millió körül alakult. Ugyan a trendben 2008-2009-ben volt egy kis átmeneti törés, de hamar visszatért a korábbi emelkedő trend. Ez azt jelenti, hogyha az elmúlt 17 év trendje folytatódna, akkor a harmincas évek közepére, már havi 10-11 millió gépkocsit vennének az emberek. Persze ezt könnyen felülírhatja az önvezető autó és a közösségi használat térnyerése. Ugyanis egy személygépkocsi kihasználtsága jelenleg 10 százalék alatt alakul.


Tegnap csúnyán viselkedtek a világ indexei. A kezdeti emelkedést követően csökkenés jött, és sok esetben csökkenéssel zárták a napot. Így a mai napon a DAX index esetében csökkenést, a BUX index esetében pedig oldalazást várunk.

Széthullóban a General Electric birodalma

Napon belül 1% közeli esést mutattak tegnap a vezető amerikai indexek, de mivel a kereskedést felfele réssel nyitották, összességében a Nasdaq 0,5%-os esése volt a legnagyobb. Az S&P500 0,4%-ot esett, míg a Dow stagnált.


Órákkal annak közzétételét követően, hogy viszontbiztosítási üzletágán 6,2 milliárd dolláros leírást hajt vége a General Electric a negyedik negyedév terhére, a vállalat vezérigazgatója bejelentette, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy a főbb üzletágak (energiatermelő berendezések, légiközlekedés, egészségügy) külön entitásként folytassák tevékenységüket. A tegnapi kereskedést végül 3%-os mínuszban zárta az árfolyam.


Elmaradt a várakozásoktól a New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzser index januárban, a mutató 17,7 pont lett a várt 19, valamint a megelőző havi felfele korrigált 19,6 ponttal szemben.


A mai napon folytatódnak a banki gyorsjelentések az USA-ból, ezúttal a Bank of America és a Goldman Sachs a soros.

Történelmi csúcsról fordult le a hongkongi tőzsde

Mára lefordultak az ázsiai piacok, melyek év eleje óta megállás nélkül emelkedtek. A Hang Seng tegnap még történelmi csúcson zárt, mára azonban már esésbe váltott át. A Nikkei 0,4%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot csökkent, míg a Shanghai index 0,3%-ot emelkedett.


Pozitív meglepetést okozott a novemberi japán gépipari rendelésállomány, ami év/év alapon a várt 1%-os csökkenés helyett 4,1%-kal bővült.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív, míg az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben