Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó beszerzési menedzser indexek

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. január 9.   09:09

Erste kommentár Tegnap jó adatokat közöltek a vezető európai gazdaságok, s így az eurózónás beszerzési menedzser index visszakúszott a nyár közepi értékre, amely amúgy az elmúlt cirka...

Erste kommentár

Tegnap jó adatokat közöltek a vezető európai gazdaságok, s így az eurózónás beszerzési menedzser index visszakúszott a nyár közepi értékre, amely amúgy az elmúlt cirka három év egyik legmagasabb értéke. Az olaszok egyre közelebb kerülnek az expanzióhoz, miközben a német és a francia gazdaság bővülése is gyorsult. Így talán nem is meglepő, hogy a német ipari rendelésállomány, a kereskedelmi többlet és az ipari termelés is jobb lett a várakozásoknál. Különben a piac 3,9 százalékos ipari termelés bővülést várt novemberre az októberi 2,7 százalék után, ezzel szemben a publikált érték 5,6 százalék lett, s az októberi adatot is felfelé módosították 2,8 százalékra. Azaz gyorsulás látható Európa legnagyobb gazdaságában, miközben a jó teljesítmény egyre általánosabbá válik más országokban is.


A jó gazdasági adatok ellenére (vagy éppen ezért) a DAX index a mai napon oldalazhat, miközben a rövid indikátorok alapján korrekciós fázisban van. A BUX is hasonlóan viselkedhet.

Sokkolt a GoPro

Az idén megszokottnál kisebb elmozdulások jellemezték tegnap az amerikai tőzsdéket. Az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,3%-kal került feljebb, míg a Dow 0,1%-kal esett.


Előzetes számokat közölt a GoPro a negyedik negyedévre, ami komoly negatív meglepetésként érte az elemzőket. A vállalat 340 millió dolláros árbevételt vár a negyedévre az elemzők által prognosztizált átlagos 472 millió dollárral és a cég által korábban várt 480 millió dollárral szemben. A vártnál alacsonyabb árbevételből 80 millió dollár a karácsonyi szezon nagy árengedményeinek volt betudható, mivel a vártnál gyengébb volt a kereslet. Mindez a komolyabb marketingköltségek ellenére. A közleményben leépítésekről is közölt információt a vállalat, globálisan alkalmazottainak több mint 20%-ától válna meg. Emellett teljes mértékben leépítené drón üzletágát. A hírekre 13%-ot esett tegnap a vállalat árfolyama, a részletes gyorsjelentés február 1-én következik. A rossz híreket követően napvilágot látott, hogy az ügyhöz közel álló források szerint a GoPro megbízta a J.P. Morgant, hogy tanácsot adjon egy esetleges vállalatértékesítéssel kapcsolatban.


Azt követően, hogy idén kiesett két lazább monetáris politikát támogató régiós Fed elnök az alapkamatról döntő Nyíltpiaci Bizottságból, mégis feltűnt valaki, aki idén is képviselheti ezt az irányvonalat. Az atlantai Fed új elnöke, Raphael Bostic karrierje során idén először lesz szavazótag. Tegnapi nyilatkozata alapján az alapkamat lassabb emelésének híve, véleménye szerint az évi 3-4 kamatemelés nem feltétlenül szükséges. Bostic attól tart, hogy a hosszan tartó mérsékelt infláció az USA-ban tartósan lejjebb hozhatja a 2% körüli hosszútávú inflációs várakozásokat, amit már nehéz lesz visszacsinálni.


A bostoni Fed elnök Eric Rosengren szerint kellő flexibilitást tudna nyújtani a Fed-nek, ha 2%-os szimmetrikus inflációs célját egy bizonyos sávra módosítaná. Példaként a 1,5-3%-os sávot hozta fel, ami szerinte megfelelő lenne.

Az évszázad legjobb évkezdése a hongkongi tőzsdétől

Tovább meneteltek az ázsiai piacok. A Nikkei 0,6%-ot, a Hang Seng 0,3%-ot, a Shanghai index 0,1%-ot emelkedett. 11 napja sorozatban emelkedik a hongkongi tőzsde, amire utoljára 1999-ben volt példa.


A japán jegybank csökkentette a hosszú kötvényvásárlások volumenét, aminek hatására a jen enyhén erősödött a dollárral szemben.


Észak-Korea bejelentette, hogy sportolói is részt vesznek a téli olimpiai játékokon Dél-Koreában. Két év után ez volt az első egyeztetés a két Korea között, amely már önmagában is politikai sikernek tekinthető.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow, a Nasdaq és a DAX pluszban, míg az S&P mínuszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben