Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó eredmény a Duna House-tól

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. november 28.   09:52

Erste kommentár Tegnap este tette közzé az eredményét a Duna House, amelyben a társaság részvényeseire jutó eredmény 120 százalékkal 204 millió forintra növekedett a tavalyi harmadik...

Erste kommentár

Tegnap este tette közzé az eredményét a Duna House, amelyben a társaság részvényeseire jutó eredmény 120 százalékkal 204 millió forintra növekedett a tavalyi harmadik negyedéves 93 millió forintról. Ugyan Magyarországon a magasabb pénzügyi költségek miatt gyengébb lett a nettó profit az előző negyedévekhez képest, de az üzemi teljesítmény tovább javult. Örömteli esemény, hogy a hálózat tisztulását követően megfordult a trend és elindult a jutalékbővülés a negatív szezonális hatás ellenére is. Sőt, a lengyelországi operáció az elmúlt negyedévek veszteségeit követően, még ha picit is, de pozitívba fordult (2,8 millió Ft). Így talán nem is meglepő a ma reggeli pozitív árfolyam mozgás.


A DAX index esetében oldalazást várunk a mai napon, miközben továbbra is a 20 és a 30 napos mozgóátlagok alatt tartózkodik. Az MACD azt mutatja, hogy a korábbi „túlvettség” gyakorlatilag megszűnt, de vételi jelzés még nem érkezett. A BUX index tegnap beesett a 20 és a 30 napos mozgóátlagok alá. Egyelőre az MACD is azt mutatja, hogy még korrigálhat, így a 38.600 pontnál lévő támaszszintet érdemes figyelni. Itthon is oldalazásra számítunk a mai napon.

Újjáépül Amerika

Minimális elmozdulással zárták a hét elő kereskedési napját a vezető amerikai indexek. A Dow 0,1%-kal emelkedett, a Nasdaq 0,2%-kal esett vissza, míg az S&P500 stagnált.


10 éves csúcsra ugrott az újlakás értékesítések száma az USA-ban, azt követően, hogy a hurrikánok pusztítását követő építési láz továbbra is érezteti hatását. Érdekes módon az elemzők nem számoltak már ezzel a hatással októberben, ugyanis havi 6% körüli visszaesést prognosztizáltak, miközben ugyanekkora mértékben növekedett az újlakás értékesítések száma. Évesített alapon ez 685 ezer újlakást jelent a várt 628 ezerrel szemben.


Egyelőre nem érkeztek hivatalos adatok a „Cyber” Hétfő online értékesítési számairól a tengerentúlról, azonban az Adobe legfrissebb adatai szerint a Hálaadás napjához és „Fekete Péntekhez” hasonlóan itt is újabb rekord születhet.


William Dudley, a New York-i Fed jövőre leköszönő elnöke szerint jelenleg a potenciális gazdasági növekedés feletti ütemben növekszik az Egyesült Államok gazdasága, miközben teljes a foglalkoztatottság. Dudley szerint ezen keretek között nincsen szükség fiskális stimulusra, azonban ha ez az ára annak, hogy egyszerűsödjön az amerikai adórendszer, véleménye szerint inkább megéri.


A dallasi Fed elnöke, Robert Kaplan szerint, ahogy a ciklikus inflációs tényezők ismét felerősödnek az USA-ban, felül fogják múlni a strukturális okokra visszavezethető gyengeséget a mutatóban, ezzel pedig valószínűleg ismét eléri középtávon az infláció a Fed 2%-os célját. Dudley-hoz hasonlóan ő is támogatja az alapkamat további fokozatos emelését, valamint azt, hogy a nagyobb pénzintézetek szigorúbb tőkekövetelményei és éves stressztesztjei hosszú távon érvényben maradjanak. Ezzel szemben kis és közepes pénzintézeteke esetében a szabályozások enyhítését támogatja.


Napvilágot látott Jerome Powell, leendő Fed elnök kongresszusi meghallgatására előre megírt beszéde. Ebben a New York-i és a dallasi Fed elnökökéhez hasonló nézetek hangzottak el, ezzel úgy tűnik, hogy továbbra is megvan az egyetértés az amerikai jegybankon belül. Powell meghallgatása a mai napon magyar idő szerint 15:45-kor kezdődik.

Szabályozási félelmekre esett Hongkong

Kismértékű csökkenés jellemezte az ázsiai piacokat ma reggel. A Nikkei oldalazott, a Shanghai index viszont 0,2%-ot emelkedett. A nehezék szerepét a Hang Seng index töltötte be, mely 0,6%-ot csökkent.


A hongkongi részvények arra a félelemre estek, hogy a hatóságok limitálhatják a kínai alapok tőkeáramlását a hongkongi részvénypiac felé. A pénzügyi stabilitásra hivatkozva a kezelt vagyon legfeljebb 80%-át engedélyeznék Hongkongban befektetni.

Határidős piacok

A Dow és az S&P a pozitív, a Nasdaq a negatív tartományban volt ma reggel. Az európai határidős piacok pluszosak voltak ma reggel.

SAP szolgáltatásokra specializálódott céget vett az Mtel

A Magyar Telekom leány T-Systems megállapodást kötött az SAP szolgáltatásokra specializálódott ITgen Kft. 100%-os megvásárlásáról. A teljes fizetendő vételár maximális értéke 1,2 milliárd forint, ami magában foglalja a tranzakciós díjat, valamint a 2018, 2019 és 2020-as év pénzügyi teljesítményétől függő esetleges kifizetést. Az ITgen árbevétele 2016-ban megközelítőleg 0,8 milliárd forint, EBITDA-ja 0,3 milliárd forint volt. A felvásárolt cég kicsi, alig járul hozzá a 2017-es csoportszintű EBITDA-hoz (182 milliárd forint) és CAPEX-hoz (85 milliárd forint).

Saját részvényt vett a Richter

A Richter november 24-én 6.000 darab saját részvényt vett 6.984 forintos átlagáron, így a korábbi bejelentése alapján bónusz programjához még további 209.000 darabot fog venni. A cég 168.267 darab (csoport szinten 173.767 darab) saját részvényt birtokol a tranzakciót követően.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben