Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A hőmérés és a digitális világ

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 31.   09:02

Erste Kommentár A két forintos kérdés: Mi a köze az ANY Biztonsági Nyomdának és a Richternek egymáshoz? Az hogy mind a ketten foglalkoznak RFID-val. Igaz másképp, s az előbbi inkább csak foglakozott, néhány...

Erste Kommentár

A két forintos kérdés: Mi a köze az ANY Biztonsági Nyomdának és a Richternek egymáshoz? Az hogy mind a ketten foglalkoznak RFID-val. Igaz másképp, s az előbbi inkább csak foglakozott, néhány évvel ezelőtt. Ugyanis a technológia túl drágának bizonyult, ahhoz, hogy leváltsa a vonalkódot az áruházi terméketeken. Most viszont a Richter jelentette be, hogy tulajdonrészt vásárolt és értékesítési szerződést kötött, Kanadán és az USA-n kívüli országokra, egy olyan céggel, amely az RFID technológiát kihasználva egy olyan hüvelygyűrűt hozott létre, amely az ovulációkor megemelkedő hőmérsékletet használva, pl. okos telefonra küld üzenetet, a fogamzást segítve a tökéletes időzítéssel. Habár a tranzakció nem tekinthető méretesnek, ennek ellenére pozitív a hír. A Richter 5 millió dollárért vett kisebbségi részesedést az amerikai „technológiai” start-up cégben, s az idő előrehaladtával mérföldkő kifizetéseket is fog eszközölni. Ugyanakkor a terméket a meglevő értékesítési hálózatán keresztül fogja értékesíteni, azaz kihasználja a meglévő szinergiákat. Ugyan a lépés pénzügyi értelemben nem jelentős, s így komolyabb árfolyam hatásra sem számítunk, viszont az érdekessége az, hogy ezen keresztül a Richter picit technológiai vállalattá is válik, hiszen az eszköz semmiféle kémiai anyagot nem tartalmaz, viszont csúcs technológiát és adatelemzést használ az ovuláció meghatározásához. 


Mindeközben megérkezett a reformáció ünnepe. Így ne számítsunk sem a német sem a szlovén piacokon árfolyammozgásra, hiszen zárva tartanak a mai napon. A BUX index is inkább enyhén korrigálhat a mai napon, azután, hogy kissé fagyosabbá vált a piaci hangulat a nemzetközi piacokon.

Ismét kezd forrósodni a levegő Trump körül

Korrekció jellemezte a tegnapi kereskedést a tengerentúlon. A Dow 0,4%-kal, az S&P500 0,3%-kal került lejjebb, a Nasdaq stagnált.


Egyre nagyobb a bizonytalanság a Trump adminisztráció és az oroszok közötti potenciális kooperáció felől a 2016-os amerikai választások során, azt követően, hogy Donald Trump egy volt külpolitikai tanácsadójáról kiderült, hogy kapcsolatba lépett Moszkvával a választásokat megelőzően. Az említett tanácsadónak nem volt kulcsszerepe a kampány során, a Fehér Ház pedig továbbra is tagadja az oroszokkal való egyezkedés vádját. A hírek azt követően érkeztek, hogy a hétvégén letartóztatási parancsot kapott Trump volt kampányfőnöke Paul Manafort, akit elsősorban pénzmosással gyanúsítanak.


Fehér Ház közeli források szerint csütörtökön hozhatja meg döntését a leendő Fed elnök személyéről Donald Trump. A piaci várakozások alapján egyre inkább az körvonalazódik, hogy Jerome Powell váltja majd Janet Yellent hamarosan.


11 éves csúcsára emelkedett a philadelphiai Fed feldolgozóipari indexe. Az index értéke 27,6 pont lett a várt 21 ponttal szemben és az előző havi 21,3 pontot követően.

Az alacsony munkanélküliség ellenére nincs jele számottevő inflációnak Japánban

Nem mutatnak jelentős elmozdulást a vezető ázsiai indexek. A Nikkei és a Hang Seng stagnál, míg a Shanghai index 0,1%-kal erősödik.


Továbbra sem változtatott a -0,1%-os alapkamaton, valamint az eszközvásárlási programjának keretén a japán jegybank. A BoJ a 10 éves államkötvény hozamát továbbra is 0% környékén igyekszik tartani. Inflációs előrejelzését azonban ismét csökkentette a jegybank. A 2017-es évre 0,8%-os maginfláció vár az eddigi 1,1%-ot követően, míg 2018-ra 1,4%-ot az eddigi 1,5%-kal szemben. 2%-os inflációs a 2019 áprilisában kezdődő gazdasági évben érheti el a jegybank.


A vártnál kisebb mértékben esett vissza szeptemberben az ipari termelés Japánban. A havi adat 1,1%-os visszaesést mutatott a várt 1,6%-kal szemben, míg az előző hónapban 2%-os növekedés volt tapasztalható. Október hónapra ismét növekedést várnak az elemzők.


Továbbra is 2,8%-on stagnált a japán munkanélküliségi ráta szeptemberben, ami megegyezik az elemzői várakozásokkal.


Visszaesett 5éves csúcsáról a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index. A szeptemberi 52,4 pontot követően 51,6 pontra esett vissza az index értéke októberben, ami alulmúlta az 52 pontos elemzői konszenzust. A nagy mennyiségű energiát felhasználó és környezetszennyező szektorok alindexei 50 pont alá estek, azt követően, hogy tudatosan igyekszik ezek működését visszafogni a kormány.

Határidős piacok

A mai napon az európai és az amerikai piacok is pozitív tartományban vannak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben