Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jönnek a gyorsjelentések

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. január 10.   09:26

Erste kommentár Holnap a Delta Airlines eredményével megkezdődik a gyorsjelentési szezon az USA-ban. A légitársaság 6 százalékkal növelhette eredményét az elmúlt negyedévben, amely alulmúlja az elemzők...

Erste kommentár

Holnap a Delta Airlines eredményével megkezdődik a gyorsjelentési szezon az USA-ban. A légitársaság 6 százalékkal növelhette eredményét az elmúlt negyedévben, amely alulmúlja az elemzők várakozását. A Bloomberg által számított elemzői konszenzus 19 százalék körüli bővülést vár az S&P500 index esetében. Ez pedig egy elég erős várakozás, amely a „régi szép időket” idézi. Különben a hüvelykujj szabály szerint a 10-20 százalék közötti bővülés egy egészséges erős bővülésnek, hagyományos bikapiaci teljesítménynek tekinthető. Gyengélkedésnek a 10 százalék alatti bővülés tekinthető. Az elmúlt években sok esetben láthatnunk 10 százalék alatti bővülést, miközben a piac száguldott, hiszen a hozamkörnyezet alacsony volt. Továbbra is vonzó alternatíva költségekkel számolhatunk, miközben a vállalati működés visszatért a normál üzemmódba, s az előrejelzések szerint ez így is marad az idei és az elkövetkező évben is.


A tegnapi „nagyobb” csökkenés után a BUX kissé magához térhet, miközben a DAX indexen a gyengélkedés jelei továbbra is felfedezhetők maradnak.

Már az Intel is elismeri, hogy komoly a baj

Tovább emelkedtek tegnap a tengerentúli piacok. A Dow 0,4%-os, az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-os emelkedéssel vette ebből ki a maga részét.


A Microsoft szerint a processzorok nemrég nyilvánosságra hozott biztonsági rései (Meltdown, Spectre) miatt szükséges operációs rendszer frissítések jelentősen lassíthatják a PC-k, szerverek és okostelefonok teljesítményét. Korábban az Intel, amelynek processzorai a leginkább ki vannak téve a hibáknak, igyekezett ezt elbagatellizálni, azonban tegnap a CES-en a vállalat vezérigazgatója már beismerte a helyzet súlyosságát. A hírekre a vállalat árfolyama 2,5%-ot esett a tegnapi kereskedésben.


Nyilvánosságra hozták a régiós Fed bankok decemberi ülésének jegyzőkönyveit, ami egybeesett a kamatdöntő üléssel. A 12 régiós Fed elnökből 9-en a jegybanktól igényelt kereskedelmi banki hitelek kamatának 2%-ra való emelését látták célszerűnek az eddigi 1,75%-ról. Akik ezt nem támogatták, azok a továbbra is mérsékelt inflációs nyomással indokolták döntésüket. Ebből az látszik, hogy a régiós Fed elnökök háromnegyede a mérsékelt inflációs nyomás ellenére is támogatja az alapkamat fokozatos emelését az USA-ban.

Tovább fékeződött a kínai termelői árak emelkedése

Vegyes mozgások jellemezték a mai ázsiai kereskedést. A Hang Seng tovább folytatta év eleji szárnyalását és 0,4%-ot emelkedett a mai kereskedésben. A Shanghai index stagnált, a Nikkei viszont a tovább erősödő jen hatására 0,3%-ot csökkent.


A kínai termelői árak decemberben 4,9%-kal emelkedtek, lényegében összhangban a 4,8%-os várakozással, ami jelentősebb csökkenést jelent a múlt havi 5,8%-hoz képest. Az infláció 1,8%-ra emelkedett a múlt havi 1,7%-ról, de így is a várt 1,9% alatt maradt. A termelői árindex 2016 novemberében volt utoljára ennyire alacsony, a csökkenést elsősorban az építőipar alacsonyabb aktivitása indokolta.


A Japan Research Institute tanulmánya alapján a japán jegybank ETF vásárlási programja 2010 vége óta 15%-os árfolyam emelkedést okozott a Nikkei index értékében, miközben az index ugyanezen idő alatt 120%-ot emelkedett. A kutatóintézet szerint ha a jelenlegi volumenben zajlik tovább az ETF vásárlás, az évi 500 ponttal emelheti a Nikkei-t, ami a mostani indexérték 2,1%-a, vagyis a jegybank eszközvásárlási programja közvetlenül is támogatja a Nikkei emelkedését, de önmagában nem elégséges hozzá.


Tegnap reggel a Samsung rekorderedményről számolt be a negyedik negyedév vonatkozásában, azonban még így is elmaradt a piaci várakozásoktól, így negatív árfolyam reakció volt tapasztalható. A Samsung főleg a félvezető-üzletág, a chipgyártás, a memóriák és a kijelzők területén teljesít jól, míg a mobiltelefonok piacán élénkülő versennyel szembesül.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben