Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Minden változik

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. január 2.   09:12

Erste kommentár Az év eleje rendszerint számos változást hoz, hiszen ilyenkor lépnek életbe az új adószabályok, elsejével emelkedik a minimálbér, Kaliforniában legalizálták a marihuána...

Erste kommentár

Az év eleje rendszerint számos változást hoz, hiszen ilyenkor lépnek életbe az új adószabályok, elsejével emelkedik a minimálbér, Kaliforniában legalizálták a marihuána árusítását és sokan hatalmas fogadalmakkal vágnak neki az újévnek.


Viszont ez most egy kicsit más, hiszen a pénzügyi szektor esetében a MiFID II életbe lépésével lényegében egy teljesen új időszámításról beszélhetünk. Hogy pozitív vagy negatív értelemben, majd a következő évek eldöntik, de az biztos, hogy a rendelet fenekestől felforgatja a pénzügyi szektor életét.


Ma emelkedésre számítunk a BUX indexben.

Egyelőre nem segít az új Star Wars film a Disney árfolyamán

Profitrealizálás jellemezte az év utolsó kereskedési napját a tengerentúlon. A Dow és az S&P500 0,5%-kal, a Nasdaq 0,7%-kal esett.


Jól alakulnak az új Star Wars film, a Star Wars: Utolsó Jedi jegyértékesítései. Azzal, hogy további 120 millió dolláros árbevételt hozott a konyhára az újévi hosszúhétvége folyamán, három hetet követően már több mint 1 milliárd dolláros árbevételt ért el a film a mozikban világszerte. Ezzel pedig a negyedik ilyen film volt a 2017-es évben, összességében már az amerikai örökranglista nyolcadik helyén áll. Ennek ellenére a vállalat részvényárfolyama gyengélkedik az utóbbi hetekben, ugyanis a 21st Century Fox eszközeinek felvásárlását megelőző spekuláció során komoly emelkedés bontakozott ki, amit egyelőre korrekció követ.

Nem lehet panasz az ázsiai évkezdésre

Erősen kezdték az évet az ázsiai részvénypiacok. A Hang Seng 1,8%-ot, a Shanghai index 1,2%-ot emelkedett. A japán részvénypiac ma és holnap is zárva tart bankszünnap miatt. A mai emelkedéssel a hongkongi tőzsdeindex több mint 21 éves csúcson járt.


A kínai jegybank már most megkezdte a felkészülést a február 16-án kezdődő holdújévre, mely a megnövekvő készpénzkereslet miatt évről évre kihívás elé állítja a kínai pénzügyi rendszert. A bankok likviditásának növelése érdekében átmenetileg 2 százalékponttal 15%-ra csökkentették a kötelező tartalékrátát és repo ügyletekkel extra likviditást is nyújtottak a bankoknak.


Alapvetően pozitív meglepetést okoztak a hétvégén és a ma hajnalban megjelenő kínai beszerzési menedzser indexek. A központi statisztikai hivatal adatai szerint a feldolgozóipari PMI a várakozásokkal összhangban 51,6 pont lett, míg a szolgáltatóipar esetében 55,0 pontra emelkedett, szemben a várt 54,7 ponttal. A ma hajnalban közzétett Caixin feldolgozóipari PMI pedig egyenesen szárnyalt, 51,5 pontra emelkedett a korábbi 50,8 pontról, miközben a várakozás enyhe csökkenést vetített elő.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben