Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jön az újabb tapír

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 26.   09:13

Erste kommentár Ma ülésezik az EKB. A piaci várakozások szerint az ülés után tudhatjuk meg az európai tapír (tapering, mennyiségi lazítás visszavétele) menetrendjét. A piac által várt egyik...

Erste kommentár

Ma ülésezik az EKB. A piaci várakozások szerint az ülés után tudhatjuk meg az európai tapír (tapering, mennyiségi lazítás visszavétele) menetrendjét. A piac által várt egyik forgatókönyv szerint januártól 30 milliárd euróval csökkenne a vásárolt kötvénymennyiség a jelenlegi 60-ról, ami szeptemberig tartana. Októbertől pedig teljesen kivezetésre kerülne a program. Persze ezzel szemben olyan forgatókönyvek is előfordulhatnak, amelyek lassúbb csökkentést eredményeznek, s a kivezetés akár a jövő év végéig is eltarthat. Mindenesetre a kivezetést alapvetően a bankok pénzteremtő képességének (hitelezés) javulása teszi lehetővé, vagyis a jegybank szerepe ilyen értelemben csökken. Ez is a gazdaság normálállapotba történő visszaállásának része.


Tegnap újabb csúcsot ütött a BUX index, s ezzel számításaink szerint 2 százalékra megközelítette az Erste 12 hónapos célárfolyamaiból számítható fair értéket. Így lenne tere még az emelkedésnek, amelyet tegnap a MOL vezetett. Ma pedig a Lotos kirobbanó eredménye sugallja azt, hogy a közép-desztillátumok jövedelmezősége és így a MOL eredménye is nagyon jó lehetett a harmadik negyedévben. Ugyanakkor az OTP gyakorlatilag elérte a korábbi, 2008 előtti csúcsát, ahonnan jöhet egy technikai korrekció.


A DAX esetében érdekes volt a Lufthansa tegnapi viselkedése, amely nem csak jó eredményt tett közzé, de a negyedik negyedévre is pozitív kilátásokat fogalmazott meg: (i) csökkenő költségek; (ii) növekvő jegyárak; (iii) magas foglaltság. Így a kezdeti 2 százalék körüli eséséből, majdnem 4 százalékos emelkedés alakult ki, s ezzel cirka 1 eurónyira landolt a történelmi árfolyamcsúcstól a nap végén. Itt is hamarosan profrealizálás indulhat.


A tegnapi esést követően a DAX index ma kicsit emelkedhet a 20 napos mozgóátlagról, de ne legyenek kétségeink, az index korrekciós fázisban van. A BUX esetében csökkenésre számítunk a tegnapi hatalmas emelkedést követően.

Tovább záporoznak ma az amerikai gyorsjelentések

A relatíve jó gyorsjelentések ellenére újabb csökkenő napon vannak túl az amerikai piacok, a vezető indexek egységesen 0,5%-os visszaesést mutattak.


Újabb biotechnológiai cég tette közzé harmadik negyedéves számait. Az Amgen a vártnak megfelelő 5,77 milliárd dolláros árbevételen 3,34 dolláros tisztított egy részvényre jutó profitot ért el, a várt 3,11 dollárral szemben. A főbb készítmények árbevétele a várakozásokhoz közel alakult, de a Repatha névre keresztelt koleszterincsökkentő készítmény kisebb csalódást okozott. A készítményt 2015 augusztusában fogadta el az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet és igen nagy várakozásokkal fogadta piac. A harmadik negyedévben a 106 milliós várakozással szemben csupán 89 millió dolláros árbevételt hozott a készítmény. Piaczárást követően 1% feletti esést mutattak a részvények.


A mai napon folytatódik a gyorsjelentési dömping az USA-ból. Piacnyitás előtt a Ford, a Twitter, a UPS és a Celgene is jelent, míg piaczárás után igazi nagyágyúk következnek: az Intel, az Amazon, a Microsoft és az Alphabet.

Jelképes kötvénykibocsátás Kínától

Hullámzó teljesítményt mutattak ma az ázsiai piacok. A Hang Seng 0,4%-ot csökkent, a Nikkei 0,1%-ot, a Shanghai index 0,3%-ot emelkedett.


Megkezdték az első kínai állami dollárkötvény kibocsátását 2004 óta. 1 milliárd dollár értékben bocsátanak ki 5 éves, és további 1 milliárd dollár értékben 10 éves lejáratú kötvényeket. A kibocsátási volumen jelképesnek nevezhető Kína esetében. Az 5 éves kötvényeket 30-40, a 10 éves kötvényeket 40-50 bázisponttal az amerikai államkötvények fölött tervezik eladni.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a negatív, az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben