Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Célegyenesben az adóreform

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. december 19.   09:22

Erste kommentár Ma a Képviselőház, holnap pedig a Szenátus szavaz az új adókról. Ha a szenátorok változtatnak még a szövegezésen, akkor a képviselők még újra szavaznak a költségvetési...

Erste kommentár

Ma a Képviselőház, holnap pedig a Szenátus szavaz az új adókról. Ha a szenátorok változtatnak még a szövegezésen, akkor a képviselők még újra szavaznak a költségvetési törvényről. A Szenátusban rezeg a léc, hiszen ott csak egy picivel nagyobb a többség a szükségesnél. Így minden figyelmet oda összpontosítanak a republikánusok. Ez persze azt is jelenti, hogy a holnapi nap lehet esetleg izgalmasabb. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a törvény még karácsony előtt meg fog születni.


Itthon ma ülésezik az MNB, de jelentős változást sem a nem-konvencionális programokban, sem az egynapos kamatokban nem várunk, ahogy az alapkamatban sem. Így ez valószínűleg nem lesz jelentős hatással a forintra. Az EUR/HUF keresztárfolyam most éppen a 30 napos mozgóátlagon táncol, s az emelkedő trendcsatorna alja is a jelenlegi árfolyam környékén megy el. Így az elmúlt napokban látott forinterősödés megállhat.


A BUX indexben emelkedést várunk a mai napon, míg a DAX indexben oldalazás és akár egy kis csökkenés is lehet a tegnapi nagyobb emelkedés után. Különben ezzel az akcióval a DAX index áttörte a korábbi ellenállás szintet 13.200 pont környékén.

Újabb szenátor adta be a derekát az adócsomag előtt

Zárásra is megtartották kezdeti emelkedésüket az amerikai indexek. Az S&P 0,5%-ot, a Dow 0,6%-ot, a Nasdaq 0,8%-ot emelkedett.


Az amerikai Kongresszus ma szavaz az adóreformok elfogadásáról, a Szenátus pedig holnap dönt róla. A várakozások szerint a pénteken megismert formában fogadják majd el a törvénytervezetet.


Susan Collin republikánus szenátor is bejelentette, hogy támogatja az új adószabályokat, így most már egy kivétellel minden republikánus szenátor támogatja az adóreformot, ezzel pedig még tovább csökkentek a javaslat elfogadásával kapcsolatos kockázatok. Ha azonban a Szenátus módosít a szövegezésen, akkor a Képviselőháznak is újra kéne szavaznia a javaslatról.


Közzétette első nemzetbiztonsági stratégiáját Trump, ami meglehetősen kemény hangnemet üt meg Oroszországgal és Kínával szemben is. Múltkori ázsiai körútját követően utóbbi meglepőnek tűnik, hiszen kampányához képest akkor sokkal békülékenyebb hangnemet ütött meg Kínával szemben.

A technológiai szektor húzza Ázsiát

Tovább emelkedtek az ázsiai piacok a pozitív nemzetközi hangulatban. A Hang Seng és Shanghai index egyaránt 0,8%-ot emelkedett, viszont a Nikkei 0,2%-ot csökkent. Elsősorban a technológiai papírok teljesítettek jól.


Az 1 hónapra szóló USDJPY árfolyamban várt volatilitás 2014 szeptembere óta nem látott értékre zuhant. Ugyanis nehéz a devizapárban pozíciót felvenni részben a hosszú amerikai hozamok emelkedése, részben pedig az év vége miatt megemelkedő finanszírozási költségek miatt. A devizapárok többségében egyébként sem várható jelentősebb kilengés, hiszen a JPMorgan Global FX volatility Indexe is 2014 októbere óta nem látott értékre csökkent.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak.

Richter: Sikeres cariprazine kísérletek

A I. típusú bipoláris depresszióra, amely a skizofrénia mellett a másik nagy piac az USA-ban, a cariprazine III. fázisú kísérletek sikeresek voltak, így az Allergan 2018. második felében beadhatja a kiegészítését az FDA-hoz.


A skizofrénia potenciál 6 milliárd, míg a bipoláris depresszió 5,1 milliárd dolláros piac. A bejelentés pozitív, de várt volt.

Viheti az OTP a román bankot

A román versenyhivatal jóváhagyta az OTP tranzakcióját, azonban a Banca Romanesca megvételére még a román jegybanknak is rá kell bólintania. Erre 60 napon belül kerülhet sor. A döntés várható volt, így a hír semleges.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben