Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megelőzte a piacot a román jegybank

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. január 9.   09:58

2%-ra emelte az alapkamatot a román jegybank Jellemzően emelkedni tudtak tegnap az európai részvénypiacok. A CAC40 0,3%-ot, a DAX 0,4%-ot emelkedett, a FTSE 100 viszont 0,4%-ot csökkent. Tegnap 25 bázisponttal 2%-ra emelte az alapkamatot a román...

2%-ra emelte az alapkamatot a román jegybank

Jellemzően emelkedni tudtak tegnap az európai részvénypiacok. A CAC40 0,3%-ot, a DAX 0,4%-ot emelkedett, a FTSE 100 viszont 0,4%-ot csökkent.


Tegnap 25 bázisponttal 2%-ra emelte az alapkamatot a román jegybank. A döntés abban az értelemben meglepetésnek számít, hogy ugyan a piac számolt azzal, hogy hamarosan kamatemelésbe kezd a jegybank, azzal azonban nem, hogy ezt rögtön az év elején megteszi. Az emelkedő infláció miatt az előrejelzések szerint év végére 2,75%-ra emelheti az alapkamatot a román jegybank.


A vártnál is optimistábbak az eurózóna piaci szereplői. A tegnap publikált adatok alapján decemberben még a vártnál is magasabb volt a gazdasági bizalom az eurózónában.


A német ipari termelés 5,6%-kal bővült novemberben, ami pozitív meglepetés a várt 3,9%-os növekedéshez képest.

Jelentős készpénzállományhoz jutott az E.On

Az E.On 3,76 milliárd euró értékben értékesítette az Uniperben meglévő részesedését. A finn Fortum cégcsoport részvényenként 22 eurót fizetett az Uniper részvényekért, míg a tegnapi záróárfolyam 25,9 euró volt, vagyis a tranzakció 15%-os diszkont mellett történt.

Csaknem 10%-ot nőtt a Mercedes 2017-ben

A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes-Benz 9,9%-kal több, 2,29 millió darab személygépkocsit értékesített 2017-ben, ami a márka eddigi legjobb értékesítési eredménye. Ezzel a teljesítménnyel a Mercedes adta el a legtöbb luxusautót, megelőzve német riválisait, az Audit és a BMW-t is.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben