Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az egyszeri negatív tételek mögött pozitív folyamatok láthatók a Daimlernél

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. október 20.   10:18

Szigorúbb hangnemet ütött meg Spanyolország Katalóniával szemben Csökkenést mutattak tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 és a CAC40 0,3%-ot, a DAX index 0,4%-ot csökkent. A DAX index visszaesett 13.000 pont alá, így úgy tűnik,...

Szigorúbb hangnemet ütött meg Spanyolország Katalóniával szemben

Csökkenést mutattak tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 és a CAC40 0,3%-ot, a DAX index 0,4%-ot csökkent. A DAX index visszaesett 13.000 pont alá, így úgy tűnik, hogy szerdai nekirugaszkodása fals kitörési kísérlet lehetet csupán.


Tegnap letelt a határidő, amit a spanyol kormány adott a katalán vezetésnek, hogy tisztázzák függetlenségi törekvéseiket. Mivel válasz nem érkezett, a madridi vezetés egy új, szombati határidőt szabott. Ha addig sem érkezik válasz, akkor már a katalán autonómia megvonásával fenyegetőznek. Ha tényleg megpróbálják a mostani autonómiát csökkenteni, az valószínűleg ismét heves reakciót váltana ki a katalánokból, így a súlyos következmények miatt ez valószínűtlen kimenetelnek számít. Még akkor is, ha a spanyol miniszterelnököt Macron és Merkel is a támogatásáról biztosította.

Pozitívan fogadták a befektetők a Daimler számait

A harmadik negyedévben év/év alapon 14%-kal 2,27 milliárd euróra esett vissza a Daimler profitja, ám ez főként a Mercedeshez kapcsolódó egyszeri 453 milliós költségnek volt köszönhető, amit légzsák problémák és szoftverfrissítések miatti autó visszahívások eredményeztek. Ezeket leszámítva az üzemi marzs 11,1% volt a negyedévben, ami kifejezetten jónak mondható. A visszahívások mellett az elektromos autók terén történő beruházások is átmenetileg nyomást gyakorolnak az eredményre, a negyedévben 2,3 milliárd eurót költött a vállalat kutatás-fejlesztésre, ami 20%-kal több, mint egy évvel korábban. Pozitív hír, hogy a kamion üzletág továbbra is remekül teljesít, 614 millió eurós üzemi eredményt felmutatva, ami 32%-os növekedésnek felelt meg év/év alapon. Összességében pozitívan fogadták a híreket a befektetők, a részvény 1%-os emelkedést mutat piacnyitást követően.

Nagy leépítések jönnek a Siemensnél

Az előzetes híreszteléseket követően kiderült, hogy valóban leépítések jönnek a Siemensnél, ezreket bocsáthat el Németországban a vállalat. A hivatalos bejelentés a vállalat november 9-i negyedéves jelentése előtt érkezhet. A turbinákat gyártó Power and Gas üzletág lehet a leépítések legnagyobb áldozata. Ez az üzletág közel 50.000 főt foglalkoztat és a vállalat árbevételének 20%-át termeli.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben