Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jön az MTel és a Richter gyorsjelentés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. november 8.   09:15

Erste kommentár Ma piaczárás után besűrűsödnek a magyar események. Zárás után jelent a Magyar Telekom, majd holnap hajnalban a Richter. Az előbbi eredménye szerintünk 15 milliárd forint lehet...

Erste kommentár

Ma piaczárás után besűrűsödnek a magyar események. Zárás után jelent a Magyar Telekom, majd holnap hajnalban a Richter. Az előbbi eredménye szerintünk 15 milliárd forint lehet (piac 13,3 milliárdot vár), míg az utóbbi 14,5 milliárdot érhetett el az idei harmadik negyedévben. Mind a kettő növekedés a tavalyi értékekhez képest. Az Mtel esetében az IT szolgáltatások és a mobil adat, amely húzhatta mind az árbevételt, mind a profitot. Azt gondoljuk, hogy a forradalmi váltás, neveztessen a fogyasztó rakja össze a csomagot az igényeinek megfelelő adat és hang szolgáltatásra, segítette a bevételek és a profit növekedését. Ugyanakkor a júliusban bevezetett egységes európai roaming már nem éreztette hatását, hiszen az Mtel az új csomagokra való átállás jegyében ezt gyakorlatilag már a második negyedévben bevezette. A Richter esetében növekedett az árbevétel az új termékeknek és az orosz piacnak köszönhetően, és a profitabilitás is javult az első félév átlagához képest. Az előbbi esetében leginkább a cariprazinra kell gondolni, amely az Erste számításai szerint 15 millió dollár (4 milliárd forint) royalty bevételt is hozhatott. Mindezek ellenére az operatív eredmény kissé csökkenhetett, míg a pénzügyi eredmény javulhatott tavalyhoz képest, s ennek eredőjeként a nettó profit 6-7 százalékkal emelkedhetett a július-szeptember periódusban.


A mai napon oldalazásra számítunk mind a DAX, mind a BUX indexben.

Viharfelhők gyülekeznek a Snap felett

Stagnálással zárta a tegnapot a Dow és az S&P500, míg a Nasdaq 0,3%-ot veszített értékéből.


A várt 180,5 millióval szemben csupán 178 millióra nőtt a Snapchat felhasználók száma a harmadik negyedévben, a megelőző negyedévi 173 millióról. Ezzel a felhasználók számának növekedési üteme továbbra sem meggyőző, ráadásul a 208 millió dolláros árbevétel is elmaradt a 235,5 milliós várakozástól. A gyenge számok publikálását követően a vállalat vezérigazgatója, Evan Spiegel bejelentette, hogy új dizájnt fog kapni az alkalmazás, ami rövidtávon nagy valószínűséggel befolyásolhatja a szokásos üzletmenetet. Evans szerint erre azért van szükség, mert sokan panaszkodnak, hogy nem tudják megfelelően használni az alkalmazást. Az újítás komoly bizonytalansággal jár, ugyanis a maga a cég sem tudja, hogy hogyan fognak majd reagálni rá a felhasználók. Az árfolyam a hírekre 17%-ot esett piacnyitást követően.


A tervezettnél tovább húzódhat az amerikai adóreform bevezetése (amennyiben valóban bevezetésre kerül), azt követően, hogy egyre több ütközési pont körvonalazódik a Képviselőház és a Szenátus elgondolása között. A Washington Post szerint a Szenátus csupán 2019-től vágná vissza a társasági adókulcsot, emellett pedig még kevesebb adókedvezményt tenne elérhetővé a gazdagabb rétegek számára.

Japán nem adja fel az alacsony infláció elleni küzdelmet

Kis elmozdulásokat láthattunk ma az ázsiai piacokon. A Nikkei 0,1%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot veszített értékéből, míg a Shanghai index 0,1%-ot emelkedett.


Adókedvezményeket biztosítana a japán kormány azon vállalatoknak, amelyek 3%-kal vagy annál többel emelik dolgozóik bérét, nyilatkozta Shinzo Abe miniszterelnök koalíciós partnere. Abe már korábban hasonló mértékű béremelést szorgalmazott a vállalatoknál, azonban mindeddig sikertelenül. A mostani lépés egy sokadik próbálkozást jelent a makacsul alacsony infláció elleni harcban, ami legutóbb szeptemberben 0,7%-os emelkedést mutatott, ami még mindig jócskán elmarad a jegybank 2%-os céljától.


A várthoz közel, 6,9%-kal bővült a kínai export év/év alapon októberben a megelőző havi 8%-os bővülést követően. Eközben az import bővülése kisebb mértékben felülmúlta a várakozásokat és 17,2%-kal növekedett év/év alapon az előző havi 18,6%-ot követően.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a negatív tartományban voltak ma reggel, az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX pluszban volt.

A MOL olajat és gázt talált Pakisztánban

A MOL és a partnere, a Pakistani Oilfields bejelentése szerint a Makori East-06-os kútban szénhidrogén találatot ért el a két vállalat. A kút a tesztelés után napi 1.817 hordó egyenértékes kondenzátumot és 4,63 millió köbláb gázt termel ki. A termelés 2018 februárjában indulhat el. A MOL-nak 10%-os részesedése van a Tal blokkban, ahol ez a mező található. Pakisztán a MOL legsikeresebb külföldi beruházása, a mostani találat 0,3%-kal emelheti a teljes szénhidrogén termelést.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben