Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hoztam is, meg nem is

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. január 15.   09:08

Erste kommentár Van is megállapodás, meg nem is a CDU-CSU és az SPD között. Hiszen nemcsak az SPD kongresszusának kell vasárnap jóváhagynia a 60 pontból álló induló egyezségi dokumentumot (amelyről a...

Erste kommentár

Van is megállapodás, meg nem is a CDU-CSU és az SPD között. Hiszen nemcsak az SPD kongresszusának kell vasárnap jóváhagynia a 60 pontból álló induló egyezségi dokumentumot (amelyről a koalíciós tárgyalások alatt tárgyalnak), hanem még a párttagságban is megköröztetik az előzetese anyagot. Így még messze van a koalíciós tárgyalások kezdete. Ahogy egy kedvenc kolléga megjegyezette, a következő választásokra talán meg is egyeznek és lesz új kormánya Németországnak. Persze nincs oly nagy probléma, hiszen jelenleg a CDU-CSU-SPD koalíció adja a kormányt, vezeti az országot. Így az egész történésnek nincs is olyan nagy hatása a piacokra, de persze azért picit lehet örülni, hogy olyan fontos kérdésekben, mint az adók (ne emelkedjenek) és a bevándorlás politika (szigorúbb családegyesítés) is valamiféle egyezség látszik körvonalazódni.


Az USA-ban Martin Luther King napja van, a polgárjogi mozgalmat és annak vezetőjét ünnepeljük. Így a piacok zárva tartanak. Ez pedig azt jelenti, hogy az elárvult piacokon valószínűleg kisebb lesz a forgalom, s oldalazás várható. Azaz nagy mozgást nem várunk sem a DAX, sem a BUX index esetében. A Hang Seng index is megijedt a történelmi csúcs közelségétől (cirka 200 pontra járt tőle), így a nap végén korrekcióba kezdett.

Pihenővel kezdi a hetet Amerika

Tovább folytatódott az amerikai piacok menetelése az elmúlt héten, amit segített a dollár gyengülése a főbb devizákkal szemben. A pénteki kereskedést a Dow 0,9%-os, a Nasdaq és az S&P500 0,7%-os emelkedéssel zárta.


Ma azonban nem fog tovább emelkedni az amerikai piac, ugyanis Martin Luther King tiszteletére ünnepnapot tartanak a tengerentúlon. Mind a részvény-, mind a kötvénypiacok zárva tartanak. Holnap folytatódik a gyorsjelentési szezon a Citigroup és a UnitedHealth eredményével.


Megkezdődött a detroiti autoshow a hétvégén, aminek keretében több nagy Amerikában tevékenykedő autógyártó fedte fel hosszútávú elképzeléseit. A Ford 2022-ig 11 milliárd dollárt fektetne elektromos autókba és 40 hibrid illetve teljesen elektromos járművet dobna addig a piacra. Ezzel korábbi bejelentésüket, miszerint 2020-ig 4,5 milliárd dollárt fektetnének az elektromos autózásba, jócskán felülírták.

15 napja tombol a hongkongi bika

Tovább emelkedtek az ázsiai piacok. A Nikkei 0,3%-ot, a Hang Seng 0,7%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index 0,2%-ot csökkent. A Hang Seng már 15 napja folyamatosan emelkedik, idén már több, mint 5%-ot emelkedett, így árfolyama már a mindenkori történelmi csúcsot közelíti. Főleg a makaói kaszinótársaságok teljesítettek jól a mai kereskedésben.


A német jegybank bejelentette, hogy saját tartalék devizakosarába bekerül a kínai jüan is, azonban az összeg nagyságát nem kommentálták. A lépés segítheti a jüan nemzetközi szerepének erősödését.


A China Center for International Economic Exchanges gazdaságkutató szerint 6,9% lehetett a kínai GDP növekedés 2017-ben, ezzel felülmúlhatta a 6,7%-os piaci várakozást a növekedés. A kínai kormányzati cél is könnyedén teljesülhetett, a hivatalos megfogalmazás szerint ugyanis legalább 6,5%-os növekedést terveztek elérni.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX is pluszos volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben