Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kamatdöntő ülést tart az MNB

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 24.   08:55

Erste kommentár Ismét egy hónappal öregebbek lettünk, s eljött a kamatdöntés ideje. Ugyan az alapkamat esetében nem várunk változást, de azt gondoljuk, hogy az egynapos betéti ráta -15 bázispontról -25-re...

Erste kommentár

Ismét egy hónappal öregebbek lettünk, s eljött a kamatdöntés ideje. Ugyan az alapkamat esetében nem várunk változást, de azt gondoljuk, hogy az egynapos betéti ráta -15 bázispontról -25-re csökkenhet. Mivel a három hónapos betétbe az év végére az elhelyezhető pénzösszeg 75 milliárd forintra csökken, így a jelentősége is pici. Ugyanakkor „végső menedékként” most az egynapos funkcionál, ezért annak kamatrátája a meghatározó. Azaz az újabb potenciális csökkentés a monetáris kondíciók lazítását jelenti, erőteljesebb mértékben, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Ez pedig az EURHUF mozgására is hatással lehet. Pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy pénteken a Moody’s végül nem vizsgálta a magyar államadósság besorolását. Azaz maradt a Baa3 besorolás, a befektetési kategória alsó éle, stabil kilátással. A piacon egyébként volt egy enyhe várakozás, hogy a stabil kilátás pozitívra változik. Azaz enyhe csalódásként is fel lehet fogni az elmaradt változtatást.


A mai napon oldalazásra számítunk a BUX és a DAX index esetében is, annak ellenére is, hogy az amerikai piacok enyhe csökkenéssel zártak tegnap, és a BUX index is történelmi magasságban zárt.

A leendő Fed elnök személye mellett a gyorsjelentésekre fókuszálnak a tengerentúli befektetők a héten

Lefordultak a csúcsokról a hétfői kereskedés során a vezető amerikai indexek. A Dow 0,2%-ot, az S&P500 0,4%-ot, a Nasdaq 0,6%-ot veszített értékéből.


Nagyon hamar meghozhatja döntését a Fed leendő elnökének személyét illetően Donald Trump, a Fox News-nak adott tegnapi interjúja szerint. A lehetséges jelöltek köre egyre szűkülni látszik, Jerome Powell, John Taylor és Janet Yellen között dőlhet a jegybankelnöki szék sorsa.


A héten nem fognak unatkozni a részvényelemzők az USA-ban, világhírű cégek egész sora teszi közzé negyedéves gyorsjelentését. A mai napon többek között a Caterpillar, holnap a Coca-Cola, a Boeing és a Visa, csütörtökön a Ford, a Microsoft, az Alphabet és az Intel, pénteken pedig az Exxon Mobile is jelent.

Tovább húzza a japán piacot a választási eredmény

Vegyes teljesítményt mutattak ma az ázsiai piacok. A Hang Seng 0,5%-ot csökkent, a Shanghai index stagnált.


A Nikkei index további 0,4%-ot emelkedett. Változatlanul a japán választási eredmény húzza a piacot. Az utolsó közvélemény-kutatások ellenére a Shinzo Abe vezette koalíció 2/3-os többséget szerzett a választásokon. Fölényes győzelme azt mutatja, hogy tovább folytatódhatnak a gazdasági reformok, sőt alkotmánymódosításra is készülnek, ami Japán pacifista megközelítését írhatja át.


Ma zárult a kínai kommunista párt 5 évente esedékes kongresszusa. A személyi változások alapján tovább folytatódnak majd az eddigi reformok. Xi Jinping főtitkár hatalma tovább erősödött, ugyanis hivatalos megfogalmazás szerint rögzíteni fogják a kommunista párt alapszabályában a főtitkár ideológiai örökségét. Korábban Mao és Xiaoping esetében jártak el hasonló módon. Ezzel gyakorlatilag támadhatatlan lesz, hiszen személye hivatalosan is egybeforr a párttal.


A Bloomberg értesülései szerint a BoJ jövő héten enyhén csökkentheti inflációs előrejelzését. A 2018 márciusában záruló költségvetési évre így is mindössze 1,1%-os inflációt várt a jegybank.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív, az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben