Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

25 év az OTP élén

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. november 7.   09:21

Erste kommentár Csányi Sándor 25 éve vezeti az OTP-t, s ennek kapcsán interjút adott a portfolio.hu internes gazdasági portálnak. Ebben több témát is érintett, de számunkra a legérdekesebb, hogy...

Erste kommentár

Csányi Sándor 25 éve vezeti az OTP-t, s ennek kapcsán interjút adott a portfolio.hu internes gazdasági portálnak. Ebben több témát is érintett, de számunkra a legérdekesebb, hogy úgy tűnik, fogytán vannak a potenciális olcsó (1 alatti P/BV) akvizíciós célpontok, s a bank a jövőben nagyobb hangsúlyt fektethet a növekedési kilátások figyelembevételére. Ugyanakkor a cikk azt is sugallja, hogy az 1-es szorzótól oly nagyon nem rugaszkodnának el. Újra képbe került Távol-Kelet, és Moldávia is meg lett említve. Egy szó, mint száz, a piacok emelkednek, az árak a javuló helyzetnek köszönhetően emelkednek, így valószínűleg már csak „drágábban” (mondjuk azt: magasabb áron) és/vagy távolabbra, új helyekre tekintve lehet esetleg újabb akvizíciókat végrehajtani. Így újra képbe került a távol-keleti terjeszkedés gondolata, amelyet 5-8 évvel ezelőtt már egyszer dédelgetett magában az OTP, de aztán lekerült a napirendről (szerintünk a részvényesek nem túl nagy lelkesedése miatt). Ez azért fontos, mert az organikus növekedés mellett az erős pénztermelő képességnek köszönhetően jelentős láb az akvizíciókon keresztüli növekedés is. Az interjú összességében nem tartalmaz komoly árfolyammozgató hírt, így nem is számítunk a komolyabb mozgásra. Ugyanakkor ezúton gratulálunk Csányi Sándornak az elmúlt 25 évhez!


A kedvező piaci hangulatban a DAX és a BUX index is emelkedéssel zárhatja a mai napot.

Összefog az Intel és az AMD az Nvidia ellen

Minimális emelkedéssel zárták a tegnapi napot a tengerentúli piacok. Az S&P500 0,1%-kal, a Nasdaq 0,3%-kal emelkedett, míg a Dow stagnált.


Egy új termékcsaládot leplezett le a tegnapi nap folyamán az Intel, amiben a saját mikroprocesszorát ötvözi az AMD radeon grafikus processzorával. Az új termék a laptopokon magas teljesítményt igénylő játékok futtatására lesz alkalmas, amely piac egyre dinamikusabban növekszik az utóbbi időkben. A két cég közötti egyezségnek az Nvidia lehet a vesztese, mivel eddig főként ők profitáltak ennek a szegmensnek a jó teljesítményéből. Az AMD 7%-ot emelkedett a hírekre a tegnapi nap folyamán, míg az Intel 1%-ot. Az Nvidia árfolyama érdemben nem reagált a hírekre.


Dél-Koreában folytatja ma ázsiai útját Donald Trump, ahol az észak-koreai helyzet mellett az egymással kötött kereskedelmi egyezményekről is tárgyalni fognak a felek. Trump kapcsolata Dél-Korea elnökével, Moon Jae-in-nel meglehetősen rögös utat járt be eddig, miután Észak-Koreával kapcsolatos nézeteik többször különböztek.

25 éves csúcson a Nikkei

A Nikkei vezetésével emelkedni tudtak a mai napon a vezető ázsiai indexek. A japán részvényindex 1,7%-kal emelkedett, a Hang Seng 1,2%-kal, a Shanghai index pedig 0,8%-kal.


A japán részvényindex ezzel 1992 januárja óta nem látott csúcsra emelkedett. A mai szárnyalás főként az energiaszektor és az ipari szektor cégeinek volt köszönhető. Előbbi a megugró olajárak hatására emelkedett, utóbbi esetében pedig a Toyota kedvező negyedéves gyorsjelentése játszott egyebek mellett szerepet. Emellett pedig a jen is gyengült a dollárral szemben, ami tipikusan kedvez a Nikkei-t alkotó, többségében exportorientált cégeknek. Abban, hogy az index az utóbbi időben komoly szárnyalást mutatott, elsősorban a kiváló vállalati eredmények játszottak szerepet.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Új opciós szerződést kötött a MOL

A MOL hivatalosan bejelentette, hogy a Mitshubishi Securities-zel opciós szerződés kötött, melynek a lényege, hogy a MOL egy amerikai típusú opcióval rendelkezik a Mitsubishi-nél lévő 4.894.187 darab MOL részvényre 10,3 eurós árfolyamon, melynek lejárata 1 év. A japán befektető pedig európai részvényopcióval rendelkezik a MOL felé. A megállapodás hasonló pénzügyi konstrukció, mint a MOL és a többi finanszírozó bank közötti. Lényegében a MOL a törvényben engedélyezettnél nagyobb mennyiségű saját részvény felett diszponálhat.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben