Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagyot esett az OTP

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. november 13.   09:19

Erste kommentár Annak ellenére, hogy jó eredményeket tett közzé az OTP, hatalmasat esett a részvényárfolyam a pénteki kereskedés során. Mivel fundamentálisan attraktív a részvény, s...

Erste kommentár

Annak ellenére, hogy jó eredményeket tett közzé az OTP, hatalmasat esett a részvényárfolyam a pénteki kereskedés során. Mivel fundamentálisan attraktív a részvény, s az első három negyedéves eredmény azt sugallja, hogy 1.000 forint körül lehet az idei eredmények alapján számított EPS, ezért az árazás 10 körüli P/E ráta, amely nem tekinthető túlzónak. A mozgást inkább technikai jellegűnek tekintjük. Az árfolyam a 30 napos mozgóátlagról esett nagyot, közelíti a 9.600 pontnál levő korábbi leszúrást, amely támaszszintnek tekinthető. Ugyanakkor az igazi nagy támaszszint 9.300-9.400 pont környékén van, ahol a 200 napos mozgóátlag is húzódik. A pénteki esés pont a 100 napos mozgóátlagon állt meg, ami azt sugallja, hogy a kissé pozitívabb nemzetközi hangulatban ma emelkedhet az árfolyam. Persze nem árt az óvatosság, még akkor sem, ha hangsúlyozottan technikai jellegűnek és korrekciónak tekintjük a mozgást, amelyre 10.900 pont környékén hívtuk fel a figyelmet, s azóta már egy igen jelentős, majdnem 10 százalékos korrekció következett be.


Az elmúlt napok árfolyamcsökkenései után a BUX és a DAX index esetében is emelkedésre számítunk a mai napon.

Az infláció függvénye lehet az amerikai kamatpálya 2018-ban

Kis elmozdulással fejezték be a pénteki kereskedést a vezető amerikai indexek. A Dow 0,2%-kal, az S&P500 0,1%-kal esett vissza, míg a Nasdaq stagnált.


A philadelphiai Fed elnöke, Patrick Harker sok kollégájához hasonlóan még egy további kamatemelést tervez az idei évre. A 2018-as kamatemeléseket illetően Harker úgy nyilatkozott, hogy sokkal nyugodtabb szívvel támogatná a Fed jegybankárainak kamatvárakozásaiból kiolvasható három kamatemelést, ha az infláció meghaladná a Fed 2%-os célját. Amennyiben ez nem következne be, elképzelhető, hogy a kivárás mellett döntene.


A Reuters információi szerint a Qualcomm még a héten visszautasíthatja a Broadcom 105 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, ami a valaha volt legnagyobb felvásárlás lehetne a technológia szektorban. A Qualcomm igazgatótanácsa vasárnap ült össze, így akár már a mai napon is nyilvánosságra hozhatják a döntést.


Egy meglepő fordulatot követően nem az Airbustól, hanem a Boeingtől rendelt meg 15 milliárd dollár értékben repülőgépeket az Emirates légitársaság. A Dubai Air Show-n mindenki arra számított, hogy a szokásos módon az Airbusnak adja le a megrendelését a légitársaság, azonban egy Boeing-et ábrázoló makettről rántották le a leplet.


Elmaradt a várakozásoktól a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe a tengerentúlon. A novemberi előzetes adatok 97,8 pontos indexértéket mutattak, az elemzők által várt 100,8 ponttal és az előző havi 100,7 ponttal szemben.

Hatalmas vásárlási láz a Szinglik Napján Kínában

Tovább gyengélkedik a Nikkei 0,8%-os mínuszban fejezte be a mai kereskedést. A Hang Seng eközben 0,4%-kal, míg a Shanghai index 0,1%-kal került feljebb.


A megelőző évihez képest 39%-kal emelkedett az Alibaba áruforgalma a Szinglik Napján Kínában, meghaladva a 25 milliárd dollárnak megfelelő jüant egy nap alatt. Összehasonlításképpen 2016-ban az USA-ban a Fekete Péntek és a Cyber Monday együttes forgalma adott ki 6,8 milliárd dollárt. A sikeren felbuzdulva a vállalat bejelentette, hogy hamarosan akár egy világméretű akcióvá nőheti ki magát a november 11-i nap az online kereskedelemben.


Tovább emelkednek a termelői árak Japánban, év/év alapon a várt 3,1%-ossal szemben 3,4%-os emelkedés volt tapasztalható októberben. Az előző havi adatot 0,1 százalékponttal 3,1%-ra felfele korrigálták. Ezzel folytatódott a 2016. közepe óta tartó lassú emelkedő trend.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Holnap jelent a Waberer’s

A társaság holnap tőzsdenyitás előtt teszi közzé III. negyedéves eredményét.

Szerb bankot venne az OTP

Még idén indul az szerb Komercijalna Banka privatizációja. Szerb lapértesülések szerint az OTP is a három lehetséges pályázó között van. A Komercijalna Banka több mint 200 fiókkal rendelkezik, piaci részesedése 12%. Az OTP már meglévő szerb érdekeltsége 5,7%-os piaci részesedéssel bír. A Komercijalna Banka saját tőkéje 500 millió euró, piaci kapitalizációja pénteki zárárral számolva 258 millió euró. Az akvizíció jól illeszkedne az OTP stratégiájába és jelentősen növelné a bank piaci részesedését. A másik két érdeklődő egy ismert szerb vállalkozó, valamint egy meg nem nevezett török bank.

Saját részvényt vett a Richter

A Richter 147.525 darab saját részvényt vásárolt tőzsdén kívüli forgalomban a bónusz programjához. A társaság a tranzakciót követően 156.789 darab saját részvénnyel rendelkezik.

A Fitch megerősítette besorolásunkat

A Fitch megerősítette a magyar államadósság BBB- besorolását, de a hozzá tartozó kilátásokat stabilról pozitívra változtatta. Hangsúlyozták, hogy a fizetési mérleg többlet továbbra is jelentős. Az uniós források beáramlása, valamint a magánszektor és az állam adósságának csökkenése mérsékelte Magyarország nettó külső adósságát.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben