Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Felfordult a politikai élet Európában

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. január 16.   10:24

Lemondott a román miniszterelnök Kisebb csökkenés jellemezte az európai indexeket. A DAX 0,3%-ot, a FTSE100 és a CAC40 0,1%-ot csökkent. Az EKB kormányzótanácsának tagja, Ardo Hansson arról beszélt, hogy jó...

Lemondott a román miniszterelnök

Kisebb csökkenés jellemezte az európai indexeket. A DAX 0,3%-ot, a FTSE100 és a CAC40 0,1%-ot csökkent.


Az EKB kormányzótanácsának tagja, Ardo Hansson arról beszélt, hogy jó okuk van arra, hogy az eszközvásárlási program jelentőségét kevésbé hangsúlyozzák a kommunikációban. Ez az első lépés lehet ahhoz, hogy a piacot felkészítsék az eszközvásárlási program kivezetésére.


Az általa terroristának tartott Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen vetné be a török hadsereget Szíriában Erdogan. A katonai beavatkozás célja azonban inkább a kurd függetlenségi törekvések megállítása lehet. Az ISIS elleni harcban a kurd seregek komoly katonai eredményeket tudtak felmutatni, melyet követően felerősödtek a függetlenedési törekvések, melyhez akár a török kurdok is csatlakozhattak volna. A piac nagyon nem örült Erdogan bejelentésének, hiszen a kurdok elleni fellépés negatívan érinti Törökország nemzetközi megítélését. A török líra 2%-os gyengüléssel reagált a dollárral szemben.


Mindössze 7 hónap után lemondott a román miniszterelnök, miután pártja megvonta tőle a támogatást. Mihai Tudose ügyvivőként sem marad, helyét átmenetileg a miniszterelnök-helyettes veheti majd át. Bukását elődjéhez hasonlóan a pártvezetővel való szembenállása okozta. A miniszterelnök lemondását követően a román államfőnek már nem kötelező a választásokon győztes Szociáldemokrata Pártot (PSD) megbízni a kormányalakítással.

Érdeklődik az Alitalia iránt a WizzAir

A WizzAir hozzáférést kért az Alitalia adatszobájához. Ez akár akvizíciós szándékot is jelezhet, de nem feltétlenül. Az is elképzelhető, hogy mindössze alaposabb betekintést szeretnének nyerni az olasz légitársaság működésébe.

Niki eszközökre pályázhat a Ryanair

Miután a Lufthansának nem engedték, hogy az AirBerlinnel együtt megvegye a Niki eszközeit is, most a Ryanair érdeklődhet a csődbe ment légitársaság egyes eszközei iránt. Ezek alapján tovább folytatódik a konszolidáció az európai légitársaságok között, ami pozitív.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben