Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Jelentett a BNP Paribas, a Lufthansa és az Adidas is

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 2.   09:48

BNP ParibasA BNP Paribas ma tette közzé második negyedéves eredményét. A nettó profit 1,85 milliárd euró lett, amely 13%-os csökkenés az egy évvel ezelőttihez képest, de meghaladja a piac által várt 1,65 milliárd eurós eredményt. Az eredmény romlásának legfőbb oka a befektetési banki tevékenység eredményének...

BNP Paribas
A BNP Paribas ma tette közzé második negyedéves eredményét. A nettó profit 1,85 milliárd euró lett, amely 13%-os csökkenés az egy évvel ezelőttihez képest, de meghaladja a piac által várt 1,65 milliárd eurós eredményt. Az eredmény romlásának legfőbb oka a befektetési banki tevékenység eredményének csökkenése. Abszolút nem meglepetés, ugyanakkor pozitív, hogy a cég június végére elérte a Basel III szerinti 9%-os tőkemegfelelést, hat hónappal korábban, mint azt a szabályozó hatóság előírja. Ezt az eredmény pozitív hatásával és eszközök értékesítésével érte el a cég. Ugyanis a tervezett 79 Mrd eurós kockázatos eszközleépítésnek 90%-át már végrehajtotta. Az eredmény tartalmazott 286 millió euró pozitív eredményt a visszavásárolt saját kötvényeken és 90 millió euró veszteséget a perifériás államkötvények átértékelésén.

A BNP Paribas vezérigazgatója elmondta, hogy az olasz leányvállat (Banca Nazionale del Lavoro) esetében nem keresnek partnert, az anyacég 18 milliárd euróval segíti az olasz leányt.
Lufthansa
Közzétette negyedéves gyorsjelentését a Lufthansa, ami messze felülmúlta a várakozásokat. 0,577 eurós EPS értékről számoltak be, az egyszeri tételekkel korrigált EPS 0,5 euró lett, szemben a 0,34 eurós várakozásokkal. A kilátásokon nem változtatott a cégcsoport vezetősége. Az eredmények javulásához hozzájárult a személyszállítás esetén növekvő kihasználtság (1 százalékpontos növekedés) és a repült kilométerek számának emelkedése is. Az értékesítések árbevétele kismértékben tudott emelkedni. Az üzemi eredmény 361 millió euró lett, szemben az előző évi 283 millióval és a 226 milliós várakozással. Az adózott eredmény pedig 229 millió euró volt.
Adidas
Az Adidas csoport 10,48%-kal növelte árbevételét. A jó eladási adatok következtében a vállalat megnövelte az idei évre szóló várakozásait. A közvetlen költségek ennél nagyobb mértékben emelkedtek, ennek következtében a bruttó marzs 1 százalékponttal, 48,2%-ra csökkent. Az értékesítések növekedését valószínűleg jelentősen segítette az olimpia miatti megugrott értékesítés. Az adózás előtti eredmény közel 20%-kal emelkedett és 235 millió euróra nőtt, az EPS mértéke 0,787 euró lett szemben a 0,735 eurós várakozással, ez 7%-os pozitív meglepetést jelent. A készletek 8%-os emelkedést mutattak. Az értékesítések közel harmada Nyugat-Európából származik. A legdinamikusabb növekedést Kelet-Európában (+18%) illetve Kínában (+13%) tudta felmutatni. A cégcsoport bevételeinek tizede származik az ázsiai országból. A Reebok értékesítései 26,2%-kal csökkentek.
Commerzbank
A BRE Bank, a Commerzbank lengyel egysége, 650,6 millió zlotys (158,7 millió eurós) eredményt ért el az év első felében a tavalyi 542,9 millió zlotyval (132,4 millió euró) szemben. Az augusztus 5-én jelentő Commerzbank esetében az elemzők 372,5 milliós eredményt várnak. Mivel a Commerzbank 69,67%-ban tulajdonolja a lengyel bankot, ezért a BRE Bank a cég teljes várható profitjának mintegy 15%-át termelte meg, hiszen a második negyedévben a profit 319,7 millió zloty, azaz 78 millió euró lett. Ez mintegy 8%-kal haladja meg a várakozásokat, vagyis „ceteris paribus” a Commerzbank várható eredményében a hatás +2%.
BMW, Daimler
Tegnap közzétették a gépjármű értékesítési adatokat az USA-ban. Meglepetésre a BMW júliusi értékesítése 0,5%-kal elmaradt az egy évvel ezelőttitől, és 21.297 darabra esett vissza. A Mercedes értékesítése 1,6%-kal 19.311 darabra nőtt. Azért az első hét hónapos adatok továbbra is attraktívak, hiszen a BMW 9,4%-kal 147.801 egységre, míg a Mercedes 14%-kal 147.905 darabra növelte eladásait. A BMW nem várt július havi csökkenése valószínűleg negatívan hathat a részvények árfolyamára.
Total
Úgy tűnik, hogy a finomítói árrések magasan maradnak az elkövetkező hónapokban, hiszen a Total öt hónapra leállítja a napi 199.000 hordós feldolgozó kapacitású gonfrevillei finomítóját, amelyből a teljes leállás mintegy 3 hónapot fog igénybe venni. A 740 millió eurós projektnek köszönhetően a gázolaj kihozatal jelentősen növekedni fog. Csak összehasonlításképpen, a finomító kb. kétszer akkora kapacitású, mint a MOL dunai finomítója. Szerintünk a hír nincs jelentős hatással a részvényárfolyamra.
Nokia
A pletykák szerint a Lenovo vásárolná fel a Nokia-t. Az értesüléseket mindkét vállalat cáfolta, de még így is komoly árfolyamhatást váltottak ki a felvásárlási találgatások. Nap közben 16% pluszban is tartózkodott az árfolyam, de nap végére 6,5%-os pluszra csökkent az emelkedés.
Unicredit
Az ING 4,16 euróról 3-ra csökkentette Unicreditre adott célárát.
Arcelormittal
Az Arcelormittal besorolását vételről semlegesre módosította a Bank of America Merrill Lynch.
Fiat
- A Fiat nem meglepő módon leállította európai fejlesztéseit. A lépés javítja a vállalat cash flow helyzetét.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben