Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megint a trendcsatorna aljáról fordult a BUX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. december 13.   09:03

Erste kommentár Tegnap megint megfogta az emelkedő trendcsatorna alsó éle a BUX esését. Rövid hezitálás után határozottan északnak vette az index az irányt, amelyet elsősorban nem az előző napi vesztesek, hanem az OTP vezetett,...

Erste kommentár

Tegnap megint megfogta az emelkedő trendcsatorna alsó éle a BUX esését. Rövid hezitálás után határozottan északnak vette az index az irányt, amelyet elsősorban nem az előző napi vesztesek, hanem az OTP vezetett, amely majdnem 2,5 százalékot emelkedett. Így nem csak a 20, hanem a 30 napos mozgóátlag fölött is zárt. A dinamikus indikátor már múlt hét csütörtökön vételi jelzést adott, így szerintünk folytatódhat az emelkedés. Ugyanis azt gondoljuk, hogy nem csak a technikai kép tetszetős, de a fundamentumok is rendben vannak. Idén az eredmény történelmi rekordot érhet el, s további növekedés várható, miközben a hozamkörnyezet, s így az alternatíva költség jóval alacsonyabb, mint az utóbbi profit- és árfolyamcsúcsnál volt. Ráadásul, még mindig 8 százalékra vagyunk az árfolyamcsúcstól!


Mindeközben ma nagy valószínűséggel újabb kamatemelést láthatunk a tengerentúlról, s Janet Yellennek is ez lesz az utolsó beszéde Fed elnökként. Különben az új elnökkel nem vár a piac más kamatpolitikát, csak kevesebb kamatemelést a jövő évre (2), mint amit a Fed monetáris tagok elképzelése indikál (3).


A DAX index tegnap betöltötte a rést, amelyet korábban hagyott, s sávtetőre is szaladt az árfolyam. Így jó esély van arra, hogy ma áttöri a 13.200 pont körüli szintet. Mivel az MACD már korábban vételi jelzést adott, s az USA-ban is jó a piaci hangulat, ezért kicsit csalódottak vagyunk a gyengébb viselkedés miatt, amely reméljük hamarosan (pl. ma) megszűnik.


A DAX és a BUX indexben is emelkedést várunk a mai napon.

Elvesztettek egy helyet a Szenátusban a republikánusok

Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai indexek. A Nasdaq ezúttal 0,2%-ot veszített értékéből, míg a Dow 0,5%-kal, az S&P500 0,2%-kal emelkedett, így a két index újabb történelmi csúcsot állított be.


Előrehozott választásokat tartottak Alabama államban a tegnapi nap folyamán, ahol Doug Jones demokrata szenátorjelölt ugyan csak egy hajszállal, de diadalmaskodott. Ez pedig azért nagy dolog, mert 25 éve nem nyert demokrata a hagyományosan republikánusnak számító államban. Az ügyhöz azonban hozzátartozik, hogy a republikánus szenátorjelöltet, Roy Moore-t a kampányidőszak alatt több nő is szexuális zaklatással és gyerekek molesztálásával vádolta, ami rányomta a bélyegét az eredményekre. Mindenesetre ha Doug Jones leteszi az esküt, akkor már csak 51 hely marad a 100 fős Szenátusban, amit a republikánusok töltenek be, így a kritikus döntésekben már csak egy szavazatot veszíthetnek majd. Jövőre folytatódik a harc a szenátusi helyekért, ahol a demokratáknak 10 olyan államot is meg kéne védenie, amiben 2016-ban Trump diadalmaskodott, míg a republikánusoknak szakértők szerint 3 szenátori helye foroghat igazán kockán. A Képviselőházban azonban jobb esélyekkel indulnak a demokraták jövőre, hogy megszerezzék a többséget a novemberi kongresszusi választásokon.


A terv szerint haladnak a republikánusok az adóreform közös nevezőre hozásával az egyeztetésekben résztvevő források szerint. Az új tervezetről jövő héten szavazhat a Kongresszus és a Szenátus, amiben elképzelhető, hogy az eddigi 20%-os helyett 21%-os társasági adókulcs fog szerepelni, illetve a leggazdagabbakra vonatkozó 39,6%-os SZJA kulcs 37%-ra csökkenne.

Szerencsés napjuk volt a hongkongi kaszinóknak

Vegyes teljesítményt mutattak az ázsiai piacok. A Nikkei 0,5%-ot csökkent, a Shanghai index viszont 0,5%-ot, a Hang Seng index pedig 1,3%-ot emelkedett.


Az alabamai szavazást követően a japán jen erősödött a dollárral szemben, amire árfolyamcsökkenéssel reagáltak az exportcégek.


A hongkongi tőzsdén elsősorban a makaói kaszinók teljesítetek kiemelkedően, ugyanis forgalomnövekedést várnak az év végén befejezésre kerülő és a forgalomnak jövő év elején átadandó Hongkong–Zhuhai–Makaó hídtól.


Októberben a japán gépipari megrendelések év/év alapon 5,0%-kal emelkedtek, felülmúlva a 2,9%-os piaci várakozást.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Túl sok energia, csekély eredményért

Kivételes időszakon vannak túl a nemesfémek, ipari fémek, amelyek közül több nyersanyag árfolyama is történelmi magasságokba emelkedett az elmúlt...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben