Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Közelebb, de még nem elég közel a német kormányalakításhoz

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. január 15.   09:46

Bulgária csatlakozna az ERM-2-höz Emelkedéssel zárták a hetet az európai tőzsdeindexek. A FTSE100 0,2%-ot, a DAX 0,3%-ot, a CAC40 0,5%-ot emelkedett. A CDU/CSU és az SPD részvételével zajló nagykoalíciós...

Bulgária csatlakozna az ERM-2-höz

Emelkedéssel zárták a hetet az európai tőzsdeindexek. A FTSE100 0,2%-ot, a DAX 0,3%-ot, a CAC40 0,5%-ot emelkedett.


A CDU/CSU és az SPD részvételével zajló nagykoalíciós tárgyalásokon a pártok álláspontja közeledett egymáshoz, de leginkább továbbra is csak tapogatózásról beszélhetünk. Ugyanakkor elfogadtak egy 60 pontból álló listát, mely a legfőbb prioritásokat tartalmazza. Ezek között szerepel, hogy a kormány nem tervez adóemelést és szigorodik a bevándorlás politika is. Gyors kormányalakításról azonban továbbra sem beszélhetünk, a következő lépés, hogy január 21-én az SPD rendkívüli szövetségi kongresszusa jóváhagyja a formális koalíciós tárgyalások megkezdését. A nagykoalíció tervét már több SPD-s politikus is bírálta.


Csehországban nem sikerült egyik jelöltnek sem abszolút többséget szereznie, így az első körben nem sikerült államfőt választani. A második fordulóba már csak Milos Zeman jelenlegi államfő és Jirí Drahos, a Cseh Tudományos Akadémia volt elnöke jutottak be.


Bulgária lehet a következő eurózóna tag, ugyanis júniusig terveznek csatlakozni az ERM-2 árfolyamrendszerhez, mely az euró bevezetésének előszobájaként tekinthető. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke elismerően nyilatkozott Bulgária teljesítményéről, a javuló költségvetési helyzetről és a csökkenő munkanélküliségi rátáról.

Növelte Thyssenkrupp részesedését a Cevian

A Cevian befektetési társaság, mely október elején még csak 13%-os részesedéssel rendelkezett a Thyssenkruppban, mostanra 18%-ra növelte részesedését. A hírnek nincs jelentősebb árfolyamhatása.

2022-re duplázná profitját a Fiat

Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler vezérigazgatója szerint 2022-re duplázódhat a társaság profitja elsősorban a Jeep márka felfuttatásának és a SUV modellek egyre nagyobb térnyerésének eredményeként. Nyilatkozata szerint a Trump által bejelentett adócsökkentés éves szinten 1 milliárd dollárt jelent a társaságnak, ami igencsak jelentős tétel, hiszen 2017-et 3,5 milliárd dollár körüli profittal zárhatta a cég.

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben