Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az EKB továbbra is az óvatosság híve

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. október 27.   10:12

Ismét boldoggá tette a piacokat Draghi Pozitívan fogadták a részvénypiacok az EKB tegnapi döntését. Az európai indexek emelkedéssel reagáltak. A FTSE100 0,5%-ot, a DAX 1,4%-ot, a CAC40 1,5%-ot emelkedett. Ahogy az...

Ismét boldoggá tette a piacokat Draghi

Pozitívan fogadták a részvénypiacok az EKB tegnapi döntését. Az európai indexek emelkedéssel reagáltak. A FTSE100 0,5%-ot, a DAX 1,4%-ot, a CAC40 1,5%-ot emelkedett.


Ahogy az várható volt, az EKB bejelentette, hogy kitolják az eszközvásárlási program futamidejét, de januártól csökkentik a havi vásárlási mennyiségeket. A jelenlegi havi 60 milliárd helyett 30 milliárd eurónyi állampapírt fog az EKB havonta vásárolni legalább 2018 szeptemberéig. Ez megfelelt a korábbi kiszivárogtatásoknak. Viszont a tegnapi bejelentés olyan értelemben nyitottá teszi a programot, hogy az EKB akár a mennyiséget, akár a futamidőt meghosszabbíthatja szükség esetén.


Az EKB egyúttal azt is bejelentette, hogy a lejáró értékpapírokat továbbra is újra befektetik, ahogy azt egyébként a Fed is tette az eszközvásárlások kivezetésénél. A várakozásoknak megfelelően a kamatkondíciókon nem változtattak, sőt az EKB nem tervez gyors kamatemelést, változatlanul azt kommunikálják, hogy a kamatok csak jóval az eszközvásárlások leállítását követően emelkedhetnek, vagyis könnyedén eltolódhat 2019 végéig vagy 2020-ig is.


A spanyol parlament felső háza az alkotmányra hivatkozva megszavazta a katalán kormány feloszlatását és előrehozott helyi parlamenti választások kiírását. A szenátus plenáris ülése pedig ma fog majd foglalkozni a témával.

Nagyon megverte a várakozásokat a Banco Bilbao

A Banco Bilbao 1,14 milliárd eurós adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, amivel nem csak az 1,02 milliárd eurós piaci konszenzust, de még a legoptimistább, 1,06 milliárd eurós várakozást is felülmúlta. A negyedévben a nem teljesítő hitelek aránya 4,5%, a CET1 tőkemegfelelés 11,2%-ra emelkedett a korábbi 11,1%-ról. A nem teljesítő hitelállomány az előző negyedévi 22,4 milliárdról 20,9 milliárdra csökkent.

Vártnak megfelelő eredmény a Totaltól

A Total a harmadik negyedévben a várakozásoknak megfelelően 2,7 milliárd dolláros korrigált adózott eredményt ért el. Ez 29%-os javulást a tavalyi év azonos időszakához képest. A kutatási és kitermelési üzletág 84%-ot bővült, igaz alacsony bázisról, ezzel 2015 második negyedéve óta a legjobb teljesítményt érte el. A társaságnak összességében sikerült profitálnia a javuló üzleti környezetből.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben